UA25EX vs Fasttrack Pro vs E-MU0404 USB vs Saffire 6 USB

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Vrzalík

Re: UA25EX vs Fasttrack Pro vs E-MU0404 USB vs Saffire 6 USB

Příspěvek od Vrzalík »

AndyW píše:co rikate treba na scarlet od focusrite ?
Osobně by mě taky zajímala nějaká zkušenost či postřeh ohledně této karty. Ale myslím si, že ji tady nikdo zatím nemá.

AndyW

Příspěvek od AndyW »

Vrzalík píše:
AndyW píše:co rikate treba na scarlet od focusrite ?
Osobně by mě taky zajímala nějaká zkušenost či postřeh ohledně této karty. Ale myslím si, že ji tady nikdo zatím nemá.

vypada na chlup stejne jako pro 14, jen je cervena a misto firewire ma usb port, nastesti 2.0 ne 1.1 jako focuska usb, tzn ze latence muze byt dost nizka, pisou pod 1.4 ms, mam pocit ze parametry budou na vlas stejne jako u pro 14 (ale nechce se mi to zas tak studovat), nechci jit do firewire reseni, s tim sem mel vzdy jen problem a musel bych kupovat kartu, takze tohle by mohlo fungovat dobre. s usb nikdy problem nebyl. scarlet je o 30 euro drazsi na tomanu (tedy za cenu pro 24 - 249 euro), ale maji ji tam ted iv bstoku za 229 tedy jen o 10 drazsi nez pro 14.
ta vyssi scarlett je asi na urovni pro 24, dle vzhledu krabice (zase vypada stejne, akorat jina barva a usb konektor)
akorat se mi ten cervenej design vubec nelibi, ale kvuli tomu si kartu nekupuju
Live magic flute

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Na zkusenosti se Scarlett vyckejte, je to ted horka novinka a pres leto se lidi vic zajimaji o dovoleny nez o zvukovky.

AndyW

Příspěvek od AndyW »

to se ti rekne, ale nenasel sem co bych si jineho v teto cenove relaci poridil. aby to bylo usb 2.0 (nebo 3.0), aby to melo symetricke vystupy na monitory, aby to nesumelo (coz sem se docet. ze u tehle karty opravdu nehrozi) pripadne nepiskalo, jak moje soucasna zvukovka.
s podobnymi parametry, midi tedy nepotrebuji.
libi se mi hodne firewire reseni, uz zminena focusca saphire pro 14 by stacila. stacil by i levnejsi desktop konnekt 6,m ten se mi hodne libi a uz sem ho skoro objednal, ale desi me ta nekompatibila firewire rozhrani a take moje vlastni zkusenost s firewire kdysi nebyla moc stastna
zvukovku potrebuju, protoze soucasna me demotivuje.
Live magic flute

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Jeste nez jsem poridil DI box, tak jsem nabizel svou Focusrite Saffire LE, ale kdybych ji ted prodal, tak stejne nevim, co bych poridil - a co bych delal s tim DI boxem :D
Firewire reseni se neboj, zas tak hrozny to s tou kompatibilitou neni, tim spis u Focusritu. Prijde mi, ze u jinych vyrobcu je to horsi (jako napriklad u TC, ale tam to je/bylo mozna spis driverama).

BTW, na co potrebujes USB 2.0? Dvoukanalova zvukovka muze byt klidne 1.1 a nicemu to nevadi.

AndyW

Příspěvek od AndyW »

ad firewire, ja uz mam bohuzel s timto rozhranim svoje zkusenosti a bojim se toho, nechci riskovat ze vyhodim 250 euro (i a radicem) za reseni, ktere nebude fungovat a nebo bude s nejkaymi zbytecnymi problemy, kdyz usb je v pohode a daji se sehnat dobre kousky. navic potrebuju radic a bude mi to zabirat misto na desce.

