Juakali - New Cycle (by Syncro)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
syncro

Juakali - New Cycle (by Syncro)

Příspěvek od syncro »

Ahoj kolegové,

dneska jsem na Versionist uploadnul hrubej nástin nový pecky New Cycle. Koukněte sem: http://www.versionist.com/artist/SYNCRO a klikněte si na záložku Music a pak na Juakali: New Cycle.

Nejni to finální master, spíš jenom mix natlačenej limiterem na rozumnou hlasitost, aby to tam regéčkářům nehrálo potichu 8-)

Všechno je dělaný v GunJah Studiu, Juakaliho vokál je branej na Oktava MKL5000 do SPL GoldMike. Basa DI rovnou do TLA VTC, ságo MKL5000, SPL GoldMike. Mícháno na VTC stejně jako vždycky, takže to nebudu popisovat znova.

Díky předem za vaše názory,

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

dano

Příspěvek od dano »

super, velmi prijemne, naozaj som si nevsimol nieco, co by mi vadilo alebo rusilo

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

Ja reggae normalne vubec neposloucham, ale tohle se mi fakt libi, protoze to ma uzasny prostor s jemnou plochou v pozadi, navic je to v moll, takze to ma aspon pro moje usi uplne jinou naladu, nez to, co si bezne vybavim pod pojmem reggae :D Bravo!!!
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

kexik

Příspěvek od kexik »

protekcne si to vypocujem aj doma :)
na jablcny reproduktor to hra skvele :oops:

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Saso, vyrid vasi basistce ze ji miluju ;-))) teda jeji basu
Naposledy upravil(a) safa dne 20 pro 2005 19:26, celkem upraveno 1 x.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

je to dobry ... na 6te vterine je (v ty MP3jce) nejakej lupanecek, ale to je asi fuk.

Za me asi bych ty cinely udelal trochu tlustci, ale to je jen o mym citu, ja mam cinely a hajhety rad trochu tlustci nez vetsina populace ;-))) . Mozna ze je to cely na me trochu moc navejskovany coz IMHO tydle muzice az tak neslusi. Zkusim to poslechnout jeste na jinej poslech ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

sparX

Příspěvek od sparX »

Já bych si zarejpal :--)

- začátek a percuse 0:00 > 0:15 :
Slyším problém v rytmu ... napadají mě dvě varianty (snad ho tím i dobře popíšu) :
Rytmus bude správě (tj přesně okopírovanej z průběhu skladby) ale protože zde chybí další elementy zdá se jako nepřesný ... pokulhávající .. špatný ... bud bych ho upravil , tak aby tak nezněl ... nebo bych u těch nástrojů (pokud je to možné) upravil obálku (což si myslím je ten zásadní problém) tak aby byl rytmus "hladký" (teda pokud nerytmičnost není stylový záměr – i kdyby ale ano .. trochu mi poslech drásá nervy :--)) ... každopádně myslím , že odstranění/snížení reverbu na perkusích (jen na tom začátku) by tomu dodalo větší "plasticitu" .

- ve skladbě slyším phaserovaný perkuse , kombinované s nějakým synthem s vyšší rezonancí .... co na tyhle dvě věci použít větší dávku chorusu ? .... pro větší plnost a stereo?

- zpěv vs rytmus echa 0:20 > 0:24 :
Nějak mi to nesedí ... neposunula se stopa nebo něco ? ...

syncro

Příspěvek od syncro »

Díky moc za vaše názory...

Merlin: Já snad nikdy ani žádnou pecku v Dur neudělal člověče. A když hraju desky, tak si taky citem vybírám spíš ty teskný věci. Plážový reggae moc rád nemám, spíš ty žalozpěvy...

sparkX: Nevím, jestli jsem to správně pochopil. Zdá se ti ten beat nepřesnej? On je tam schválně takovej šafl, že třeba druhej rytmičák je hranej hodně dopředu. Perkuse a hajtku jsem zahrál ručně a taky schválně nekvantizoval, takže se to nepatrně tluče. Jenže to je přesně to, co jsem chtěl, aby ty bicí nezněly dohromady jako stroj. Ta pecka s kvantizovanejma bicíma nešlape, protože to jede hrozně rovně (zkrátka jako komp). Ten posun v gridu je celou skladbu skoro stejnej, takže jestli to na začátku po?apává, tak to vlastně stejně po?apává celou pecku. Z mýho pohledu to po?apává akorát, naopak jsem hledáním tohohle po?apání strávil hodně času... 8-) Na perkuse se podívám (chorus), díky. V echu na 00:24 neslyším nic, co by bylo divně. Ono ten páskáč těžko vždycky nastavím úplně stopro přesně, ale to taky ani nechci, já tyhle nepravidelnosti celkem rád...

safa: Navejškování celý pecky (dořeším při masteru) nebo navejškování něčeho konkrétního (musel bych opravit v mixu)? Dělal jsem to včera pozdě v noci, možná už mý uši nebyly úplně mladistvý. Nebo už spíš nejsem úplně mladistvej já sám 8-)

Jinak je to zase míněný na desku, takže si s tím stereem nemůžu moc hrát, aby hlavní tlak zůstal pořád mono a hlavně to musí hrát na každým šitovým reggae sowndu.

