HENRYX - skladba Strach
HENRYX - skladba Strach
Ahoj všem,
posílám k náslechu jednu skladbičku:
(EDIT 2: 28.7.2010 20:00 - trochu "poladěno"- upraven mix (poměry a dynamika) a nepatrně i aranž.
HENRYX - Strach (.mp3, 3:52 min., 5.3 MB)
Pokud budete někdo chtít hodnotit hudbu, nebo zvuk, budu moc rád.
POZN.: Prosím, neposlouchejte to na repráčcích z notebooku a na základě toho pak nehodnoťte zvuk (i to už tady u mých skladeb bylo) - skladba obsahuje hodně basů a nějaké subbasy. Děkuji.
posílám k náslechu jednu skladbičku:
(EDIT 2: 28.7.2010 20:00 - trochu "poladěno"- upraven mix (poměry a dynamika) a nepatrně i aranž.
HENRYX - Strach (.mp3, 3:52 min., 5.3 MB)
Pokud budete někdo chtít hodnotit hudbu, nebo zvuk, budu moc rád.
POZN.: Prosím, neposlouchejte to na repráčcích z notebooku a na základě toho pak nehodnoťte zvuk (i to už tady u mých skladeb bylo) - skladba obsahuje hodně basů a nějaké subbasy. Děkuji.
Naposledy upravil(a) Jindrix dne 28 črc 2010 20:10, celkem upraveno 2 x.
Re: HENRYX - skladba Strach
tomy45, je mi až podezřelé, že jsi mi k mému tracku nenapsal nic negativního.tomy45 píše:Parada!
Niet nicoho co by som vytkol.
Tak jen doufám, že jsi to nemyslel ironicky a pokud ne, moc děkuji!
(Ostatní asi Tvůj názor nesdílí, neb se k tomu nevyjádřili vůbec...)

je to celkom fajn .. len mi vadi trosku pouzity reverb .. mozno je ho len moc na bicich , alebo by to chcelo nieco menej konkretne ..
sem tam ma prekvapia harmonicke postupy .. ale to uz by sa nemalo posudzovat ..
este ma napada .. ma to vzbudzovat strach ? lebo strachu sa mi zda malo

Ak nie je nic negativne, tak nic nenapisem negativneJindrix píše:tomy45, je mi až podezřelé, že jsi mi k mému tracku nenapsal nic negativního.tomy45 píše:Parada!
Niet nicoho co by som vytkol.
Tak jen doufám, že jsi to nemyslel ironicky a pokud ne, moc děkuji!
(Ostatní asi Tvůj názor nesdílí, neb se k tomu nevyjádřili vůbec...)

Nebolo to ironicke, je to proste fajne paradne, tak ako som napisal.
Pytkin, tomy45:
Moc díky za reakce, pánové.
Použitý reverb... Záleží na tom, jaký myslíš, nejvíce jsem ho použil na bicí (zejména "dlouhý" snare a pak ty elektronické tomy), ale mně se tam zdál celkem dobrý... Můžeš mít samozřejmě jiný názor.
Harmoniclké postupy- chtěl jsem skloubit rovnováhu mezi sólovou melodií a harmonií (akordy), ale asi se mi to moc nepovedlo...
A jinak- ano, má to být jisté zhudebnění pocitu strachu, nebo obav, ale možná se mi to tedy moc nepovedlo, asi nedokáži příliš zhudebňovat pocity...
Ale moc díky za názor, Pytkine.
Vím, že umíš psát i negativní kritiku a pokud v mé skladbě opravdu neshledáváš nic negativního, jen mě to těší.
Díky!
Moc díky za reakce, pánové.
Díky Pytkine.Pytkin píše:je to celkom fajn .. len mi vadi trosku pouzity reverb .. mozno je ho len moc na bicich , alebo by to chcelo nieco menej konkretne ..
Použitý reverb... Záleží na tom, jaký myslíš, nejvíce jsem ho použil na bicí (zejména "dlouhý" snare a pak ty elektronické tomy), ale mně se tam zdál celkem dobrý... Můžeš mít samozřejmě jiný názor.
Harmoniclké postupy- chtěl jsem skloubit rovnováhu mezi sólovou melodií a harmonií (akordy), ale asi se mi to moc nepovedlo...
A jinak- ano, má to být jisté zhudebnění pocitu strachu, nebo obav, ale možná se mi to tedy moc nepovedlo, asi nedokáži příliš zhudebňovat pocity...
Ale moc díky za názor, Pytkine.
Ještě jednou díky, tomy45.tomy45 píše: Ak nie je nic negativne, tak nic nenapisem negativne![]()
Nebolo to ironicke, je to proste fajne paradne, tak ako som napisal.
Vím, že umíš psát i negativní kritiku a pokud v mé skladbě opravdu neshledáváš nic negativního, jen mě to těší.
Díky!
Taky se mi moc nelibi reverb na snare, bici jsou MOZNA moc nahlas, jinak se mi to zda vyborny.
Me to teda strach aspon trochu evokuje, nebo spis urcitou fatalitu...libi se mi to.
Me to teda strach aspon trochu evokuje, nebo spis urcitou fatalitu...libi se mi to.
Moc díky, že se Ti to líbí.Vuid píše:Taky se mi moc nelibi reverb na snare, bici jsou MOZNA moc nahlas, jinak se mi to zda vyborny.
S tím snare asi už toho moc neudělám (zkoušel jsem...), ale co se hlasitosti bicích týče- než jsem to tady zveřejnil, ubíral jsem bicí 3x, teď znovu a tentokráte to snad již bude v pohodě (viz můj další příspěvek pod tímto). (Asi jsem to slyšel už tolikrát, že to neslyším

