Helfnut s MIXom MASTERom niekto pls

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
rastis

Re: Helfnut s MIXom MASTERom niekto pls

Příspěvek od rastis »

- vyborna hudba
- aj prvotny mix celkom fungoval
- novy master to dotiahol do dokonalosti :)
- len ci nie su tie vysky v novom mastri trochu "tvrde" (neviem ako to presne popisat)
- vyborna hudba :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mam to jak cundo .. muzika v pohode .. ale ta spevacka ma vytaca ..

klingáč

Příspěvek od klingáč »

rastis píše:- vyborna hudba
- len ci nie su tie vysky v novom mastri trochu "tvrde" (neviem ako to presne popisat)
- vyborna hudba :)
tiez ma tie vysky trocha "rezu".. muzika fajna

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo vejsek je tam hodne i na me, prvni mix jsem udelal spis jako cool temnejsi (ale pruhlednej/citelnej), coz mi osobne sedelo k tomu materialu pekne. Slumber si ale pral mnohem svetlejsi vysledek a spokojen byl az kdyz se to dostalo kde to je. Kazdej to cejti jinak a ja to respektuju. Tohodle principu si je urcite kazdej kdo dela zvuk jako sluzbu vedom. Pisu to spis pro ty kteri maji ten luxus delat jen pro sebe a mit zvukovou estetiku jen jednu moznou.

Par (po)drobnosti. Na vokaly a ruzny sampliky jsem tam pouzil ozajstne paskove echo Roland RE501 a pruzinovej dozvuk AKG BX25. Na base je analog chorus Dynacord TAM21. Jsou to dost naladotvorny veci.
Bici puvodne mely jenom stredy (celkem lofi smycka s hezkou kompresi) a byly prakticky mono. Nechtel jsem k nim trigrovat nic co by tomu menilo charakter, protoze ten jsem chtel zachovat a tak ekvalizace byly docela "tricky", zvlast kvuli ty vejskovosti. Nakonec jsem precejen neco dotrigroval, ale byly to jen snare a hat do sterea (sirky) a taky nejaky vinylovy samply. Sampl ty hihaty je koukam dokonce spis hodne spodni zatlustujici/zmekcujici tu puvodni.

Jinak o tom neni moc vic co rict, zkousel jsem jeste udelat pohyblivejsi tremola na kytarach, ale to mi neproslo stejne jako temnejsi mix ;-).

Me osobne se ten vokal prave libi a byl to jeden z duvodu proc me to bavilo delat.

Diky Slumbersovi za trpelivost, cely to trvalo hodne dlouho. Nekdy je prace na dalku nevyhodna, veci co by se v jedny mistnosti vyresily behem pul hodiny se posilaji sem a tam a sem a tam...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

matousi, osobne by me zajimalo, jakym zpusobem pouzivas ten chorus na basu. jde mi hlavne o to, aby se pak nejak nerozplizla a to jak konturou, tak ve stereu... diky, kdyz se ti bude chtit napsat radek ;-)

matucha

Příspěvek od matucha »

Pouzivam to ve dvou ruznejch modech. Jeden je ciste S a druhej kdy se ten chorus dotkne i Mka. To podle toho jestli chci aby to chorusilo slysitelne nebo jestli chci dostat jenom neco z basy do sterea a nehodi se mi na to micropitch z nejakyho duvodu. Asi nejvic pouzivam jen to Sko.

Urcite je dulezity to dobre filtrovat/ekvalizovat. To znamena zbavit se veci pod 100hz, ty malokdy chces mit v Sku, procistit pripadny bahno do 300hz a podivat se na extremni vejsky jestli tam neni nejakej bordel.

Vracim si vystup z Dynacordu do pocitace ciste WET. Rad v nem pouzivam modulaci obalkou v kombinaci s LFO, vetsinou se da najit nejaka kombinace zpozdeni v dynacordu s modulaci, ktera hlavne na syntakovy basy udela mocny stereo a pocit vic oscilatoru. Funguje to i na zivy basy ale je to samozrejme trochu citlivejsi a nekdy se toho proste neda dat moc. Dynacord taky pekne kresli kdyz se do nej posle vetsi hlasitost a to je u bas malokdy na skodu ;). Samozrejme tohle vsechno jde i s pluginama.

Zaklinadlo casto byva "trochu".

biscuit

Příspěvek od biscuit »

rozumim ti dobre, ze modulace toho dynacordu bezi podle obalky dry signalu? nevis nahodou o pluginu, kterej tohle dela?
jinak moc dekuju. nevim cim to je, ale tvoje "malo", mi tady vzdycky dalo hodne. jsem moc rad, ze se tady da takhle opisovat od lidi, kteri maji silu se tomu venovat opravdu poradne ;-)

matucha

Příspěvek od matucha »

No ja to myslel jakoze spousta drobnejch uprav ve vysledku udela relativne hodne. Je to tak i s neslysitelnejma delayema nebo roomama. Posilam si casto vsechny sendy do jedny grupy abych ji pripadne moh celou oriznout zespod nebo ztlumit vsechny wet veci. Zajimavy je to u nekterejch veci vypnout, delava to velkou praci.

O plugin chorusech ktery by modulovaly podle obalky signalu nevim, ale divil bych se kdyby to nejaky neumely, treba i pres sidechain. Primo cubasovsky pluginy myslim sidechainem modulovat jdou, ale nevim jestli je tam presne chorus tohodle razu. Dela to zajimavy veci, protoze to je to o neco vic provazany se signalem nez ciste sinus/triangle. Nekdy to zas moc nefunguje, jindy je nejlepsi nejaka kombinace. Taky pouzivam tal chorus, ten dela jiny veci, ale taky fajn.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

biscuit píše:rozumim ti dobre, ze modulace toho dynacordu bezi podle obalky dry signalu? nevis nahodou o pluginu, kterej tohle dela?
jinak moc dekuju. nevim cim to je, ale tvoje "malo", mi tady vzdycky dalo hodne. jsem moc rad, ze se tady da takhle opisovat od lidi, kteri maji silu se tomu venovat opravdu poradne ;-)
treba vsechny (vetsina?) pluginu od melda ma v sobe zabudovany tyhle modulacni moznosti (pomoci obalky vlastniho signalu, pomoci LFO, pomoci rucne nakreslenyho prubehu... je to hodne flexibilni, ale chce to trochu se v tom prostourat, neni to uplne 'na prvni dobrou').

Odpovědět