Gamblerove pokusy

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
gambler

Re: Gamblerove pokusy

Příspěvek od gambler »

Remake Chainsmokers-Coldplay..Nenasiel som original akapelu tak som stiahol nejakeho chalana z youtube.

gambler

Příspěvek od gambler »

Robim na tomto tracku,akykolvek postreh ohladom mixu-kompozicie pomoze..dik

gambler

Příspěvek od gambler »

Tak som to trochu este upravil.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

nápad dobrý, ale provedení otřesné, působí to na mě doslova protivně, to asi tím jakým způsobem používáš samply živých nástrojů, ten celkový dance styl je teďka populární že jo? no do mojeho vkusu to zkrátka nezapadne, ani ta schématická výstavba tomu nepřidá... zatím v mých uších nejstupidnější věc co jsem od tebe slyšel, nevydržel jsem to, jako nevim, nenech se mnou vytočit a sorry za takovou kritiku

gambler

Příspěvek od gambler »

Nie v pohode od teba znesiem vsetko:) Mam taky problem ze cokolvek teraz zacnem tak to znie jak milion dalsich pesniciek.. Ako napriklad toto som teraz zacal 15 minut dozadu a mozem to rovno deletnut:D
Cize som v tej stupidnej-protivnej pesnicke skusal experimentovat s debilnymi melodiami,akordami,zvukmi nech to je trochu ine a takto to dopadlo:)
A co vlastne myslis tym napad dobry?Co konkretne?
V jednom momente som to chcel urobit do takeho pomalsieho edm v style ze by to znelo ako ta pesnicka z Ceskeho serialu Bylo nas pet:D (pripomenulo mi to to piskanie a trubka) Neviem ci vies co myslim,taka stara pesnicka a sa tam tak piska a tusim tam je harmonika a trubka..Uz si to moc nepamatam,videl som to naposledy ked som bol este decko a skusal som to aj vygooglit no neviem to najst. :(

gambler

Příspěvek od gambler »

Tak som to skusil este trochu upravit

tony9

Příspěvek od tony9 »

Fajn nápady.
Zítra si to poslechnu na pořádných bednách.
Dnes už jdu spát.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Podle mě to chce ten melodický nápad rozvinout.
Zvukově sem se z toho sice neposadil na zadek, ale na druhou stranu mě tam nic neuráží,
Rozdíl proti první verzi neumím posoudit, protože jsem první verzi neposlouchal.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Moji dceri , ktera to slysela kdyz sem si poustel se to libi. Rika ale taky, ze by to chtelo behem skladby malou zmenu hlavniho motivu.
Taky si myslim. Jinak dobry. Zanrove pro me vzdaleny, ale je to takovy cisty.

dendy

Příspěvek od dendy »

mne to znie "tenko" .. vsetky zvuky.. nema to taky siroky hutny zvuk ako velke hity co sa momentalne v tomto zanri robia .. predpokladam ze by si chcel ist niekde do vod kde sa hybe napriklad Avicii (lebo to mi to niecim pripomina)

chcelo by to tie zvuky viac lauerovat, k stredovemu zvuku ako dalsi layer este pribalit nejaku vrstvu o oktavu-dve nizsie ktora potom doda tu "hudonost", pripadne ho este rozstiahnut trochu unisonom (idealne len tu vrchnu vrstvu, ta basovejsia je zase lepsie ked unisonovana nie)

ber to skorej ako vseobecny tip .. layerovat layerovat layerovat.. prave layerovanim, ked pod nejaky lead schovas dalsiu vrstvu ktora nieje na prvy pohlad az tak pocuit ale dodava celkovemu zvuku "gule" dosiahnes ten siroky hutny zvuk ..

gambler

Příspěvek od gambler »

Vdaka chalani!

Tony9-Prvotsky- V tomto style hudby je to tak ze ten isty motiv hra cez celu skladbu.Ak ma clovek pocit ze by to tam chcelo nejaku zmenu tak to znamena len jedine,ze motiv je zly,o nicom..Co bude aj tento pripad..Skoda len ze to neviem rozoznat hned na zaciatku aby som sa zbytocne neparal a nestracal cas s nudnym motivom..

Dendy-Mna prave moc neberie taky ten mohutny zvuk,paci sa mi ak je skladba viac tight.Inak tato pesnicka je F sharp tusim tak by stacilo ju celu pretransponovat o 2 tony dole aby znela mohutnejsie myslim.No a presne tak to aj mam, spodna basa hra s trubkou dlhe tony a vrchna basa ktora ma viac attacku hra takmer ten isty rytmus ako hlavna melodia..
Inak layrovaniu sa uz vyhybam jak cert krizu:)Cim menej zvukov tym lespsie.
Chcem dosiahnut to ze 80% casu stravim vytvaranim melodie,akordov, kompoziciou skladby, 18% casu vyberu zvukov (ziadnych milion layers ale 3 poriadne zvuky) a zvysne 2% su potom mix a master. Len stale nejak nemam trpezlivost sa piplat pol dna s melodiou,po 10 minutach si poviem to staci :D
Mam jedno 4 hodinove video jedneho znameho producenta ako robi pesnicku from scratch a ten sa teda neskutocne bavka len s melodiou..Pocas sledovania som si zo 20 krat povedal toto je uz dobre ale on proste doladoval doladoval jednu noticku hore dole hore dole :D Nakoniec zmazal pol motivu a komponoval dalej :D Ale ked mal potom hotovo tak nech dal na to zvuk akykolvek znelo to proste dobre.
Myslim ze dnes ludia prehnane riesia zvuk-mix-master (co by malo byt len nejake zaverecne riesenie detailov) a podstatu cize samotnu hudbu neriesia.Zblbnuty z reklam na miliony vseliakych pluginov na super zvuk..Velakrat sa mi stalo ze mi znelo nieco divne a hned som zacal menit zvuky,layerovat,a orezavat bustovat equalizerom..Nakoniec ale stacilo len zmenit jeden akord co to tam cele rozbijal:D

tony9

Příspěvek od tony9 »

Tak je pravdou, že tomuto stylu nerozumím, protože ho nepolouchám.
Ale ten motiv mě snad na té skladbě baví nejvíc.
Poslouchat tři minuty a více stejný motiv bych já osobně nevydržel asi u nikoho.
S přeháněním zvuk-mix-master s tebou naprosto souhlasím.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

právě - ten motiv sam o sobě je uplně v pohodě

dendy

Příspěvek od dendy »

> Mam jedno 4 hodinove video jedneho znameho producenta ako robi pesnicku from scratch a ten sa teda neskutocne bavka len s melodiou

Deadmau5 Masterclass ? :-) Mam rozpozerane, zatial lenprvych 6 kapitol ale velmi zaujimave...

Imak viem co myslis tym sustredenim sa viac na muziku nez zvuk,do istej miery mas pravdu ale preddsa len buy to chcelo tomu zvuku sa povenovat trochu viac - lebo potom je to trochu vyplytvany potencial .. mne osobne to proste fakt vadi pri tomto tracku - motiv a kompozicia dost slusne ale ten tenky cheesy zvuk to taha do podpriemeru...

gambler

Příspěvek od gambler »

Dik chalani tak sa s tym este skusim pohrat.
Dendy-skusim aj so zvukom este nieco spravit.Inak to video je od Jay hardway..Jak chces mozme vymenit ty mi posles deadmaua a ja tebe toto a pripadne ti este nieco doplatim kedze ta tvoja master class je o nieco drahsia,co ty na to?

Odpovědět