Výběr ext. zvukovky pro live hraní

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Logan

Výběr ext. zvukovky pro live hraní

Příspěvek od Logan »

Rád bych poprosil o doporučení nějaké rozumné externí zvukovky k notebooku. Kamarádům (kterým se tak trochu starám o tech. zázemí) odjíždí klávesák do zahraničí a je potřeba odehrát nějaký ten koncert. Protože nejde o nějakou stálejší záležitost chtěli bychom vyřešit tuto věc za nepřiliš velké peníze.

Potřebovali bychom pouštět klávesy z notebooku, třeba z Abletonu (ten mi byl velmi doporučován) klasicky pravá sample, levá klik pro bubeníka. Chybí nám už jen nějaká solidní USB ext. zvukovka v rozmezí 2 - 3 tísíc.

Děkuji za rady.
■ HW: ESI MAYA44e, Tapco S5
■ SW: Nuendo 4.3, Battery, Guitar Rig 3, Amplitube 2/Metal, WaveLab 6, T-Racks 3 Deluxe
■ Projekty: http://bandzone.cz/torment

charonme

Re: Výběr ext. zvukovky pro live hraní

Příspěvek od charonme »

v tejto cenovej kategorii je tak maly vyber ze podla mna mozes aj vzhladom na ucel kupit prve co najdes v serioznejsom obchode. V inych pripadoch by bolo namieste sa strachovat o latenciu, ale ty z toho potrebujes len pustat veci (co by si imho mohol v nudzovom pripade rovnako pustat aj z CD alebo MD) takze tam ta latencia moze byt hoci aj v sekundach :lol:

ekral

Příspěvek od ekral »

charonme píše:v tejto cenovej kategorii je tak maly vyber ze podla mna mozes aj vzhladom na ucel kupit prve co najdes v serioznejsom obchode. V inych pripadoch by bolo namieste sa strachovat o latenciu, ale ty z toho potrebujes len pustat veci (co by si imho mohol v nudzovom pripade rovnako pustat aj z CD alebo MD) takze tam ta latencia moze byt hoci aj v sekundach :lol:
Ještě bych dal pozor na vlastnosti výstupu, jestli jsou symetrické, nesymetrické, jaký mají výkon (vždycky se hodí par dBu navíc). A jestli budeš mít tu možnost, tak tu kartu nejdřív vyzkoušej přímo na notebooku. Ještě k tomu abletonu, je to asi standardní řešení, ale není to uplně levná záležitost a ty cracknuté verze prý (sám jsem to nezkoušel) nejsou moc stabilní. Takže by nebylo špatné pořídit zvukovku, která má přibalenou osekanou verzi Ableton Live LE (jde i upgradovat) jako je Fast Track Pro nebo Focusrite Saffire 6 USB. Oboje do 4 tisíc. Ani s jednou ale nemám zkušenosti, jsem s pokojený s Edirol FA66 (ten je mnohem dražší, ale nezklame tě) a Aardvark Direct Mix USB3 (ten se už neprodává).

kexik

Příspěvek od kexik »

s osekanou verziou live ale nejde moc hrat... je to obmedzene na 2 sample stacky alebo 8 stop. to je z toho potom taky skor traktor, nez live

ekral

Příspěvek od ekral »

kexik píše:s osekanou verziou live ale nejde moc hrat... je to obmedzene na 2 sample stacky alebo 8 stop. to je z toho potom taky skor traktor, nez live
Ableton uvádí, že všichni uživatelé Live LE můžou zdarma upgradovat na Ableton Live Intro, jen je potřeba ověřit, jeslti to platí i na nově zaregistrované Live LE a jestli ty zvukovky pořád mají Live LE přibalené zdarma:
http://www.ableton.com/live-le

Jestli už to neplatí, tak je třeba zajímavý tento balíček:
Ableton Intro a zvuková karty M-Audio FireWire Solo

kexik

Příspěvek od kexik »

ak LE uz neexistuje, mozno bude vsade intro... pozeram, tam uz su tie obmedzenia dost ferove

ekral

Příspěvek od ekral »

Já si myslím, že ten Ableton Live LE je tam prostě přibalený na CD v krabici, že ho tam dali, ještě když existoval. Ale tohle je potřeba ověřit u prodejce nebo výrobce.

Logan

Příspěvek od Logan »

Díky za rady. To M-Audio Fast Track Pro jsem zařadil mezi kandidáty. Původně, co mě první napadlo, tak byla pochopitelně ext. verze mojí zvukovky MAYA44 USB od ESI Audio, ale pak jsem objevil o něco lepší model a ten se mi docela zamlouvá:

ESI GigaPortHD...

Co vy o něm míníte, třeba ve srovnání s tím Fast Trackem?

K tomu Abletonu... vzhledem k tomu, že se jedná o jednorázové použití, tak jsem si bez újmy na svědomí sehnal verzi Live 8.1.1 od AiR, ti to dělaj docela dobře, momentálně se v tom teprv učím dělat, ale zatím bez problémů.
■ SW: Nuendo 4.3, Battery, Guitar Rig 3, Amplitube 2/Metal, WaveLab 6, T-Racks 3 Deluxe

ekral

Příspěvek od ekral »

Logan píše:Díky za rady. To M-Audio Fast Track Pro jsem zařadil mezi kandidáty. Původně, co mě první napadlo, tak byla pochopitelně ext. verze mojí zvukovky MAYA44 USB od ESI Audio, ale pak jsem objevil o něco lepší model a ten se mi docela zamlouvá:

ESI GigaPortHD...

