Zvuková karta do 26 tis.
Zvuková karta do 26 tis.
Ahoj,
Potřebuji pomoc při výběru zvukovky pro domáci studio. Jelikož jsem měl jen starší m-audio quatro a nemám zkušenosti s jinými značkami byl bych vděčný za vaše názory . vybírám mezi 003 rack, mbox pro, motu 896mk3, fireware2626, rme fireface UC, Focusrite Liquid Saffire 56. Jedná se mi o kvalitu preamp a převodníku, PT není podmínkou . Četl jsem tady podobná témata, ale nikdo nezminoval Avid. Nyní je na trhu nový mbox Pro. Volal jsem distributorovi a ten nevedel o te karte nic...( Jestli ma stejne prevodniky jako 003).. oproti 003 má DSP a limiter
Chtěl bych 8 IN a minimálně 2 preampy. Adat a W. C. zatím nepoužívám
Potřebuji pomoc při výběru zvukovky pro domáci studio. Jelikož jsem měl jen starší m-audio quatro a nemám zkušenosti s jinými značkami byl bych vděčný za vaše názory . vybírám mezi 003 rack, mbox pro, motu 896mk3, fireware2626, rme fireface UC, Focusrite Liquid Saffire 56. Jedná se mi o kvalitu preamp a převodníku, PT není podmínkou . Četl jsem tady podobná témata, ale nikdo nezminoval Avid. Nyní je na trhu nový mbox Pro. Volal jsem distributorovi a ten nevedel o te karte nic...( Jestli ma stejne prevodniky jako 003).. oproti 003 má DSP a limiter
Chtěl bych 8 IN a minimálně 2 preampy. Adat a W. C. zatím nepoužívám
Re: Zvuková karta do 26 tis.
ber 003
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
taky se přidávám za steinberg, akorát možná není nutná ta CSX, bude ti stačit RM816 a ještě ušetříš, ale pozor nemají MIDI... jinak ta Saffire má taky výborné preampy... možná je zbytečné dávat za zvukovku tolik, zvaž to dobře, jestli se ti to vyplatí, taky uvaž počet výstupů! ušetřit na zvukovce třeba znamená mít super monitor sluchátka nebo lepší mic, pokud ti stačí osm linek - můžeš si koupit převodník a časem pak 8mi kanálový preamp...
osobně se mi zamlouvá toto:
http://www.audiotek.cz/product-31809-pr ... tudio-tube
osobně se mi zamlouvá toto:
http://www.audiotek.cz/product-31809-pr ... tudio-tube
Já rozhodně doporučuju Focusrite Saffire 56, Steinberg jen pokud děláš s Cubase a i tak si myslím, že ty bulit-in funkce nejsou zas tak rozhodujícím faktorem. Saffire 56 se dá navíc sehnat za dobrou cenu.
Zalezi samozrejme taky na tom jaky DAW chces pouzivat. To pak zuzi vyber karty.
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo
ja by som si z tych kariet vybral RME FIREFACE UC ..
steinberg mr816x mozno yamaha n12
Tak n12 už je mimo rozpočet, n8 by stačila. Zajímavá konzole, na první pohled vypadá jako nástupce řady 01, ale nemá vlastně vůbec takovou strukturu ani funkce, v podstě to je zajímavej mix s Firewire interface, integrovanej kompresor a reverb + speciální templates ke Cubase. Zajímává alternativa, ale celkem drahá.
Naposledy upravil(a) delay dne 14 říj 2010 09:05, celkem upraveno 1 x.
+1Pytkin píše:ja by som si z tych kariet vybral RME FIREFACE UC ..
Fireface UC je super, má mnoho funkcí, které bych jako domácí uživatel využil, navíc možnost standalone (třeba D/A převodník se hodí). Jediné negativum spatřuji v ceně a úspoře zdířek - nelíbí se mi že out 7/8 je spřaženej se sluchátkovým konektorem. Člověk pak musí buť využít pro monitory stejně jiný outy, když chce zároveň používat sluchátka i monitory nebo si musí pořídit nějakej externí ovladač a sluchátkovej distributor. Jinak bych rád věděl, jak se pracuje s tím jednotným encoderem na předním panelu? - Tím se dají ovaldát veškeré parametry?
Mikrofon mám rode K2 a preamp dbx 376, Jen holý převodník nechci, a k tomu preamp za 15. někdy je potřeba natočit sbor někde mimo studio a to se na 4 mik už dá. 2 preampy mám a dva vkartě. Nikdo z vás nepoužívá PT a Mbox nebo 003 rack? steinberg ani yamaha jsou značky, které jsem neuvažoval, neajak u mě nebudí důvěru. Digidesign prý používá preampy ad focusrite. Měl to někdo z vás rozebrané a díval se co tam je.
K Fireface UC , že využiješ jiný OUT než 7,8 přece nemůže vadit.
Mým favoritem je RME , potom Avid kvůli tomu, že skoro všichni točí na PT a projekt jde otevřit kdekoliv jinde
K Fireface UC , že využiješ jiný OUT než 7,8 přece nemůže vadit.
Mým favoritem je RME , potom Avid kvůli tomu, že skoro všichni točí na PT a projekt jde otevřit kdekoliv jinde
Tak v tvém případě to nevadí, ani v mém, to jen teoreticky, kdyby jsi měl třeba zapojenej 3x stereo HW FX...leonv píše: K Fireface UC , že využiješ jiný OUT než 7,8 přece nemůže vadit.
Jinak to, že všichni točí do PT, to už myslím není moc aktuální...
No píšou o ni dobře, záleží jestli je zvuk opravdu tak dobrý. Jestli se dá využít ten algoritmus s tim multi band i pro nahrávání a ty efekty .pavlii píše:A co TC Konnekt 48?
P.
Měl jsem od TC voice prisma (myslím že se to tak jsmenovalo) 2U hlasový procesor s vokalizerem a ten za ty prachy nebyl nic moc.