Geomystery - Sleeping Dragons

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty

tony9

Re: Geomystery - Sleeping Dragons

Příspěvek od tony9 »

Fajn věc. Nejvíc se mně líbí basa, ta zní jako živá.
Poslechl jsem si to celé.

geomystery

Příspěvek od geomystery »

Díky. Basy sou tam dokonce dvě. Jedna má fakt takový elektrickobasový zvuk a je nahrávaná ručně a pak je rovnaná na mřížku aby šla přesně z kopákem a pak je tam syntetická basa která je hraná ručně bez zarovnávání na mřížku.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Myslím tu basu na začátku, když se to rozjede po intru. Pak se tam myslím opakuje.

geomystery

jj, to je Pendulate:

https://www.newfangledaudio.com/pendulate

Hraný naživo, kvantizovaný, zasmyčkovaný, editovaný.

dendy

Příspěvek od dendy »

Vyborne !!! Moc sa mi to paci !!! A je to skvele nielen melodicky / hodbne ale aj zvuk to ma fakt super :palec+: :palec+: :palec+:

Posles mi link na wav ? alebo aspon kvalitnu mp3 :) aj na tie ostane veci co mas na Soundcloude ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nechal jsem si čas, protože jsem k tomu moc neměl co napsat po prvním poslechnutí. a ani teď nemám, přesto píšu, abys alespoň věděl, že někoho pořád zajímá, co vyplodíš ;-)

přijde mi to jako tvůj dobrej průměr, ale ničím významným mě to neoslovuje. basa je výrazná a trochu osobitá, ale jinak to kolem mě prosvištělo jako ranní vánek, kterej je sice příjemnej, ale dlouho ti v mysli neulpí, protože o tvou pozornost se v zápětí přihlásí něco výraznějšího...

geomystery

biscuit: jj, mám to podobně

dendy: Díky !

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Je obdivuhodné s jakou frekvencí produkuješ (teď nemyslím samplerate hahaha). Já bych to nedokázal. Nejvíce mi trvá skladba - aranž.

Ten track ma super atmosféru, šlape to dobře, tak nějak fajně nakřáplý snare, basa fajna atd atd...

Ale musím souhlasit s Biscuitem v tom, že mě to taky nějak extra neoslovuje. Otázka je proč ale?

Musel jsem to trochu zanalyzovat. No a můj skromný názor je, že jakoby odbýváš jednotlivé nástroje, jednotlivé zvuky. Ne, ve smyslu kvality nebo nazvučení, tam je vše ok. Jde o jejich charakter, jsou - když budu moc přísný - zkrátka moc obyčejné. Preset-like? Zkrátka takové nezáživné, jakoby "staré", nemoderní?

Ber mě s rezervou, ale kua zkus věnovat mnohem více času tomu sound designu. Nikdo nechce každý týden nový track, příště tomu dej měsíc dva a pořádně si vyhrej s každou stopou.

Já jsem extrém, já zas dělám track třeba půl roku, rok. Má to své nevýhody, ale za to vím že jsem si fract vyhrál s každým jednotlivým zvukem. Mám na něm automatizace a posílám ho do různých group během skladby pomocí sendů. Jeden zvuk kroutím třeba i hodinu. Pokud je ok, ale třeba se nehodí do skladby, tak ho vysampluju, nebo uložím celý chain a použiju někdy jindy v jiném tracku. Pak to vypadá že celá moje produkce je stavba jednoho domu v rámci X let... nebo tak.

Pokud je ovšem tvůj cíl mít takový trochu old-skůůl, konzervativní sound, pak už ani muk, to ti jde skvěle. Na můj vkus je to škoda, a podle mě kvantita ještě nikomu neprospěla (stačí se podívat na Netflix).

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Dodatek: ono je to všechno pochopitelné, tím že to jedeš živě. Máš jenom dvě ruce a nějaké složité modulace se rychle dělat moc nedají. Je to bomba přístup protože strašně pomáhá právě se skladbou a s aranžema. Ale - když už to teda nahraješ, zkus bez reverbů a delayů, pak by to chtělo ještě trochu zeditovat, resamplovat a rozbít. No a ty delaye reverby a dodatečné filtry nakonec. IMHO

dendy

Příspěvek od dendy »

To uz je udel nas co robime muziku hlavne pre vlastne potesenie v ramci volneho casu ako zabavu, nie za ucelom "vyprodukovat" vyleteny dokonale vyladeny moderny produkt :-))) Stale nas budu kritizovat ze znieme old-skul :))) Nic si z toho nerob, mna tvoje veci mavia viac ako ultramoderna produkcia .. oficial releasnute "moderne" tracky uz skoro vobec nepocuvam, pridu mi tak vyladene vylestene a dokonale, az su studene ako psi cumak...

