Karimba walz aneb přírůstek do sbírky

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Vlad

Re: Karimba walz aneb přírůstek do sbírky

Příspěvek od Vlad »

kuma: jo, karimba a kytara jsou nazivo (kytara je teda ve smycce, coz mozna dela taky neplechu). Zjistuju, ze kdyz se to snazim si zjednodusit (napr. smyckama) tak se ta energie muze vytratit a prestanou jednotlivy casti spolu fungovat. Nehlede na nevhodne vybrany nastroje - viz Matucha.
Je zajimavy, ze ja to tam vsechno slysim uplne stejne, ale kdyz uz to posloucham po 20ty tak polevim a "prijde" mi to tam dobry :).
Skloubit zivy a umely nastroje a zaroven tam zachovat, nejlepe budovat energii. To me bavi objevovat.
KUMA píše: Určitě bych si s chutí poslechl celé album v takovém duchu, třeba každou skladbu s nějakým podobně zajímavým nástrojem a v podobně příjemně plynoucí nevyhrocené nevtíravé atmosféře. Vše hrané na reálné nástroje a s pořádným masteringem, případně i jemným vokálem nějaké slečny...to by mohla být nádhera.
to mam v planu, myslenku jsem zasadil, zamer se buduje a uvidime koho si pritahnu :)
Pred 14 dny jsem mel moznost si zahrat na koncerte s Maokem. Doprovazel jsem ho na perkuse. Fantasticka jizda po celou dobu. Lidi tancili a zpivali s nama.
urcite si sezen nejake jeho nahravky
matucha píše: No ja myslel neco ne-vsti ;-)
no jo, pozvat si peknou a sikovnou violoncelistku je mimo moje moznosti (i mene peknou :) teda pardon, mene sikovnou :D )
casem . . . .

dedyk

Příspěvek od dedyk »

jenom hloupa otazka, mel jsem za to, ze se takovemu nastroji rika mbira a nebo kalimba, jde o to same a nebo je karimba necim odlisna? sorry za blby dotaz, ale nejsem zadny organolog ani etnomuzikolog, tak se rad neco dozvim

KUMA

Příspěvek od KUMA »

Vlad píše:Zjistuju, ze kdyz se to snazim si zjednodusit (napr. smyckama) tak se ta energie muze vytratit a prestanou jednotlivy casti spolu fungovat.
No, to zcela jistě ;)
Vlad píše: Skloubit zivy a umely nastroje a zaroven tam zachovat, nejlepe budovat energii. To me bavi objevovat.
Jo jo, to je velká zábava a zároveň hrozný žrout času. Ale u věcí ze samplebank moc nevěřím, že se dá někam dojít. Kvalitní synthy, to je jiná. Ideální mi přijde budování vyváženého spojení (či naopak napětí, doplňování se atp.) mezi přirozeným živým nástrojem a ryze umělým.
Hledat tuhle cestu je zábavné, ale náročné. Nicméně s dostatkem píle, času, nadšení a vkusu lze určitě dojít k dobrým a logickým výsledkům. Řekl bych, že v hudbě je spojování zajímavých akustických a kvalitních umělých nástrojů jedna z mála cest, kterou má smysl dál jít, která nekončí ve slepé uličce a je navíc zábavná a je na ní spoustu neobjeveného. Tomu prostě fandím.
Vlad píše: to mam v planu, myslenku jsem zasadil, zamer se buduje a uvidime koho si pritahnu :)
Pred 14 dny jsem mel moznost si zahrat na koncerte s Maokem. Doprovazel jsem ho na perkuse. Fantasticka jizda po celou dobu. Lidi tancili a zpivali s nama.
urcite si sezen nejake jeho nahravky
Tak to budu toto fórum více sledovat, budu se těšit. Zatím díky za tip, ty nahrávky si zkusím opatřit.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

dedyk: je to v podstate to samy. jak rika wikipedie:
While kalimba initially meant the Hugh Tracey kalimba, the name kalimba is now a generic name and can describe any non-traditional thumb piano, or can even be used generically for the traditional lamellophones of Africa (i.e., the mbira, karimba, sansa, etc.).
pokud te to zajima, tady je nejlepsi web s informacema, ladenima a videama:
www.kalimbamagic.com

kuma: maok ma stranky www.maok.net

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Krasne, minimalisticke, nikam se to necpe.. moc se mi to libi :)

Vlad

Příspěvek od Vlad »

džirka: dik moc. minimalismus mam moc rad

Odpovědět