Studiove monitory nove vs bazarove
Studiove monitory nove vs bazarove
Zdravim, chcel by som sa opytat, co si myslite o kupe monitorov z bazaru? Rozhodujem sa ci mam kupit nove alebo staci proste zobrat od niekoho z bazaru. Znacka monitorov Tannoy Reveal, rozdiel oproti novym je cca 100 Eur. Viem ze samotne rozhodnutie bazar alebo novy kus je hodne subjektivne, a pri novych je istota dobreho stavu, ale o tom mi nejde. Chcel by som sa spytat na nejake overene fakty, napriklad aka je zivotnost monitorov? Patri studiovy monitor (bez ohladu na znacku aj s ohladom) ku kazovym vyrobkom? Su tam podla vas nejake faktory opotrebenia, pre ktore by ste radsej volili novy?
Diki za nazor.
Diki za nazor.
Re: Studiove monitory nove vs bazarove
ake su stare ? zlava 100 eur , to by som ocakaval ze maju tak 3 mesiace .. Ja som si kupil Dynaudio Air 6 .. Mali asi 2 roky .. Bol to daky demo kus z predajne .. Dali mi na ne normalnu zaruku .. a miesto 3000 EUR som zaplatil 1000 EUR .. na Revealoch zlava 100 EUR , to mi pride strasne malo ..
Stare su udajne 2 a pol roka. Ale je to nizsi model 601, takze tam je tych 100 Eur skoro tretina ceny. Som ochotny si zaplatit aj nove, len teda uvazujem ci to ma zmysel a ci mozem nejaku tu korunu usetrit na nich. Jedna sa mi proste o zivotnost a spolahlivost.
no 300 alebo 200 , to by som radsej bral za 300 nove ..
-
- Profesionál
Setřít 50-100 euro při ceně 500-1000 se nevyplatí pokud příjdete o záruku. Pokud záruka je, a v horizontu alespoň jednoho roku mužete zboží reklamovat, je to relativně jedno. "Vyklepaná" bedna se pozná poměrně snadno, ale dneska zpravidla zesilovače v monitorech jsou omezené pro "bezpečné" použivání monitorů. Další věc jsou Vaše subjektivní pocity, jaký vztah máte k použitým věcem. Mně osobně použité věcí nevadí, a myslím, že těžko dnes seženete nový U47, nebo LA2A, Pulltec.. za vintage vercajkem stojí historie, a tu nezbývá nic jiného než ji respektovat. Nadruhou stranu, pokud kupujete bednu z "prohuléného" a vlhkého skladu (pseudo studio) = pravděpodobně takové vybavení moc dlouho nevydrží. Vyhýbat se muže PA vercajku, který se často použivá ne-decentně. Kouř, prach, přehřátí, vlhkost ničí elektorniku. Ale to je už off tema. Pokud jste na budgetu, tak to tolik neřeště 

Studiový zvukař, producent a umělec
http://www.soundcloud.com/kaze_records
http://www.soundcloud.com/kaze_records
myslim, že u kvalitních značek, jako by tannoy měla být, je 30% sleva ještě zkousnutelná... pokud jsou v opravdu dobrém stavu, bez škrábanců/odření/zašpinění a v plné funkčnosti, bral bych je, mají ještě záruku?
opotřebení u monitorů? no já mám jedny bedny co mají asi 40 let a hrajou furt okei, takže je možné asi říct, že levná čínská bedna není na věčné časy, ale jinak je to asi uplně v cajku
opotřebení u monitorů? no já mám jedny bedny co mají asi 40 let a hrajou furt okei, takže je možné asi říct, že levná čínská bedna není na věčné časy, ale jinak je to asi uplně v cajku
no ja som nedavno kupil Eris E8 a po cca mesiaci mi 1 bedna odisla.. takze chvalabohu za zaruku
proste nikdy nevies, shit happens 

