Fractal Evolution (moja hudba, metal)
Re: Fractal Evolution (moja hudba, metal)
rastis: mozna malej tah strun a tim padem postupny poskozeni krku? to o cem mluvim by asi muselo mit tenkej krk (nizkej).
Krk se ti zaručeně stočí do vrtule.
Jinak meshuggah období jsem si taky prodělal. Je to pro mne zásadní milník v hudebnim životě. Ty pánové to dělají už zatraceně dlouho a maj to srovnaný. To, že mne už to dnes tak nebaví je ze mam pocit že už se to nikam neposouvá je třeba zase mim posunem. ( Poslední kapkou bylo když jsme s nima hráli v rock café v praze. To už sem nevydržel doposlouchat. Za vrchol považuju NONE a destroy erase improve)
Jinak je to moc fajn. Trochu mi vadí ty epický klávesy ale má to svuj xsycht. Dá se mluvit o tom zvuku, že ta baritonka tomu prostě udělá ten zvuk přes kterej vlak nejede a že je třeba právě pracovat na to ostatnim, na base a celkovym image zvuku, ale je to zbytečný. Spíš bych se bavil o tý hudbě která je fajn a hodně mne blízká. Sou tam super harmonický aranže ale ty vzorce sou občas dost průhledný. Právě v období DEI mne hrozně bavilo jak s tim pracovali. Jo a bicí jdou skoro pořát s tim. Já bych si dneska hrál s tim použít je jako další nástroj a nejít jenom proti metru ale vuči všemu (basa) ale třeba to tak nechceš a je to v pohodě.
gratuluju !!!
Jinak meshuggah období jsem si taky prodělal. Je to pro mne zásadní milník v hudebnim životě. Ty pánové to dělají už zatraceně dlouho a maj to srovnaný. To, že mne už to dnes tak nebaví je ze mam pocit že už se to nikam neposouvá je třeba zase mim posunem. ( Poslední kapkou bylo když jsme s nima hráli v rock café v praze. To už sem nevydržel doposlouchat. Za vrchol považuju NONE a destroy erase improve)
Jinak je to moc fajn. Trochu mi vadí ty epický klávesy ale má to svuj xsycht. Dá se mluvit o tom zvuku, že ta baritonka tomu prostě udělá ten zvuk přes kterej vlak nejede a že je třeba právě pracovat na to ostatnim, na base a celkovym image zvuku, ale je to zbytečný. Spíš bych se bavil o tý hudbě která je fajn a hodně mne blízká. Sou tam super harmonický aranže ale ty vzorce sou občas dost průhledný. Právě v období DEI mne hrozně bavilo jak s tim pracovali. Jo a bicí jdou skoro pořát s tim. Já bych si dneska hrál s tim použít je jako další nástroj a nejít jenom proti metru ale vuči všemu (basa) ale třeba to tak nechceš a je to v pohodě.
gratuluju !!!
ako ktory, podla materialov / konstrukcie / vyztuze ... ... hlavne ak maju na tej gitare byt stabilne navzdy len hrube 3-4 struny, tak co na tom, ze je krk vo vrtule ? ale riesime blbosti, sorry za OTkoma6 píše:Krk se ti zaručeně stočí do vrtule..

ad ten krk: 2 a vic strun bych nastalo rozhodne nesundaval. Riskovat krk do vrtule je IMHO moc velka dan za to, ze nebude muset hlidat horni struny, jestli nepreznivaji nebo neco.
ad ten polovy nastavec - pravda, to jsem si neuvedomil

ako vravim, je to o konstrukcii. mam Norlin LP, krk 3 ks javoru a nech dam akekolvek struny, tak sa ani nepohne, a mnohe moderne nastroje maju krky skladane este z viacerych pasov driev. su gitary s dvoma vyztuzami (prave proti vrtulam). samozrejme najlepsie je dat si taku gitaru vyrobit - sikovnych vyrobcov aj v CR, aj v SR je dostWohma píše:ad ten krk: 2 a vic strun bych nastalo rozhodne nesundaval. Riskovat krk do vrtule je IMHO moc velka dan za to, ze nebude muset hlidat horni struny, jestli nepreznivaji nebo neco.

Taky OT: Mam doma Jolanu, ktera ma krk snad z betonu, ta by se jen tak nezkroutila.
Jakpak to ma asi basak z Morphine co udajne hraje na dvoustrunnou basu? Nekde jsem s nim cetl rozhovor, ze pry mu dve struny uplne staci, takze Cyril neni vubec vedle s prebytkem strun. Tu basu jsem nevidel, predpokladam ze proste ubral struny z normalni basy.
Jeste k Fractal Evolution - misty bych taky radeji mene orchestru a vic tvrdosti, ale to je vec vkusu.
Jakpak to ma asi basak z Morphine co udajne hraje na dvoustrunnou basu? Nekde jsem s nim cetl rozhovor, ze pry mu dve struny uplne staci, takze Cyril neni vubec vedle s prebytkem strun. Tu basu jsem nevidel, predpokladam ze proste ubral struny z normalni basy.
Jeste k Fractal Evolution - misty bych taky radeji mene orchestru a vic tvrdosti, ale to je vec vkusu.
Naposledy upravil(a) Vuid dne 19 úno 2011 20:18, celkem upraveno 1 x.
-
Hm, no ako som pisal, orchestrom som chcel hlavne posunut tento styl niekam inam. Bez neho by to vyznelo asi ako dalsia tvrda djent hudba. Navyse si nemyslim ze by bol nejak v popredi, len miestami podfarbuje a zosiluje napady. Mal by som teda klavesy vypustit? Ci nahradit inym nastrojom? Pre mna je to momentalne sposob tvorby. Ktovie mozno sa neskor posuniem inym smerom.
No navrhoval bych celkove ten jak ty rikas orchestr proste ztisit... rozhodne to jen nepodbarvuje, je to vazne hodne vyraznej prvek, aspon tak to slysim na bednach u sebe ja... kousek bych to stahnul a bude to dobry
Presne jak rika Cyril.
Mne pri tych klavesoch nesedi ked tahaju rovnaku melodicku lajnu ako gitara. Viac tomu sedia tie polohy, ked si tahaju vlastnu melodiu a skor by som volil iny zvuk, skor nejaky synth ako orchestralny zvuk, taktiez viac zvukov pouzit v ramci aranzi a posadit to viac do pozadia, nerobit z toho dominantny nastroj.