wred: Uff.... pre mna celkom tazka uloha davat k tomuto kritiku, pretoze Piazzolova hudba a zvuk Bandoneonu (predpokladam, ze toto je ale hrane na akordeone) je pre mna nadherna, nech by to bolo nahrane takmer hocijako...
Ale OK, skusim par poznamok. Ber to ale cisto ako vec mojho vkusu, nie ako nejaku objektivnu pravdu.
1. Prve mi vadi pomer akordeonu voci orchestru. Dal by ho urcite tichsie. Vdaka tomu nepomeru hlasitosti mam z nahravky pocit akejsi umelosti, pretoze ziaden akordeon, nech by to bola akakolvek "masina", nemoze realne hrat takto hlasno voci orchestru. Naviac zvuk akordeonu je farbou natolko odlisny od vsetkych doprovodnych nastrojov, ze sa Ti urcite nemoze v mixe "stratit". Nema preco, kedze sa s nicim "frekvencne nebije". Naopak, celkovy zvuk tym moze ziskat na dynamike.
2. Rovnako ako tu uz odznelo, aj mne trocha vadi stereo obraz. Akordeon by som dal urcite viac do stredu, resp. uplne na stred. Tym, ze je akordeon este aj neumerne hlasnejsie, celu nahravku mi to akoby pocitovo "taha dolava". Naviac; obcas niektore tony zazneju z opacnej strany (vsimni si napriklad v case 1:19 ten ton C3 (prvy v tej triole)). Toto je pravdepodobne sposobene presluchmi do inych mikrofonov, ktore su smerovane v stereu do prava. Predo-zadny priestor tam vobec nieje, co je samozrejme pochopitelne, kedze su tam len spotove mikrofony. Tu ale niet inej pomoci, ako mat zosnimany celok (ci uz pomocou decca-tree, alebo nejakou klasickou stereo konfiguraciou) a k tomu primiesavat potom spotove mikraky.
3. Vo zvuku akordeonu je obcas jemna distorzia. V celkovom zvuku sa to strati, ale pri solo to pocut dost zretelne (vid. 3:19 - 3:31).
4. Neviem, ci je to pouzitymi mikrofonmi, alebo nastavenim ekvalizacie, ale na slacikovej sekcii by som mozno trosku ubral z tych nizsich vysok ( niekde okolo 3-5kHz) par dB so sirokym Q.
OK... dopil som druhe pivo, takze prestavam pocut a musim koncit
Este jedna poznamka, kedze si pisal, ze casom budes mozno dokupovat mikrofony... registrujes mikrofony LineAudio? Myslim, ze na Tvoje ucely by boli velmi dobre a ich cena je doslova "smiesna" na to, ako hraju. Model CM3 je siroka kardioda a prave ta ma jednu skvelu vlastnost, a sice, ze na rozdiel od kardiody ovela menej skresluje zdroje prichadzajuce z boku. V praxi to znamena asi tolko, ze je obzvlast vhodna na spotove mikrofony ktore chces primiesavat k celkovemu zvuku.