Co vy o něm míníte, třeba ve srovnání s tím Fast Trackem?

K tomu Abletonu... vzhledem k tomu, že se jedná o jednorázové použití, tak jsem si bez újmy na svědomí sehnal verzi Live 8.1.1 od AiR, ti to dělaj docela dobře, momentálně se v tom teprv učím dělat, ale zatím bez problémů.
S tím Fast Track Pro máš mnohem více možností (například můžeš ve sluchátkach přepínat, jestli chceš slyšet to co slyší publikum, nebo to co si připravuješ), i ty 4 výstupy se můžou hodit, muzes poslat neco jineho do odposlechu a neco jineho do mixu. To ze byva craknuty Live nestabilni jsem slysel jen od jednoho cloveka, rikal, ze to resil, ale pak si proste koupil plnou verzi, myslim, ze mel k tomu mel dobry duvod. Vem mi, ze az budes hrat nazivo, ze uz nebude na nic cas, bude tam tma, rachot a ruzna technika, s tim fast track pro jsi schopny vyresit vic problemu, taky je dobre mit hardwarove ovladani hlasitosti hned po ruce (nez to najdes mysi, tak uz muze byt pozde). S fast trackem pro taky muzes vyhledove pouzivat pro tools m-audio powered a ten ableton live LE (kdyz by sel upgradovat na Intro) by byl hodne dobry bonus.

Ale ani s jednim nemam prakticke zkusenosti, muj ciste osobni pocit, je, ze ESI je znacka spis pro domaci kina atd., zatimco m-audio je spis takovy entry level k seriozni praci se zvukem. Jedine co muzu doporucit je edirol FA-66, ale to je mimo tvuj rozpocet.

Logan

Příspěvek od Logan »

Pravda, pravda, to rozdělování stop do jednotlivých výstupů a monitoru je zásadní. Ideální by bylo pustit zvukaři samply ve stereu a do monitorovýho výstupu klik + samply s poměrováním hlasitosti. Tak trochu jsem doufal, že by to mohl zvládnout i ten GigaPort, pokud ne, tak je to jasný.

ekral

Příspěvek od ekral »

Logan píše:Pravda, pravda, to rozdělování stop do jednotlivých výstupů a monitoru je zásadní. Ideální by bylo pustit zvukaři samply ve stereu a do monitorovýho výstupu klik + samply s poměrováním hlasitosti. Tak trochu jsem doufal, že by to mohl zvládnout i ten GigaPort, pokud ne, tak je to jasný.
Ten GigaPort to zvládne :wink: ale ten fast track pro se mi zdá jako praktičtější díky ovladačům hlasitosti, symetrickým výstupům atd.

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

ekral:nevim jak usb verze ale treba maya 44 je ta sama trida co treba audiophile...o maye USB docela premejslim a mam na ni dobry reference zatim(v ramci tyhle cenovky samozrejme)...

logan: posilani jednotlivejch stop do vystupu budes stejnak resit v abletonu, takze gigaport to zvladne uplně stejně(edit:ekral me predbeh.)... a mas tam dvakrat vic outu, ale zalezi jestli potrebujes dvakrat vic outu,jestli se ti do budoucna budou hodit 2 vstupy, midi nebo spdif, a taky jestli ocenis HW prvky pro ovladani hlasitosti monitoru (pro me jsou treba zbytecny protoze protoze vsechno tohle resim na mixu) a pak jak pise ekral prepinani co ti jde do sluchatek, to je podle me pro tebe uplne zbytecny protoze tam predpokladam budes mit 2 kanaly co pujdou ven a pak 2(4,6) kanaly co pujdou do monitoru(mix nastroju co je treba + klik)

gigaport je proste uplne hola zvukovka, ale ma vic vystupu, fast track ma sposuta veci ktery mozna nepotrebujes ale muzou se ti do budoucna hodit...

Logan

Příspěvek od Logan »

ekral: Já jsem si říkal, proč by to ten GigaPort neuměl, ale tak jsem tomu vyrozuměl od tebe :). Ale každopádně díky za rady, vidím to na toho Fast Tracka, ty fce navíc se rozhodně hodí a cena je stále velmi příznivá.

Dík

BS

Příspěvek od BS »

Minuly mesic jsem se zbavil RME FF400 s ocekavanim nakupu Babyface, ale jelikoz uvedeni Babyface na trh bude mit jeste minimalne mesic zpozdeni, tak chci koupit nejake prozatimni reseni tak maximalne do 5k (cim min tim lip), ktereho se posleze, zrejme na prelomu roku zbavim.

koukal jsem na Focusrite Saffire 6 USB, ale trochu mne odrazuje, ze je to pouze USB 1.1. Muze to delat problemy?

jinak staci mi 2x I/O, phantom, sluchatkovy vystup a cim lepsi prevodniky tim lip :] diky

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo .. s babyfacom to je krute .. hovoril mi dodavatel , ze maju objednanych asi 200 kusov a dostanu 30 ..

Odpovědět