Velky problem modernej (tanecnej) elektroniky je v tom ze sa dostala do stadia ked 90% tracku je o tom aby to bolo technicky dokonale do posledneho detailu. Hudobne napady, kreativity, originalita, "clovecina" - to je 10% .. mozno menej.. Vsetky proste ide len o to aby tam bolo vsetko najmodernejsie navylestenejsie, najdokonalejsie podla presne preddefinovanych sablon a postupov "ako sa to ma robit" .. vsetci si idu podla tutorialov z YT, zvuky robia presne tak ako vsetci ostatni a vsetko to potom znie ako keby to robil jeden a ten isty clovek
Fractal píše:Nikdo nechce každý týden nový track, příště tomu dej měsíc dva a pořádně si vyhrej s každou stopou.
No ja prave zdaleka viac ocenim kludne kazdy tyzden novy track kde je citit ze proste podla prvotneho napadu je to zahrate a dalej sa stym moc nikto nepapral a neklikal na tom 2 tyzdne aby to bolo dokonale. Presne preto uz skoro uplne pocuvam len live jamy kde vidim ze tak ako to bolo na prvu zahrane to islo do mixdownu a maximalne na tom nejaky mastering chain je hodeny .. je v tom clovecina .. ta nedokonalost ma bavi to je ako od realneho cloveka na rozdiel od dokonale vyladenej produkcie ktora je vacsinou ako keby to generovala nejaka AI ..

dendy

Příspěvek od dendy »

priklad :

taketo nieco ocenim 1000x viac (hudobne, nemusim sledovat video, vsetky albumy toho typka mam v telefone a casto ich povuvam ked chodim von s krpcom na prechadzky, vobec mi nejde o ten vizual) nez nejake 2 mesiace lestene veci z DAW ..

Fractal

Příspěvek od Fractal »

dendy: mě jeho věci baví, moc, ale příjde mi, že poslední dobou, namísto chrlení dalších a dalších tracků, by prospělo více se věnovat sound designu.

Jde o ten Netflix-efekt. Já teda radši strávím krátký čas u opravdu promyšleného, pořádného filmu se skvělým scénářem, režií a produkcí, s úžasnými hereckými výkony a parádní hudbou, než dlouhý čas u deseti filmů, které jsou vlastně celkem ok, ale zaměnitelné, hned je zapomenu a budu se bít do hlavy, že jsem ten strávený čas nevyužil jinak.

dendy

Příspěvek od dendy »

jo ja rozumiem tvoj pohlad na vec .. tuto nieje objektivne co je lepsie / horsie .. kazdy to vnima inak .. aj ti co muziku robia aj ti co ju pocuvaju .. "kvalita" je velmi subjektivna veci pri muzike .. ja nic "odflaknute" alebo "menej kvalitne" na jirkovej muzike nevidim.. proste ked si to pustim bavima ma to pocuvat, mam z toho dobry pocit .. detaily neriesim, ani to co by som spravil inak (ak mam velku potrebu nejaky detail poriesit inak ale celkovo sa mi napad skladby paci, vypytam si remixpack a spravim svoj remix kde si to prisposobim svojej predstave :)) ...

geomystery

Fractal: Naprosty souhlas se vsim co pises. Urcite tim smerem mirim. Ted uz neprodukuju jeden track od zacatku do konce na jeden zatah. Uz mam rozdelanych veci nekolik a ruzne se k nim vracim. Driv sem neceho takveho nebyl schopen. Zatim moc nedelam stem mastering, ale uz sem to zkousel a bylo to prinosne. Me hlavne nebavi se s tou jednou skladbou hrat tak dlouho. To vetsinou skonci neustalym predelavanim a naslednou ztratou puvodni energie coz vyusti v hlubokou depresi. Je to fakt alchymie a na to co chci vytvorit navod neni. Kazdopadne diky za tve komentare, vazim si toho a v dlouhodobem horizontu mi to pomaha.

Dendy: Moc dekuju za podporu !

V ramci nekolika dni urcite bude novy release u ktereho mam uz ted pocit ze se hodne povedl.

A taky by mel byt dneska venku rerelease alba Geomystery s puvodnim masteringem od Dendyho.

Odpovědět