Keitarova hudba

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Poshook

Příspěvek od Poshook »

rastis píše:
Poshook píše:...

a okrem ladiciek aj hromada stompboxov pred vstupom do celolampoveho super comba a predsudky voci comukolvek :lol:
pravda, ale tie ladicky su asi fakt najvacsi pruser... :)
jasan, prid niekedy do Muzikeru do oddelenia gitar na pol hodinku, budes pocut take "sola", ze sa ti budu pretacat panenky :D

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Wohma píše:EXCOM: A v te orchestralni muzice bylo nejake houslove solo? Myslim, ze v tomhle je zasadni rozdil.
islo o princip ze sa pouzili sample.. neriesil som solo... a za zoznam nastrojov co som vymenoval som dal "atd." cize si mohol spomenut aj Harfu :)

hovoril som ze sa jedna o princip pouzitia samplu, nic viac nic menej...
a teda neviem, stale hladam preco sa tu zacalo bavit o solo filozofii, ked tu ziadna nepadla v uvahu...

Keitaro333

Příspěvek od Keitaro333 »

rastis píše:Keitaro333 - vobec si nepochopil, co Ti pisem. mozno moje prispevky vyzerali ako utok na Teba a ty si sa branil... ale podla toho co si pisal, myslim, ze.... ale to je vlastne jedno :) rob co Ta bavi a co sa Ti chce robit ;)
Niekolkokrat si zmienil, ze pajcujem konkretneho muzikanta (petrucci, ktory ma v case robenia tej hudby ani nenapadol) a ze samplovana gitara bude vzdy na smiech takze sa ani nemam pokusat to robit. Takze ano, dalo by sa to za utok povazovat. Minimalne za velmi arogantne vyjadrenie nazoru.

rastis

Příspěvek od rastis »

ja som myslel, ze sa bavime ako normalny ludia, napisal som to presne tak isto, ako by som Ti to rozpraval osobne pri pive. ale ak si precitlivelejsi, tak sorry, budem s Tebou komunikovat opatrnejsie...

Keitaro333

niesom precitlively a rad si vypocujem hociaky nazor, ved inak by som to sem nedaval. Jedine co mi vadi je to, ked je ten nazor vyjadreny stylom "je to tak lebo ja to tak vidim".

Nic v zlom, ale fakt nechapem ako si dospel k nazoru, ze hram alebo sa dokonca (umyselne) snazim hrat melodiku niekoho konkretneho... ??? Navyse to by si mohol povedat o kazdom cloveku na svete ak by si poznal vsetkych huobnikov co existuju.

rastis

Příspěvek od rastis »

k tomu nazoru som dosiel na zaklade dvoch Tebou prezentovanych sol + otazke ktora dokonca priamo obsahovala domovsku kapelu mnou spominaneho gitaristu. to je cele...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Wohma píše:Jenze Zimmer pouzival samplovane kytary v hudbe, ktera na kytarach nestoji, ty se snazis v metalu, kterej je na zkreslenych kytarach doslova a do pismene postavenej, nahradit kytaru syntakem.
pendulum jsou s timhle pristupem aktualne na 2. pricce prodejnosti alb.

Keitaro333

rastis píše:k tomu nazoru som dosiel na zaklade dvoch Tebou prezentovanych sol + otazke ktora dokonca priamo obsahovala domovsku kapelu mnou spominaneho gitaristu. to je cele...
To je prave ten problem - aj ked ta otazka sa ale tykala niecoho uplne ineho a sice syntakov - z prepokladu ze mam tu kapelu rad a ze si v mojom sole pocul nejaky ten shredding si si domyslel ze aha, tak on urcite pajcuje Petrucciho. Napriek tomu, ze to neznie ako Petrucci o nic viac, nez dalsich 100 metalovych gitaristov...
ale tak to je len moj nazor :)

rastis

Příspěvek od rastis »

nemyslel som si, ze niekedy budem obhajovat Petrucciho, ale on nehra ako 100 inych metalovych gitaristov. 100 inych metalovych gitaristov sa snazi viac ci menej uspesne hrat ako on a ty si 101 :) a to rozhodne na Teba neutocim a kludne sa o tom nemusime bavit dalej, kedze sa uz (aspon ja) opakujeme :)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Brooklyn / juanita juarez píše:
Wohma píše:Jenze Zimmer pouzival samplovane kytary v hudbe, ktera na kytarach nestoji, ty se snazis v metalu, kterej je na zkreslenych kytarach doslova a do pismene postavenej, nahradit kytaru syntakem.
pendulum jsou s timhle pristupem aktualne na 2. pricce prodejnosti alb.
Ale ja mluvim o muzice postavene na kytarach, poslechl jsem si Pendulum a poradne tam ty kytary ani neslysim...

Shodan

Příspěvek od Shodan »

"poslechl jsem si Pendulum a poradne tam ty kytary ani neslysim..."

LOL
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Shodan píše:"poslechl jsem si Pendulum a poradne tam ty kytary ani neslysim..."

LOL
Ty snad jo? Ja si pustil prvni video, co youtube vyblije pri hledani "pendulum" a marne jsem cekal, kdy nastoupi ta kytara. Druhe naprosto to same :)
Jestli teda to hluboke syntakove bzuceni nepovazujete za kytaru, ale to snad ne...

Keitaro333

rastis píše:nemyslel som si, ze niekedy budem obhajovat Petrucciho, ale on nehra ako 100 inych metalovych gitaristov. 100 inych metalovych gitaristov sa snazi viac ci menej uspesne hrat ako on a ty si 101 :) a to rozhodne na Teba neutocim a kludne sa o tom nemusime bavit dalej, kedze sa uz (aspon ja) opakujeme :)
V podstate suhlasim ze ini sa snazia hrat ako on (aj ked skor technicky) kedze on je jeden z najlepsich a vzorom pre mnohych. Pajcovanim by som to nenazval, skor inspiraciou, kazdy ma nejake idoly ktore ho rozne ovplyvnuju. Ale ako som povedal, to ze kto sa po kom opakuje, co z koho tvorby je originalne atd... sa da objektivne zhodnotit iba velmi tazko.

A ano, mozme to povazovat za uzavrete.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

K tomu "metalu"... tenhle styl uplne nesnasim, ale to je asi vedlejsi :) Me to prijde docela v pohode, jako demo, je to celkem s prehledem vysypany z rukavu, nevidim duvod, proc bys nemohl bejt slavnej, kdyby ti to nekdo ovsem nahral a smichal. Bud proste skladatel :) Pac talent mas zcela evidentne velikej.

Keitaro333

Tak to tu ozivim, dalsia orchestralna skladba robena ako soundtrack k scene nejakeho imaginarnemu filmu. cca 3 minuty

http://zopz.sk/download/kei/kei39.mp3

Odpovědět