Univerzální kondenzátor pro amater home-studio
Univerzální kondenzátor pro amater home-studio
Řeším nějaký univerzálnější kondenzátor na doma. Nebudu říkat pro tvorbu.. nazývejme to spíše blbnutím ve volném čase.. nároky nejsou něják vysoké, i když na druhé straně jsou možná přehnané.. klidne se do me pusťte..
Cena: +/- 5000 Kc
Použití: Vokál, možná dechové nástroje (budu chtít časem snímat B trubku, ale když to hold jinak nepůjde, tak přes jinej mic)
Jiné požadavky: Určitě ne stereo, či dual capsule modely (vzhledem k ceně to beru tak, že čím méne featur, tím lépe)
Má smysl shánět tradiční Oktavu MK-319, která je taky kolem těch 6k, nebo stejně poslouží nějaký MXL. Podle videí z youtube docela fungujou i AKG Perception modely, ale sám nevím.. proto se ptám. Levný modely má v nabídce i Shure.. více méně všichni. Určitě nechci laborovat s nějakými Samsony apod.. to už bych raději sáhl po klasickým číňanovi od MXL. S nákupem nespěchám, takže na čtení a koukání je času dost..
Cena: +/- 5000 Kc
Použití: Vokál, možná dechové nástroje (budu chtít časem snímat B trubku, ale když to hold jinak nepůjde, tak přes jinej mic)
Jiné požadavky: Určitě ne stereo, či dual capsule modely (vzhledem k ceně to beru tak, že čím méne featur, tím lépe)
Má smysl shánět tradiční Oktavu MK-319, která je taky kolem těch 6k, nebo stejně poslouží nějaký MXL. Podle videí z youtube docela fungujou i AKG Perception modely, ale sám nevím.. proto se ptám. Levný modely má v nabídce i Shure.. více méně všichni. Určitě nechci laborovat s nějakými Samsony apod.. to už bych raději sáhl po klasickým číňanovi od MXL. S nákupem nespěchám, takže na čtení a koukání je času dost..
Re: Univerzální kondenzátor pro amater home-studio
Do těch 5ti stojí za zmínku RODE NT3 a NT1A, za ty prachy jsou ok
u AKG Perception jsem slyšel ten nejlevnější kondenzátorový model a byl jsem zhnusen
u AKG Perception jsem slyšel ten nejlevnější kondenzátorový model a byl jsem zhnusen
Pod dojmem našich podrobných testů ti mohu vřele doporučit tento mikrofon ... za 2500 (!) velmi exceloval a ve všech aplikacích (včetně dnešních vokálů) zněl jako 5-10x dražší mikrofony a celkem obstál i přímo vedle U87. Velké překvapení. Ukázky si můžeš poslechnout v threadu o Golden Age (včetně podrobnějších komentářů). Dnech přibylo spousta dalších ukázek.
http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... e-fc1-mk2/
http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... e-fc1-mk2/
Na ty hromadne testy na preampech co tady prolitly okolo se jeste kouknu.. nejak hloubeji jsem zatim ty temata neprochazel, ale zitra to tady hodlam prohledat.. v kazdem pripade je mi jasny, ze se bavime v relacich, kde nemuzu cekat treba prave U87.. to by byl ten Golden Age tedy hodne prekvapujici.. a kdyz uz jsi to nakousl.. zrovna U87 se mi libi hodne.. na druhe strane.. aby taky ne.. 

Naposledy upravil(a) Settler dne 07 bře 2013 10:07, celkem upraveno 1 x.
Samozřejmě že to nezní stejně ... ale kupodivu než až tak vzdáleně na rozdíl od mnoha jiných mikrofonů v podobných cenových kategoriích ...
-
Nechci být hujer
...ale prodávám tenhle majk bazar/se-electronics-se2200a-mk2-t18800.html
Jestli se nikdo neozve tak ho dám za 6k.

Jestli se nikdo neozve tak ho dám za 6k.
Tak jsem si ted projel vsechny ty ukazky z tematu o mikrofonech a preampech a nechapu.. proste nechapu.. na druhe strane alespon nemusim moc premyslet.
Golden Age FC1 MKII je fakt ulet. V kombinaci s tou cenovkou, ted pro zacatek, asi vazne nemam co resit.
Mam ted domluveny na pujceni NT1A a Oktavu MK-319.. kdyz uz jsem se zeptal, tak si je urcite pujcim a vyzkousim, ale nechce se mi verit, ze ten Golden Age stoji, kolik stoji.. to je nejakej fake.
Obecne to ted beru tak, ze shanim vylozene entry-level ktery nabidne co nejvice, hlavne pro ten vokal.. do budoucna, az budu potrebovat konkretni aplikaci, sahnu po konkretnich mikrofonech.. ve vecech, co chci delat, me ted toho nahravani stejne moc neceka. Obecne jsem jich uz par v ruce mel.. tocil jsem se ale vzdy spise po zkusebnach a hlavne zvucil ruzne akce, kapely. Po delsi odmlce si ted zacinam hrat doma, ale studiove zkusenosti proste nejsou.. kdyby byly penize a nalada utracet, asi bych uz sel rovnou do neceho jako AKG C414 apod.. nejaky setreni ve smyslu "jen za 10k" moc neuznavam, protoze uz to nepovazuju za setreni a sahnout rovnou po necem drazsim, overenym hodnotim jako rozumnejsi. To jen tak na okraj.
Golden Age FC1 MKII je fakt ulet. V kombinaci s tou cenovkou, ted pro zacatek, asi vazne nemam co resit.
Mam ted domluveny na pujceni NT1A a Oktavu MK-319.. kdyz uz jsem se zeptal, tak si je urcite pujcim a vyzkousim, ale nechce se mi verit, ze ten Golden Age stoji, kolik stoji.. to je nejakej fake.