1. je to vybehova technologie
2, treba ta focusca na usb 1.1 ma vyssi latenci nez na firewire. a co sem koukal tak ta scarlett ma mit stejnou jako na fw, takze soudim ze to bude tim rozhranim, ale mozna se pletu. nicmene to rozhrani ma skvelou propustnost, temer jako firewire, ale bez tech firewire problemu.
Live magic flute

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Skoro kazde USB zarizeni bude mit vyssi latenci nez slusna firewire karta. Kde beres info, ze Scarlett ma mit stejnou latenci jako FW karty? Jeslti to neni jen PR kec (cimz nerikam, ze je, ale muze byt).
Mimochodem vic problemu je vetsinou s USB nez FireWire :)
A pokud vim, tak aspon u nas plati to, ze muzes produkt do 14 dnu vratit bez udani duvodu, coz je dostatecna doba na to, abys prozkousel, jestli ti to poslape v pohode. Podle me se kvuli iracionalnimu strachu pripravujes o tu zajimavejsi cast mnoziny zvukovek ve tve cenove relaci.

AndyW

Příspěvek od AndyW »

to je prave ta datova propustnost, proto tak moch chci usb 2.0 kartu a ne 1.1 ale kdyz se budes hodne pidit, tak zjistis, ze skutecne 2.0 je jich naprosty minimum, drtiva vetsina usb karet je 1.1 a v tom pripade plati co si napsal. nicmene datova propustnost usb 2.0 je temer stejna jako fw. z toho musis vychazet. pokud mas stejnou propustnost, mely by byt +- stejne vlastnosti, jako kolik vstupu a vystupu muzes mit a jaka bude latence (i kdyz ta samozrejme zavisi na mnohem vic faktorech, ale sirka zbernice je zaklad, to jiste chapes)
Live magic flute

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Vubec to neni jen o datove propustnosti, ta je u USB2.0 zaprve velmi teoreticka (v realu mnohem nizsi nez FW), zadruhe nerika nic o latenci a uz vubec ne o stabilite. USB klade mnohem vetsi naroky na pocitac a uz jen kvuli tomu, ze se o vic veci stara pocitac (system), tak je latence a spolehlivost v dusledku nizsi. Coz samozrejme vubec nemusi byt problem (v idealnim pripade), ale v praxi casto je. Ja pisu popisky (mimo jine) na zvukovky pro Audiotek.cz, takze mam velmi slusny prehled o tom, ktera je USB1.1 a ktera USB 2.0. A jelikoz jsem kytarista a casto hraju pres pocitac, tak je pro me nizka latence jednim z velmi dulezitych kriterii pro nakup zvukovky - mam to celkem prostudovany. A muzu ti rict, ze zpravidla v latenci vitezi FW, nicmene podle sbernic nelze takhle primocare usuzovat (a to ani v pripade FW vs. USB, ani v pripade USB1.1. vs. USB2.0), je treba zkoumat konkretni karty.

AndyW

Příspěvek od AndyW »

jenze tu scarlett nikdo nezna, takze to nezjisime:(
kdyz sme u tech fw karet, ja sem se docela dost zhlidnul v tom konnektu, co tedy soudis o teto karte ? nebo radsi saffire pro ? a co pci-e radic, vis o nejakem konkretnim funkcnim, nebo nejakem zdroji informaci ? jak sem to tady zbezne cet, nekdo chvali via nekdo ti nekdo nec a v podstate vim prd.
Live magic flute

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

U mě je to jasné, nemám Macbook, který by měl firewire port, takže jediné možné řešení je pro mě usb.

Mám trochu s firewire obavy do budoucna. Na PC noteboocích se vyskytuje zřídkakdy ( není to zkrátka standardní port narozdíl od usb). Hodně firem začalo dělat usb verze původně firewire karet ( např. RME Fireface UC, Apogee Duet 2, Focusrite Scarlett...). Apple zavedl do svých zařízení nové o dost rychlejší rozhraní thunderbolt.

Kdybych nechtěl být mobilní, tak bych si firewire kartu koupil snad jen k desktopovému PC.

Můj osobní postřeh :wink:.

