Výbava domácího studia - konkrétní seznam vybavení
- developdevice
Re: Výbava domácího studia - konkrétní seznam vybavení
Pěkný večer všem. Nevím proč, ale při procházení fóra jsem se setkal se strašnou kritikou na KRK Rokit 5 3G.. Měl jsem teď možnost prakticky naposluchat podobné konkurenty v kategorii do 10tis., konkrétně HS5, Eris E5, JBL 305 a Behringer B 2031.. Ač dělám převážně rock/metal, ty KRKy mi vzhledem k cenové kategorii vychází subjektivně nejlépe.. Co je na nich tedy podle Vás tak blbě? Vždyť to zase tak hrozně nehraje, na to, co se tady píše v každém druhém vlákně.. 

zle hrali 5G2 .. 5G3 hraju uz pouzitelne ..
přikláním se k názoru uživatele lottewerther. Reaper je skoro zdarma a je to dělo. Monitory rozhodně lepší, zvukovka.. hm pokud chceš skutečně stabilitu (neocenitelná věc ve studiu), tak RME. Třeba Babyface. Moduly viz. lottewerther. Mikrofon taky lepší. Ostatní je v pohodě.
- developdevice
Jojo, za ten půlrok googlení
jsem názor na potřebné věci trochu přehodnotil.. Na monitory mám vyhrazeno max. 10tis., proto asi mastering zatím nehrozí.. RME a PreSonus určitě dobrý gear, zvážim..
Co se týká edrums, bez modulu mi to přijde pro mě smysluplný (interní zvuky bych stejně nevyužíval), ale jak to pak připojim?...

Co se týká edrums, bez modulu mi to přijde pro mě smysluplný (interní zvuky bych stejně nevyužíval), ale jak to pak připojim?...
Modul, pravda, přes MIDI rozhodně nejsem, nicméně pro převod by mohl stačit ten nejobyčejnější, popř. zvukovka s více vstupy. Na monitorech ale nešetři. 20K je spodní hranice. Jak si psal - bez Ozonu ani ránu, no, upřímně, dnes je tolik vysoce kvalitních freewarevých pluginů, že i bez něj to ROZHODNĚ jde. Zvlášť když k tomu člověk jen tak přičichává - myslím k masteringu. Takže ušetřit se dá i zde. Mikrofonní preamp za těžké prachy ti bude taky z počátku k ničemu, rozdíl jen tak hned nepoznáš. RME má dobré niterní preampy. (transparentní a čisté, bez zkreslení)
- developdevice
Já se právě obávám, že bez modulu to nepřipojim.. jednat se třeba zapojit někam jednotlivé pady a pak to připojit k PC/zvukovce.. Pogooglim..
Co se týká Ozone - jasný, jde to i s free pluginama - sám jim spoustu používám, ale jelikož jsem trochu pohodlnej a neholduju zapráskaným insertům pluginama, volim raději něco all-in-one
. To mi zase jakoby kapsu neutrhne, když Ozone koupim.. teď testuju demíčko novejch šestek a dělá se s tím super. Navíc je to teď i ve verzi standalone, což je další plus pro mě..
Monitory ještě tedy zvážím, když zatím vynechám Waves/UAD, dalo by se nalít trochu peněz tam.. představu mám, ale nemůžu zase dát vyloženě 80K za EVENTy
Co se týká Ozone - jasný, jde to i s free pluginama - sám jim spoustu používám, ale jelikož jsem trochu pohodlnej a neholduju zapráskaným insertům pluginama, volim raději něco all-in-one

Monitory ještě tedy zvážím, když zatím vynechám Waves/UAD, dalo by se nalít trochu peněz tam.. představu mám, ale nemůžu zase dát vyloženě 80K za EVENTy

nezdržuj se, pokud je ještě někdo prodává - http://www.velvetsound.net/cz/sonodyne- ... e-sm100ak/
- developdevice
Což o to, dle specifikace vypadají dobře, ale 40K do monitorů teď nejsem schopen vrazit.. každopádně díky za tip 

To je cena za oba.