Lunar 5 vs Amorphine - Ocean Cry

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
orbis

Příspěvek od orbis »

pri pozornejsim poslechu mi prisel lehce jeste nedoladeny ten vokal (co se tyce asi EQ). v celem songu to slyset neni, ale jak je ta pasaz od 2:48, tak mi to prijde, ze by to sneslo lehce ubrat na tech nizsich frekvencich. je to tam docela vyrazny pri vysloveni 'THE' ocean. ale to si myslim doladite a dojdete k tomu sami, kdyz jste zvladli takovouhle supr vec. ale je to parada.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

S tim The souhlasim, ale jinak fakt parada - me tam akorat ze zacatku kapanku rusila ta basa, hodne 'nahlas', je teda fakt, ze sluchadla mi basujou hodne, pak v mixu uz je to super.

Moc povedeny panove, jen tak dal!

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Diky moc za reakce!

Jeste lehka uprava s najezdem na zacatku a trochu poladenyma 's'.

Ocean Cry

Edit: Nojo, to jedno The tam je prebasly, asi byl delay v te chvili bliz u mikrofonu. To bude chvilkova rucni uprava, ale jinde nemam pocit, ze by hlas mel moc spodku.

delay

Příspěvek od delay »

I já se připojuji s poděkováním za Váš poslech a Vaše podnětné reakce.

Kdybych to měl vzít nějak individuálně, tak zde byly připomínky hlavně ke zpěvu - k tomu bych měl pouze tolik, že jakožto příležitostný zpěvák svých skladeb se pohybuji opravdu na hranici svých možností a někteří z Vás to dokáží poznat a vadí jim to... a já to plně chápu. Druhá skupina snad příjmá hlavně sdělení, náladu, pocit a obsah toho vokálu a technicky jim nevadí...
fova: o dalších hlasech sem uvažoval, ale ten který jsem zatím nahrál se nejspíše uplně nehodí, jemný náznak by měl být v další verzi (poslední refrény) , kterou poslal Amorph...

Doufám, že na základě Vašich přání a doporučení ještě s Amorphem něco dáme dohromady. Díky.

SAVE THE OCEAN and DON'T CRY

delay

Příspěvek od delay »

fova píše: Jinak, proc Delay vystupuje pod nazvem Lunar 5? Ze by nejaka spojitost s hrou Moment of Silence?
Dobrý postřeh :), ano je to tak. Jméno kosmické "ozdravovny" ve mne zůstalo poněkud déle a já jej přejal pro svojí fiktivní kapelu. Myslím, že podobně vznikl nejeden název kapely nebo projektu :)
...takže jsi tam došel a vydržel. To je dobře.
Naposledy upravil(a) delay dne 21 led 2009 05:43, celkem upraveno 1 x.

fova

Příspěvek od fova »

Prestoze hry moc nehraju, doparil jsem Moment of Silence az do konce. Par slabsich/naivnich momentu, ale celkove hodne povedena a chytlava hra. Hlavne dialogy jsou strhujici.
Ted ji doporucuji znamym.

Ale dosti OT

vasek

Příspěvek od vasek »

Nejde mi to stáhnout teďka, tak zkusím povzpomínat, jak jsem slyšel ten zpěv... Intonace OK, ale je slyšet, že bylo dolaďováno (nepodstatné), výraz tam rozhodně je. Bohužel horší technika zpěvu způsobuje divnou barvu a vůbec prostě tomu chybí něco, co tam je, když člověk fakt umí zpívat.
Vypadá to ale, že to chci strhat, to bych nerad, protože i tak se mi to líbí.

delay

Příspěvek od delay »

vasek: Já ti právě rozumím, samotného mě to trápí, a rozhodně nejsi jediný... Nikdy sem se zpěv neučil a nejspíš ani nebudu a nezbývá mi nic jiného než neustále balancovat na té pomyslné hranici a rozhodovat se, zda-li onen vokál skladbu podpoří anebo jí ublíží. Dobrý zpěvák či zpěvačka by to pozvedli opravdu ještě někam jinam a já si tak trochu budu přát, aby to někdy třeba dopadlo...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Je to moc pěkný, mě to zase trochu připomíná Portisheads, protože Hooverphonics neznám, nebo už si je nepamatuju.

Jinak, teda je to melancholicko-depresivní, možná víc to druhý (prostě delay styl), takže v tomhle počasí když se kouknu z okna, to zrovna náladu nepřidá ;) ale to nic nemění na tom, že je to parádní práce. A asi to nikoho nebude zajímat, ale mě se víc líběj sloky než ten refrén...refrény kde se opakují tři slova z názvu tracku mi přijdou neinvenční, ale sám mám s refrény problémy, tak nemám co kecat.

Ten zpěv mi nijak moc nevadí, ale radši bych tam slyšel ženský, ten mi do podobných skladeb sedí více. Zpěvačku co nějak umí zpívat, není problém dneska sehnat.

Jentak otázka, vy tam máte autotune na tom hlase?

delay

Příspěvek od delay »

Jindy: Díky za poslech - nemyslím že je to depresivní, ale melancholické - to beru. Jinak, s tím omíláním, to je záměr... Je to v podstatě mantra, síla myšlenky... Víc obsahu prostě nebylo třeba.

Sehnat zpěvačku... Ne, opravdu je dost lidí, co uměj zpívat a hrát, ale bohužel jen pár z nich umí kromě čistých tónů do toho dát taky něco jinýho, pak se ten výběr rapidně snižuje...

Autotune tam není... Pár tónů je korigováno v Melodyne.

Jinak, teď jsem doposlochal Kid A od Radiohead a zrovna mě napadá, že Tomovi to jde byť žádný velký pěvec není... :)

matucha

Příspěvek od matucha »

Jindy2 píše:Ten zpěv mi nijak moc nevadí, ale radši bych tam slyšel ženský, ten mi do podobných skladeb sedí více. Zpěvačku co nějak umí zpívat, není problém dneska sehnat.
Ja si myslim, ze ten vokal se tam hodi... i ta zmelodajnovana charakteristika neni zla, dava tomu zase jinou atmosferu. Naopak si myslim, ze s zenskym hlasem by to bylo tuctovejsi.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Co se tyce Radiohead, tak tam je intonace az na poslednim miste imho:)

A abych se delaye zastal, co se tyce doladovani v tehle skladbe, ja jsem to taky moc neresil ani mi to nevadi, me to prijde jako soucast vyrazu toho zpevu. Ja z toho teda vyraz citim, je to melancholie, mozna pro nekoho moc sladka, ale ja tomu nemam problem verit a nicim me to neurazi. Neni to obvyklej zpev dobryho/profi zpevaka, ale me to neva, je to svym zpusobem originalni a pomerne snadno rozpoznatelny. Bezne v radiu zaslechnu nepomerne horsi projevy. Ke zpevu bude vzdycky nekdo neco rikat, ale vite co je dulezity? Ze moji zene se ten zpev libi;)

delay

Příspěvek od delay »

matucha, Amorph: Já fakt děkuji za podporu, takhle vím, že má cenu pokračovat a hledat nadále ty správné melodie a polohy pro můj hlas.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

dostal jsem se k tomu az ted, dobre to je chlapi! nemam vyhrady ani ke zvuku, ani k hudbe, libi se mi vas styl, mozna jedina takova malinka vec - citim tam potrebu nejake sloky

konecne tady nekdo dokazal, ze ezone ma nejaky hmatatelny smysl

c9000

Příspěvek od c9000 »

no počkej ezone má maximálně hmatatelný smysl! Skoro vždy!

Odpovědět