Obecne to ted beru tak, ze shanim vylozene entry-level ktery nabidne co nejvice, hlavne pro ten vokal.. do budoucna, az budu potrebovat konkretni aplikaci, sahnu po konkretnich mikrofonech.. ve vecech, co chci delat, me ted toho nahravani stejne moc neceka. Obecne jsem jich uz par v ruce mel.. tocil jsem se ale vzdy spise po zkusebnach a hlavne zvucil ruzne akce, kapely. Po delsi odmlce si ted zacinam hrat doma, ale studiove zkusenosti proste nejsou.. kdyby byly penize a nalada utracet, asi bych uz sel rovnou do neceho jako AKG C414 apod.. nejaky setreni ve smyslu "jen za 10k" moc neuznavam, protoze uz to nepovazuju za setreni a sahnout rovnou po necem drazsim, overenym hodnotim jako rozumnejsi. To jen tak na okraj.
Ted rikam spise ne.. jak jsem psal.. jeste si to necham chvili rozlezet v hlave, hlavne si pujcim to vsechno okolo co muzu a pak se nejak rozhodnu. Dalsi vec je, ze s ohledem na tu vyse popsanou "silenost" za 2,5 tisice docela koukam a prozatim se priklanim tomu Golden Age reseni, protoze to bude doslova za malo penez hodne muziky..longsleeper píše:Nechci být hujer...ale prodávám tenhle majk
Rode NT-1A v setu i s pavoukem a popem.
Je to léta vyzkoušený mic od kvalitní značky, kde máš 100% jistotu výbornýho zvuku a kvality.
Záruku mám 10 let.
Je to léta vyzkoušený mic od kvalitní značky, kde máš 100% jistotu výbornýho zvuku a kvality.
Záruku mám 10 let.
Ten FC1 není fake
Je to exot ... Zní fakt k neuvěření dobře ... (na rozdíl třeba od toho dražšího TC1 lampáče). Kdyby nebyl výpadek internetu (jedu jen na mobilní), hodil bych sem včerejší vokální nahrávky ...

Az to pujde uploadni je prosim.. tohle by me hodne zajimalo..Ivo píše:...hodil bych sem včerejší vokální nahrávky ...
a tento co poviete? http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... se-x1.html nemal som moznost ho skusit ale co som cital dost ludi si ho chvalilo a aj v testoch obstal dobre
Tohle je ten zasadni prusvih.. na netu pochvalej prakticky jakykoli zbozi.. kouknes na Amazon a uplne vsechno, co tam prodavaj, ma 4 hvezdy z 5.. nekdy 3/5.. co komentar, to reflexe uzasneho zarizeni.. pokud ty mikrofony clovek nema vedle sebe nema sanci to vlastne nejak vice hodnotit.. 

Vsak to viem ja mam ten isty problem zhanam presne to čo ty nič drahe ale zas aby to aj trochu hralo. A ten GA FC1 sa mi velmi ale velmi pozdava.
OT:
2 IVO-posielal som mail na vasu stranku tak ak budes mat cas pozri to a pripadne odpis bude vdacny
OT:
2 IVO-posielal som mail na vasu stranku tak ak budes mat cas pozri to a pripadne odpis bude vdacny

Bedo: dostal a hned odpověděl
Internet už jde , tak během dne pošlu nějaké nové vzorky ...

Diky diky.. moc rad poslechnu..
Proklikavam ted jeste net.. vzhledem k tem cenam je vlastne bylo uplne jedno jestli od Golden Age vzit FC1 MkII, nebo FC3.. v kazdem pripade koukam ze na shopu byl upraven popis u MkII, ale stale odkazuje na FC3, ktery jsem ted zacal prozkoumavat a podle me nejde o variantu FC1.. ten mikrofon bude pravdepodobne hrat jinak.. otazka je, jak bude znit, protoze dle manualu maj jiny kapsule:
FC1 MkII - 26mm, 6um, gold
FC3 - 28mm, 3um, gold
Proklikavam ted jeste net.. vzhledem k tem cenam je vlastne bylo uplne jedno jestli od Golden Age vzit FC1 MkII, nebo FC3.. v kazdem pripade koukam ze na shopu byl upraven popis u MkII, ale stale odkazuje na FC3, ktery jsem ted zacal prozkoumavat a podle me nejde o variantu FC1.. ten mikrofon bude pravdepodobne hrat jinak.. otazka je, jak bude znit, protoze dle manualu maj jiny kapsule:
FC1 MkII - 26mm, 6um, gold
FC3 - 28mm, 3um, gold
Naposledy upravil(a) Settler dne 08 bře 2013 09:20, celkem upraveno 1 x.