30 procent za 2 roky, bez zaruky je prd sleva. Navic ze by byly revealy nejakej hit, to rozhodne ne. Jsou to lowcosty. Jeste bych 30 procent pochopil, s ohledem, ze se uz nedaji nove sehnat. Ale to v tomhle pripade neplati. Pokud chces revealy, jdi do novejch a nebo nabidni 150 (coz mi prijde ferova cena pro obe dve strany)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
30 procent za 2 roky za to fakt nestojí, navíc u takovýhle bedny. Já jsem teda vždycky bral monitory z druhý ruky a asi se to už nezmění, ale cena už musí bejt smysluplná. Problém jsem nikdy neměl a navíc člověk koupí už dobře rozehranou bednu a to beru jako výhodu. Pokud je to kupovaný ze studia, tak lidi maj tendenci si tyhle věci většinou hodně hejčkat, takže se toho nebojím. To, že u aktivní bedny něco zahoří se stát může, nicméně se to vždycky dá opravit a může to bejt prkotina za pár korun. Doporučuju mít dobrou pojistku na barák/byt. Já mám nějakej lepší standart od Kooperativy, kde je mimo jiné i pojištění elektrospotřebičů proti přepětí do 25k a fakt to za to stojí. Minulej rok mi shořel Lavry Blue AD a pojišťovna opravu bez problému zacvakala, stačilo aby mi v Lavry napsali na opravní list, že "Zařízení bylo poškozeno z důvodů přepětí ze sítě". Věc kterou asi těžko bude někdo zkoumat. Obdobná věc se mi stala i s Fireface před pěti lety a taky v poho. Samozřejmě to nesmí člověk přehánět, ale na tyhle věcičky do studia se to vyplatí.
To zní zajímavě - a kolik za tu extra pojistku na přístroje platíš ?
Já bych si jinak second hand bedny ani mikrofon nekupoval, to jsou citlivé věci. Samy o sobě vydrží , ale člověk nikdy neví co s nimi předchozí majitel dělal (pády mikrofonů, prskání do něj, prostředí, přebuzení driverů atd.)
Já bych si jinak second hand bedny ani mikrofon nekupoval, to jsou citlivé věci. Samy o sobě vydrží , ale člověk nikdy neví co s nimi předchozí majitel dělal (pády mikrofonů, prskání do něj, prostředí, přebuzení driverů atd.)
u nas byva podpatie .. a na to sa poistka myslim nevztahuje .. aj to pristrojom viacej vadi .. uz som musel menit elektroniku na kotli za 400 eur ..
Ivo platím pojistku Kooperativa domácnost na můj domek, jen jsem navyšoval hodnotu elektrospotřebičů asi na 500 000,-, standard je tuším 200 000,- ale nevím to přesně. Mám pojištěný dům proti požáru, zaplávám, vykradení do stanovených hodnot, zkrátka klasika, no a pak jsou tam takovýhle bonbónky, který jsou standartně v tom pojištění zahrnutý. Mám na kooperativě kamaráda, takže to se mnou pěkně všechno prošel a vysvětlil jak se věci mají. Třeba mě překvapilo že v pojistce je i to, že když pojedu někam na kole a tam mi ho někdo sekne, pojišťovna mi ho na základě policejního protokolu zaplatí asi do výše 25k. Ročně platím asi 4k pojistku. V podstatě ale nemít toho kámoše, nikdy by mě nenapadlo, že v tý pojistce takovýhle věci jsou, já smlouvy nečtu moc důkladně
.
Co se týče těch secondhand věcí, tak u mikrofonu bych řekl, že je situace o dost jiná, je to malá křeká věc, která snadno padne na zem. Samozřejmě prostředí např. monitorů hraje roli, ale jak už jsem psal před tím, lidi mají tendenci si tyhle věci dost hýčkat. Ne fakt, malý příklad: Před pár měsíci se mi třeba podařilo do nový režie, kterou už mám konečně důkladně akusticky pořešenou koupit 15" coaxial monitory Tannoy System 15" DMT mkII, který už se asi 10 let nevyrábí i s koncovým zesilovačem ROTEL za 25k. Původní cena pouze těch beden byla asi 120k. Jsem z nich totálně vydřenej, nikdy jsem nic podobnýho neslyšel a silně pochybuju, že bych do 50k koupil něco lepšího, nebo alespoň z toho co jsem do 50k zatím slyšel hrát, jim nic nesahá ani po kotníky. Bedny jsem si u předchozího majitele ve studiu důkladně poslechl a prozkoumal a nebylo co řešit, navíc znám shodou okolností i jejich prvního majitele, takže nebylo vůbec o čem. Teď mi je do studia chodí všichni poslouchat a jsou z nich stejně hotový jako já.

Co se týče těch secondhand věcí, tak u mikrofonu bych řekl, že je situace o dost jiná, je to malá křeká věc, která snadno padne na zem. Samozřejmě prostředí např. monitorů hraje roli, ale jak už jsem psal před tím, lidi mají tendenci si tyhle věci dost hýčkat. Ne fakt, malý příklad: Před pár měsíci se mi třeba podařilo do nový režie, kterou už mám konečně důkladně akusticky pořešenou koupit 15" coaxial monitory Tannoy System 15" DMT mkII, který už se asi 10 let nevyrábí i s koncovým zesilovačem ROTEL za 25k. Původní cena pouze těch beden byla asi 120k. Jsem z nich totálně vydřenej, nikdy jsem nic podobnýho neslyšel a silně pochybuju, že bych do 50k koupil něco lepšího, nebo alespoň z toho co jsem do 50k zatím slyšel hrát, jim nic nesahá ani po kotníky. Bedny jsem si u předchozího majitele ve studiu důkladně poslechl a prozkoumal a nebylo co řešit, navíc znám shodou okolností i jejich prvního majitele, takže nebylo vůbec o čem. Teď mi je do studia chodí všichni poslouchat a jsou z nich stejně hotový jako já.
skeld: gratuluju
znam bedny od tannoye s pravdepodobne stejnym osazenim, akorat byly v mahagonu do "obejvaku". kupodivu jsme je meli na krame zapojeny taky v kombinaci s rotelem
a taky jsem slysel v sonu ty vetsi sestricky co tam maj a to jsem vubec nechapal co se deje.
jinak u sc v souvislosti s bednama, bych se hlavne bal vlivu prostredi na membrany. u mejch strasich hifi beden se naprosto rozpadly zavesy membran. podle me to bylo vlivem koure z cigaret a intenzivniho slunecniho svetla. pred par dny jsem videl stejny bedny a nicim podobnym netrpely, ackoliv stari muselo bejt identicky.

jinak u sc v souvislosti s bednama, bych se hlavne bal vlivu prostredi na membrany. u mejch strasich hifi beden se naprosto rozpadly zavesy membran. podle me to bylo vlivem koure z cigaret a intenzivniho slunecniho svetla. pred par dny jsem videl stejny bedny a nicim podobnym netrpely, ackoliv stari muselo bejt identicky.
Biscuit: Díky, jo jo myslim že maj označení Churchill, nebo tak nějak a osazení je stejný akorát luxusnější face.
No ty Tannoye DMT 215 s 2x 15" repro v jedný bedně to musí bejt fakt krutý
.
No ty Tannoye DMT 215 s 2x 15" repro v jedný bedně to musí bejt fakt krutý