Wohma : Tak až dojde do Audioteku, tak ji testni a napiš nějaké info. :) Zvažuji koupi té verze 18i6.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Vrzalik: Ja jsem externista a vypujcky tam moc dobre nefunguji, takze bohuzel :) Spis sleduj Gearslutz.

S tim FW mas pravdu, do budoucna asi nic moc, mozna se ted zacnou delat spis zvukovky na Thunderbolt, kdovi. Nicmene FireFace UC i Babyface jsou trochu jina trida, Duet na PC nejede a Scarlett je velka neznama.

AndyW: Konnekt mel kravsky problemovy ovladace, ale to myslim vyresili. Saffire je podle vseho mene problemove reseni, Konnekt ma zas o neco lepsi prevodniky. Pokud chces jistotu, ber Saffire. Ale bacha, slysel jsem zase, ze Pro 24 v DSP verzi muze mit problemy prave s tim DSP, takze ber radeji verzi bez toho.
Jeste me napada, ze Echo Audiofire 4 je krasne bezproblemove zarizeni s dobrym zvukem, sam jsem ho mel, ale vadila mi absence master volume potaku.

PCI-E radicu na FW jsem zatim moc nevidel, takze nevim. Rozhoduje cip. Ja poridil PCI kartu s VIA 6306 radicem a nemam problem.

AndyW

Příspěvek od AndyW »

ja po vsech zkusenostech sem taky jedine pro kartu co ma master potak, a samozrejme sluchatkovej, ale to ma vetsina, i kdyz taky sem videl par exotu co to nemely.
prave ze sem cetl ze ten konnekt ma lepsi prevodniky, takze nakonec ho asi preci jenom koupim, je presne takovy jaky potrebuju, ma master hlasitost, ma pream na mikrofon, muzu nahravat kytaru a vypada i docela hezky. nepotrebuju moc vstupu, v podstate dva mono, ale aby sla nahravat kytara, kterou si chci zase po dlohe dobe poridit (teda spis nez nahravat, chci aby to hralo jako efektor, tzn. potrebuju nizkou latenci, nahravat to bez efektu na sucho a pote efektovat mi neprijde jako moc dobre reseni, protoze ten zvuk samotny me bude inspirovat a prizpusobim tomu hru) a kondenzatorovy mikrofon (tady mi teda vadi ze se neda zapnout fantom tlacitkem ale musi se to pokud vim z ovladace)
vystupy ma symetricke a to je take co hledam. pak uz je tam jenom vystup na sluchatka. midi nepotrebuju, protoze vse mam na usb, kdybych potreboval, muzu to zapojit do klaves nebo do kontroleru, obe ma vstupy. to jak je to minimalisticke a designove vychytane se mi libi, par musek to ma, ale pokud to ma lepsi zvuk nez focusrite neni co resit, ten ma prim a uz sem to prave cetl na jinych forech. ovladace by mely byt v poradku snad, necetl jsem ze by byl nejaky problem, ale mozna sem na to nenarazil.
Live magic flute

AndyW

Příspěvek od AndyW »

koukam na tu Echo Audiofire (verze 4) a zasnu, neni to tedy asi dulezite ale ona ma 3,5 mm jack na sluchatka nebo se mi to zda ? nic proti, ale picat a predelavat konektor na sluchatkach by se mi tedy kvuli tomu nechtelo, mam trochu kastomizovany hd-25 a maleho konektoru sem se zbavil uplne, protoze nechci pouzivat redukci, je to dalsi zbytecnej problem, vetsina zvukovek ma 6,3 mm, takze bych musel ten kapel predelavat¨
a jak si spravne napsal, nema to master knob. navic je to dost predrazeny, stoji to jak 24dsp, samozrejme, pokud to ma kvalitnejsi prevodniky nez saffire, neda se to srovnavat a stoji to za to, ale muselo by to mit o hodne kvalitnejsi prevodniky, protoze ty ma i ten konnekt
Live magic flute

Odpovědět