Každopádně díky moc, kluci.

Saša
GunJah Records

sparX

Příspěvek od sparX »

syncro píše:já tyhle nepravidelnosti celkem rád...
Tak to jo :wink: - Já musím mít všechno pěkně přesně ve "chlívečkách" :--)
Protože jinak mám obavu , že by můj umělecký záměr nemusel být pochopen .

syncro

Příspěvek od syncro »

sparkX: No jasně, rozumím. Když jsem ještě dělával čistou elektroniku, tak jsem byl pro změnu do přesnosti velkej fanda a těžce nesl drobný posuny při MIDI komunikaci, který způsobovaly, že hajtka nezní přesně se začátkem rytmičáku. Jenže jak jsem pak začal spolupracovat s živejma muzikantama, tak jsem se naučil mít ty nepřesnosti rád. A dneska to mám tak, že mě takový ty německý strojový beaty vůbec nebaví a naopak jsem rád, když tam jsou různý šafly a grůvy. Nemyslím takový to otrocký Swing=66% na grooveboxu, to je furt německý, myslím přesně tyhle triky s předkopáváním, synkopama a tak. Strávil jsem spoustu času tím, že jsem si z reggae desek vysamplovával smyčky a vy?ukával si do nich hajtku. Při tom jsem zjistil, jak zajímavě to tempo v průběhu i tý jedný čtyřtaktový smyčky plave, jak se jednotlivý údery posouvaj dopředu a dozadu a jakej to má vliv na něco, čemu říkám "efekt házení lopatou". To je pocit, jestli se na danej rytmus dá házet lopatou písek 8-) Poetičtější je samozřejmě "efekt vrtění holčičího zadečku", ale to si doma ve studiu nedopřeju moc často 8-)

Díky, Saša
GunJah Records

kexik

Příspěvek od kexik »

presne... prave preto ma dnes na poste caka krabica od thomana a vnutri cinsky octapad :)
sorry za offtopic...

syncro

Příspěvek od syncro »

Ještě k těm šaflům, dobrý na poslech je třeba tohle: http://www.drumdrops.com/audio/71BpmDIDV1-M-004.mp3 Je to jeden demogroove ze stránky DrumDrops, kterej je ještě docela rovnej, ale už je tam ten groove pěkně slyšet.

kexik: Já to datluju na normální MIDI klaviaturce, ale Octapad je samozřejmě pohodlnější řešení.

Saša
GunJah Records

sparX

Příspěvek od sparX »

syncro píše:Jenže jak jsem pak začal spolupracovat s živejma muzikantama, tak jsem se naučil mít ty nepřesnosti rád. A dneska to mám tak, že mě takový ty německý strojový beaty vůbec nebaví a naopak jsem rád, když tam jsou různý šafly a grůvy. Nemyslím takový to otrocký Swing=66% na grooveboxu, to je furt německý, myslím přesně tyhle triky s předkopáváním, synkopama a tak.
Jasně ... já myslím , že jsem to i pochopil . Ale (i když se tohle povede mě samotnému) říkám si .. " proč mě to neruší u ostatních " ... ted jsem si pustil ten začátek ještě asi desetkrát .-)) Ale stále se s tím nemůžu spokojit - i přes to , že jsem se pokusil rozšířit mou toleranci (vůči posunutým "chlívečkům" ) na maximum ...
Opravdu minimum - co mi tam chybí je basa na první a třetí dobu . ...
Ale pokud to cítíš TY jako správně … tak to tak je . :wink:

syncro

Příspěvek od syncro »

sparkX: Jasně, takže když se pak přidá kopák (první druhá třetí čtvrtá), tak ti to nepřijde, protože ten jede jako rovně a ty ostatní složky toho beatu jakoby usadí. Díky...

Případná další diskuze o grůvech a šaflech se přesouvá sem: http://ezone.techno.cz/viewtopic.php?p=47832#47832 A? z toho maj něco i ostatní...

Saša
GunJah Records

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hezky, cool.

Odpovědět