Karimba walz aneb přírůstek do sbírky

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Vlad

Karimba walz aneb přírůstek do sbírky

Příspěvek od Vlad »

Tak jsem si udelal radost a koupil si k vanocum Karimbu - krasny africky nastroj:
Obrázek

objednano primo od zdroje v JAR a prislo to 23.12 pekne pod stromek.
No a vcera jsem hned zkusil nahravat (ma to zabudovanej pick-up) jak to bude kvalitni a nejak me to chytlo az je z toho tohle: tak prijemnej vanocni poslech preju

Vey

Re: Karimba walz aneb přírůstek do sbírky

Příspěvek od Vey »

Krasnej nastroj, hezkej zvuk, prijemna muzika.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

hezka je ;) jaky ma ladeni? budes mi muset nahrat nejaky smycky - riffy 4/4. poslu ti predstavu, co mam na mysli vytvorit ;)
ten track je jen session nahrubo, ze jo? prijde mi to trosku neucesany... a chybi mi tam zlom a zvrat, od pulky jsem si ho tam porad pral :-D

Vlad

Příspěvek od Vlad »

dik Jendo. Ladeni je jaky chci. Ted jsem si tam naladil Amoll. Neboli jsou tam v podstate vsechny bile klavesy z piana (Amoll vychazi z Cdur).
Co se tyce skladby - jo, je to takova rychloudelavka, dalo by se na tom zapracovat, ale ten zvrat tam preci je - ta melodicka harmonie v pulce.
Libil by se ti dalsi zvrat? :) .To vis, ja jsem minimalista, moc zvratu ode mne necekej :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

zvrat aka prekrouceni nebo posun jeste jinam ;)
na ladeni se ptam, protoze jsem mel zato, ze karimby maji ladeni podobne jako foukaci harmoniky.. nevedel jsem, ze jsou laditelny jako kytara :-)

Vlad

Příspěvek od Vlad »

no, ona prisla v klasickym africkym ladeni. Coz je v podstate nepouzitelny, jelikoz oni pouzivaji napr. C# a k tomu -40 centu:
Obrázek
zni to sice netradicne, ale neda se to pouzit k jinym nastrojum
ja ji preladil na tohle:
Obrázek

karimby a kalimby se ladi tak, ze vytahujes nebo zasouvas ten plechovej jazycek a ladis na co potrebujes (v ramci delky jazycku :) )

biscuit

Příspěvek od biscuit »

prima obrazky ;)

delay

Příspěvek od delay »

Super. Krásnej zvuk i nástroj, obrázek teda nevidím :( . Skladba příjemná, hezká pohlednice, nevyžaduju nějaký extra změny... :)
Nechceš napsat kolik to stálo, jen pro představu?

matucha

Příspěvek od matucha »

Skoda tech smyccu ze samplu, to z toho dela takovou "herni" hudbu. Kalimba je pekna a i pekne nahrana, ale zaslouzila by odpovidajici doprovod ;). Jinak nalada je taky fajn.

KUMA

Příspěvek od KUMA »

Velmi příjemná nevtíravá skladba, ladění Karimby zvoleno velmi vhodně, jen kytara mi k tomu trošičku neladí a smyčce a zbytek by samozřejmě též bylo lepší z živých nástrojů. Nicméně gratuluji ke krásnému nástroji, který bych si jistě rád poslechl i v jiném způsobu zakomponování, než je zde na způsob harmonia, což byla ale skvělá volba.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

delay: stala 1500,- i s dopravnym. Kupodivu jsme neplatili dodatecny clo ani DPH (coz se divim, jelikoz celkova suma byla cca 9000,- Kc za balik a navic to prislo den pred stedrym dnem, takze super)

matucha: dik. ty smycce jsou "herni" hlavne na zacatku, kdy tam asi trochu necekane najedou. Maji dlouhej nabeh a pusobi to zpomalene. Je to Omnisphere. Zvolil jsem hned ty prvni co mi prisli pod ruku. Mas nejakej tip na jiny VST co by znelo lip? Mozna ze je to spis o tom si s tim nastavenim trochu pohrat.

kuma: diky. add kytara - dle me je ladeni v pohode. Co muze delat tu "rozladenost" je arytmika. Vybrnkavat na kytaru do trojkovyho rytmu je pro me tezky.
Obcas tam jsou mista, kde se to malinko rozjede a to pak muze pusobit ze to neladi. Taky je pravda, ze jsem kytaru nabral jen pres snimac. Nechtelo se mi zapojovat mikrofon :wink:

Pro me je to takovej zaklad, treba se k tomu vratim a dopracuju to jak zvukove tak kompozicne.
Dik vsem za komenty

matucha

Příspěvek od matucha »

Vlad píše:matucha: dik. ty smycce jsou "herni" hlavne na zacatku, kdy tam asi trochu necekane najedou. Maji dlouhej nabeh a pusobi to zpomalene. Je to Omnisphere. Zvolil jsem hned ty prvni co mi prisli pod ruku. Mas nejakej tip na jiny VST co by znelo lip? Mozna ze je to spis o tom si s tim nastavenim trochu pohrat.
No ja myslel neco ne-vsti ;-)

KUMA

Příspěvek od KUMA »

Vlad: Ano, také bych řekl, že kytara je naladěná dobře, ale působí místy trošičku divně, což je asi tím, cos teď vysvětlil, chápu. A možná mi tam trochu vadí i proto, že - předpokládám - kytara a Karimba jsou jediné tebou živě nahrané nástroje, zbytek samply nebo synthy. Víc by mi sedlo, kdyby buď veškeré nástroje byly živé a nebo jen Karimba, která je v tomto nejzajímavější. Takto člověk dělí svou pozornost na dva živé nástroje a doprovodný "umělý" zbytek. A nebo by mi ani nevadilo, kdyby tam ta kytara vůbec nebyla :) Je to ale tvá skladba a je moc krásná už tak, jak je.

Určitě bych si s chutí poslechl celé album v takovém duchu, třeba každou skladbu s nějakým podobně zajímavým nástrojem a v podobně příjemně plynoucí nevyhrocené nevtíravé atmosféře. Vše hrané na reálné nástroje a s pořádným masteringem, případně i jemným vokálem nějaké slečny...to by mohla být nádhera.

peteness

Příspěvek od peteness »

Pekne je to. Uplna pecka by bylo, kdyby ta kytara byla odvaznejsi. V tom bych hledal ten dalsi vyvoj.
Na trojkovy rytmus se daji zvladnout i slozitejsi vybrnkavacky, staci nakou dobu pouzivat metronom a zvyknout si, pak uz neni problem to podvedome pocitat.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

moc krasnej nastroj a velice prijemny track

Odpovědět