Baby Can I Hold You Tonight (Tracy Chapman) - By jackies
Re: Baby Can I Hold You Tonight (Tracy Chapman) - By jackies
Podle mně ideál není něco zahrát a nahrát přesně, ale bejt pokud možno vždycky a všude o ideální počet ms mimo mřížku., ne?
Si myslim, ze se to "matematicky" vubec neda posuzovat. Proste jen uchem.kyvaa píše:Podle mně ideál není něco zahrát a nahrát přesně, ale bejt pokud možno vždycky a všude o ideální počet ms mimo mřížku., ne?
Naposledy upravil(a) delay dne 02 zář 2009 11:15, celkem upraveno 1 x.
amorph: souhlasím s jackiesem, že podklady/styly v samohrajkách bývají hudebně dost zmáknutý, problém je v těch samplech a ve strojové přesnosti. Tzn. když jackies nahraje něco s hnusnýma a přesnýma samplama bicích a okoření to blbě sejmutou kytarou a zkreslením z multiefektu tak to může znít jako samohrajka. Ale říct to o muzice? Zní tohle jak ze samohrajky? http://www.youtube.com/watch?v=zkftyHSf6sQ
no u ty muziky jsem se trochu rozmyslel jak to na me pusobi, ale ja original neznam a pokud si odmyslis slova a zpev, tak ti toho opravdu moc zajimavyho nezbyde. Ale ok, to muze byt spis moje neschopnost v tom neco najit. A podklady v samohrajkach, covece, zmaknuty, no vzdycky takovym tim remeslne poctivym stylem, kterej te nenecha na pochybach, ze to je presne tenhle samohrajkovej styl... nevim jak to rict lip
ok, uz mlcim
ok, uz mlcim
Instrumentalne? Krome basy ano... Tohle je muzika, ktera je stavena na zpevu, zbytek je vicemene nepodstatnej a tomu odpovida narocnost a to, jak moc je to vepredu. To je jak rikat, ze Karel Kryl nebo Bob Dylan byli famozni kytaristi jenom proto, ze celkove ta hudba ma svy kouzlo...vasek píše:Zní tohle jak ze samohrajky? http://www.youtube.com/watch?v=zkftyHSf6sQ
Ja treba taky posloucham nektery interprety, u kterych je instrumentalni slozka vylozene podmazova a pritom se mi ta hudba libi - namatkou Aimee Mann nebo Katie Melua... Kdybych slysel vetsinu jejich songu bez zpevu, tak bych asi taky prohlasil, ze to je jak samohrajka. Toz tak.
Mimochodem ta pisnicka v originale je vazne dobra

Evidentně si každej pod slovem "samohrajkovost" představí něco jinýho, tak to nechme být. A to se tady zrovna bavíme samí kytaristi 

Zvukovo to je podla mna na prvotinu dost dobre. Zahrate je to tiez slusne, ale oproti povodnej verzii mi to pride fakt dost take bez duse - samohrajkove a aj presladene. BTW - je to prave karaoke ako tu Jackies rad kritizuje
Ale naviac toto je asi prave ten styl, kde to asi bez spevu nejde.
tomy45>ta tvoja stara vec sa mi dost paci, keby tam neboli tie lupance
povedal by som dokonca, ze sa mi to paci viac nez tie veci co si robil teraz 

tomy45>ta tvoja stara vec sa mi dost paci, keby tam neboli tie lupance

Já musím ještě drobnost ad samohrajky
: dneska už ty opravdu kvalitní samohrajky ( navíc nabušené kvalitním zvukem a multi samplama) zase až tak přesně strojově nehrají a necvičené ucho má v některých případech velký problém určit třeba bubeníka člověka nebo automat.
A přiznám se, že v některých případech to neumím rozeznat také.

A přiznám se, že v některých případech to neumím rozeznat také.
Ten výrok jsem přehlédl sorry.A.GAUCHE píše:je to prave karaoke ako tu Jackies rad kritizuje
Vysvětlení :
Slovo KARAOKE jsem v jiném topiku použil ve významu : - hudební základ bez melodie - a může to být, pro mě za mě, třeba základ ze samohrajky z dětského Casia nebo základ natočený Pink Floydama.
1.) někdo ( nejsi sám tu na fóru ), si pod pojmem karaoke jak jsem ho použil, představil asi něco jiného
2.) nebo absenci melodie v podobě zpěvu nebo sólového nástroje ( bůh chraň ) nepozná
Za to já ale opravdu nemůžu

ty tam hras aj vsetky veci ? gitary a tak ?jackies píše:Projížděl jsem, a čistil dnes staré hdd a CD a teď jsem objevil tenhle kousek.
Je to snad moje úplně první nahrávka ála "one man band - obývák" na počítači i s AUDIEM.
Ano, nad ničím jiným bych já ani neuvažoval.