C9000 - Movie scene pt.1
C9000 - Movie scene pt.1
Ahoj,
V poslední době jsem se věnoval sledování nejrůznějších filmů a pohrával jsem si s myšlenkou , že bych si zkusil udělat zvukovou koláž k nějaké filmové scéně. Tak tady je první pokus. Prvně je tam taky moje Jolča fretless bass.
Snad nikoho neurazí a díky za postřehy.
http://soundcloud.com/c9000/filming-2
V poslední době jsem se věnoval sledování nejrůznějších filmů a pohrával jsem si s myšlenkou , že bych si zkusil udělat zvukovou koláž k nějaké filmové scéně. Tak tady je první pokus. Prvně je tam taky moje Jolča fretless bass.
Snad nikoho neurazí a díky za postřehy.
http://soundcloud.com/c9000/filming-2
Naposledy upravil(a) c9000 dne 04 lis 2009 07:43, celkem upraveno 1 x.
Re: C9000 - Movie scene pt.1
nejde pustit .. chce to dake meno/heslo ..
opraveno , dík Jackies.
-
- Profesionál
jako vzdycky pekny.
(neco se tam zacne casem ruzne rozlazovat imo, ale ani mi to moc nevadi.)
movie scene? jo, trochu mi to pripomnelo neco od wese andersona :]
(neco se tam zacne casem ruzne rozlazovat imo, ale ani mi to moc nevadi.)
movie scene? jo, trochu mi to pripomnelo neco od wese andersona :]
díky, brácha mi po poslechu řekl že mu to nejvíc sedí k Hanebným panchartům 

No v tom rozlazování máš naprostou pravdu ale vůbec se mi nedařilo to jaksi pospojovat, a když už jsem stopy pospojoval na přesno tak to znělo zase blbě, takže to dopadlo jak to dopadlo. Imho jolča mě překvapuje, ze začátku se zdála jako kus na kterej bude jen sedat prach a nedával jsem jí moc šancí ale čím dál víc ji beru do ruky a brnkám 

Prozraď tvorbu zvuku tý basy... Mě se globálně nijak moc nedaří nahrát doboru basu lajnou, nástorjem to asi nebudec9000 píše:Imho jolča mě překvapuje, ze začátku se zdála jako kus na kterej bude jen sedat prach a nedával jsem jí moc šancí ale čím dál víc ji beru do ruky a brnkám

Právě že nástroj dělá hodně, ta basa je nahraná linkou bez DIčka,preampu apod. ani EQ jsem nepoužil pouze Sonalkiss compresor.
Měl jsem možnost zkusit si hodně baskytar, ale ten zvuk co jsem hledal nadávala žádná, až na jednoho Warwicka (25000
) dokázala to až ta jolča, po potřebných úpravách z ní leze pěkně tlustej zvuk a není třeba ho nijak dobarvovat.
Měl jsem možnost zkusit si hodně baskytar, ale ten zvuk co jsem hledal nadávala žádná, až na jednoho Warwicka (25000

byly s pražcema ale to Jolana taky. Základ byl porvnávat co z toho lezlo. Když jsem vyrval pražce teprva to dostalo barvu a dlouhej sustajn a začla mnoukat
Taky musim říct že jsem ještě neviděl takovej palisandr jako je na hmatníku tý basy, naprosto bezporovitej hladkej materiál. Hlazený struny tomu zvuku přidej tupost ale pohodlně se na ně hraje. A snímače, nevim co to je, nikde jsem o nich nenašel ani tuk, nejsou to origo a je na nich EMI tot vše ale podle kamaráda basáka je největší činitel toho zvuku právě ty snímače a krk. Je to superstar bass a děllala se v úpravě bezpražec s ebenovým hmatníkem, to musí bejt maso, mě tam vadí ty puntíky na hmatníku, struny na nich drnčí.

Taky musim říct že jsem ještě neviděl takovej palisandr jako je na hmatníku tý basy, naprosto bezporovitej hladkej materiál. Hlazený struny tomu zvuku přidej tupost ale pohodlně se na ně hraje. A snímače, nevim co to je, nikde jsem o nich nenašel ani tuk, nejsou to origo a je na nich EMI tot vše ale podle kamaráda basáka je největší činitel toho zvuku právě ty snímače a krk. Je to superstar bass a děllala se v úpravě bezpražec s ebenovým hmatníkem, to musí bejt maso, mě tam vadí ty puntíky na hmatníku, struny na nich drnčí.
Jasný... To je ono. Každej bezpražeč totiž v lajně vyleze podstatně jinak (líp) než opražcovaná verze téže basy. Taky jsem odpražcoval jednu Jolanu, ale krk jak luk a elektrika i dřevo hodně bídné, nicméně zvukový posun výrazný. Superstarku maj tady v bazáči taky, ale prožranou červotočem
. Každopádně strý Jolany nebyly zvukově vůbec špatný.

Pekny veci tam mas... mozna sou si az moc podobny, ale poslouchaj se moc prijemne. Ma to taky fajn detail. Mimochodem mi ta basa zni skoro jak kontrabas.
Koupil sem si pred casem jolanu basso V a prekvapilo me jak peknej krk ma (rovnej/hladkej). Kupoval sem ji z legrace po netu bez toho, aniz bych si ji nejdriv vyzkousel (byla ze slovenska), takze sem mel asi stesti. Dava fakt moc peknej kulatej zvuk a kdyz si ji tu zkouseli kluci z -123, tak je taky hodne bavila... jenze voni na to umej hrat narozdil odemne
.
Koupil sem si pred casem jolanu basso V a prekvapilo me jak peknej krk ma (rovnej/hladkej). Kupoval sem ji z legrace po netu bez toho, aniz bych si ji nejdriv vyzkousel (byla ze slovenska), takze sem mel asi stesti. Dava fakt moc peknej kulatej zvuk a kdyz si ji tu zkouseli kluci z -123, tak je taky hodne bavila... jenze voni na to umej hrat narozdil odemne