C9000 - Movie scene pt.1

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
c9000

Re: C9000 - Movie scene pt.1

Příspěvek od c9000 »

Dik Matouši,
ta zvuková podobnost s kontrabasem tam, je ale spíš s elektrickým, víc to zní jako fendry z 80tých let bezpražce.
Jolany měly nekterý kusy fakt vydřený, třebas zminovaný -123 minut, tak jejich basák (ted si nevybavuju jméno) má Jolanu Kolorbas, což je výborná poloubová basa, co po dobrým seřízení hraje jak nástroje o několi desítek tisíc výš. Další faktor je že je to prostě 30 let vyhraný dřevo, teda pokud se na něj hrálo.
Schválně nahraju ukázky ,jak ta moje hraje a hodim je sem.

matucha

Příspěvek od matucha »

Tak bezprazec je proste bliz ke kontrabasu uz tim, ze kontrabas je bezprazcovej ;). Je zajimavy, ze mi to nijak 80. kove nezni a ta basa se mi libi jak vlastne nevim co to je (jestli kontrabas nebo elektricka) a pritom to zni pekne prirozene a zive (ve smyslu, ze se v tom hodne deje).

Ten Fredrikuv Kolorbas fakt hral pekne, jinak nez ty jeho dalsi basy, ale z myho hlediska urcite ne hur. Kazda z tech bas se hodila lip k necemu a ta jolana rozhodne mela svoje misto.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

toz pekna ukazka. Ta basa se mi libi moc. Ale jsem ted trochu nahlodanej - chci si poridit lepci basu (mam levnyho Corta) a uplne jsem opominul bezprazcovky.
V posledni dobe jsem ale trochu najazzlejsi a ty prazcovky co si obcas vyzkousim v obchode me moc nenadchly (krome Warwicku od 20tis a vejs).
Kde se da ta "jolca" jak rikate poridit?

Vey

Příspěvek od Vey »

Pekny .. i zvukove.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

c9000: hele tys mi utek, tvoje starsi veci co jsem slysel nebyly zdaleka tak dobry.. covece respekt, moc pekny ;)

delay

Příspěvek od delay »

Vlad píše: Kde se da ta "jolca" jak rikate poridit?
Typuju, že nejvíc jich je po bazarech a zastavarnach... je jich hodne a kdysi to mel kazdej druhej kytarista a basista. Ne vsechny vsak hrajou. Superstar byla opravdu super serie, mel sem kytaru.

matucha

Příspěvek od matucha »

K videni sou na klasickejch mistech netu: aukro.cz, midi.cz, hudebnibazar.cz ...starsi veci maj svyho ducha, ale i taky svoje zaludnosti a problemy. Ale kdyz koupis levne, tak muzes obratem taky levne prodat.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

dik za tipy. Ten bezprazec me zacina lakat. uvidim jak mi pujde na to hrat . . . . . . .

c9000

Příspěvek od c9000 »

To Biscuit: No jo nějak jsem se přetransformoval a snažim se dostat z mejch aktuálních možností maximum. Díky

Basa: jak bylo psáno, na inzercích je toho kvantum, dobrej je třebas i jolanabazar.cz, nedávno jsem viděl toho kolorbase asi za 4000, říkal jsem si, kdyby byl keš du do něj hned, strašně mě baví ty nástroje předělávat, seřízovat a doladovat, v mnoha případech se z levný basy po dobrým seřízení stane nástroj omnoho lepší. Já tu Jolču koupil vyloženě podle fotky. A jak psal Delay, Superstar serie byla moc vydařená. Ale to už je na téma "má smysl levná basa"
Děkuju za reakce.

drymansound

Příspěvek od drymansound »

Moc pěkný ! Basa zní plně a chvílema mi zní jako kontrabas což se mi tam hodně líbí. Máš tam pár rušivejch elementů který občas lehounce zatahaj za uši .
jako movie scene parádní.

Odpovědět