Jsem rád, že to u Tebe evokuje alespoň trochu náznaku strachu, fatalita v tom však být víceméně neměla.
Každopádně moc děkuji za názor, Vuide.
Tak jsem (víceméně z podnětu Vuida a ještě jedné osoby) snížil hlasitost bicích, snad to už takhle bude lepší.
Upravená verze je ke stažení na mém prvním příspěvku tohoto tématu, nebo ZDE (HENRYX - Strach- .mp3, 3:52 min., 5.3 MB).
Upravená verze je ke stažení na mém prvním příspěvku tohoto tématu, nebo ZDE (HENRYX - Strach- .mp3, 3:52 min., 5.3 MB).
Bici jsou porad trochu slabina ty skladby, mozna ze mel pravdu Pytkin, kdyz napsal ze je toho verbu treba jen moc.
Ale je to pekny i takhle.
To mě mrzí, že bicí jsou slabinou mé skladby.Vuid píše:Bici jsou porad trochu slabina ty skladby, mozna ze mel pravdu Pytkin, kdyz napsal ze je toho verbu treba jen moc.
Upravoval a měnil jsem je snad 5x, tyhle mi však vyzněly nejlépe (pominu-li to, že byly moc nahlas) a přiznám se, že už nemám sílu je měnit znovu.
A s tím verbem- máš-li na mysli reverb na tom snare, co se ozve zpravidla 1x za 4 takty, tak to je schválně a tak jsem to zamýšlel, myslíš-li ale reverb na bicích celkově, tak to nevím, mně se ho tam zdá "akorát"...
Ale co uši, to jiný poslech, co hlava, to jiný názor.
Každopádně jsem rád, že se Ti to alespoň trochu líbí a ještě jednou díky za hodnocení.
ahoj, skladba je zvlastni. prijde mi zajimava, ikdyz me nicim vylozene nedostava.. ale vicemene se mi to libi. z hlediska vyberu zvuku mi trosinku nesedi ty "natrencly" synthy s tema padama/chorama. je to na me takova moc "libive" pusobici kombinace. jinak receno, je skoda, ze tam zadnej zvuk neni odvaznejsi - prekvapivej - experimentalni.
co se tyce zvuku, asi to nebudu prozivat, reason je reason.. asi v ramci moznosti to ujde. jen ta hajhatka je vylozene umorna.. dal bych ji vic dynamiky a trochu schoval. a urcite vyvazil co se sterea tyce, ale to je mozna jen tim, ze mam absolutne blbe postaveny monitory. mozna bych k hihatkam pridal jeste jemnounkej shaker, kterej by tomu mohl pridat zivejsi barvu (jentak nenapadne). beatu by slusel mistama i klidne trosku divocejsi break (myslim na kterym by se podilel i kopak a hlavni snare, nejen tomy).
jak pise sasa - jen muj nazor
co se tyce zvuku, asi to nebudu prozivat, reason je reason.. asi v ramci moznosti to ujde. jen ta hajhatka je vylozene umorna.. dal bych ji vic dynamiky a trochu schoval. a urcite vyvazil co se sterea tyce, ale to je mozna jen tim, ze mam absolutne blbe postaveny monitory. mozna bych k hihatkam pridal jeste jemnounkej shaker, kterej by tomu mohl pridat zivejsi barvu (jentak nenapadne). beatu by slusel mistama i klidne trosku divocejsi break (myslim na kterym by se podilel i kopak a hlavni snare, nejen tomy).
jak pise sasa - jen muj nazor

Jindrix: Jo, myslel jsem hlavne ten dlouhej verb obcas na snare, ten se mi vubec nelibi, dal bych tam nejakej jinej.
Ale to je jen detail a taky jen muj nazor:) Jestli se ti tenhle verb libi, tak ho tam klido nech.
Ale to je jen detail a taky jen muj nazor:) Jestli se ti tenhle verb libi, tak ho tam klido nech.