Lunar5 - Stoned in Tram 22

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
delay

Lunar5 - Stoned in Tram 22

Příspěvek od delay »

Obrázek
Věnováno všem pražákům, kteří jezděj zhulený tramvají a užívaj si to.

tomy45

Re: Lunar5 - Stoned in Tram 22

Příspěvek od tomy45 »

Paradna skladba, vynikajuca atmoskou. Moc dobre. Jedine co mi drazdi trocha usi, ked to pocuvam, tak miestami hlasity ten clap. ale to je jediny mini detail co mi trocha prekaza. Inak velmo velmo dobre Lukas. :!:

kexik

Příspěvek od kexik »

ta solova gitara moc trci, hra strasnu kokotinu a ma fakt nevalny zvuk... bez nej fajn track

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Atmosfera fajn a rek bych, zes to docela vystihl:) Ale bohuzel souhlasim s kexikem ohledne te kytary.

vras

Příspěvek od vras »

souhlas, ta kytara je hruba a falesne az hruza:-), jinak libi

rastis

Příspěvek od rastis »

myslim, ze je v skladbe lepsie sa vyhnut pouzitiu nastroja, na ktory sa moc nevie hrat. nemyslim to nijak v zlom, a vidim, ze podobne to citia aj ini posluchaci, co sa k tomu vyjadrili...

soimmo_two

Příspěvek od soimmo_two »

na tom bookletu je fajn jak tam chybí dráty a takové ty sloupy na kterých jsou. prostředí je jak z 18tého století a tramvaj skoro současná.
Jirka Štolfa

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Jelikož sem jel 22 nesčíslněkrát a i když ne fyzicky , ale prakticky sem zhulený nepřetržitě - musím uznat, že sem na trase jasně rozpoznal chaos nástupu na Národní třídě, fascinaci krásou Prahy na mostě - intermezzo na újezdě a extatický zážitek v zatáčce nad Chotkovými sady. Jelikož znám Lukášovu předchozí tvorbu, tak si nemyslím že zvuk solo kytary je nedokonalostí , nýbrž záměrem. Mně osobně tam nevadí nic a lehce zkomprimovaný SC, to beru jako povedený soundtrack pro MHD - evidentně si nepotkal revizory, poněvadž pak bychom zaslechli ostřejší dozvuky metalovitosti až punku. :D

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

zapomnel jsem napsat, ze ten obrazek se mi hrozne libi a vyvolava spoustu obrazu, asociaci a emoci:)

tony9

Příspěvek od tony9 »

Na noťasu to zní dobře. Poslechnu na bednách, až se k tomu dostanu. Obrázek je super.

delay

Příspěvek od delay »

Čauvec, předně díky všem za poselch i kritiku, ať již pozitivní nebo negativní, pár věcí jsem si z toho vzal ku prospěchu.
Co se týče obsahu a zvuku té diskutované hlavní kytary, tak to každej máme asi trochu jinak, nedostatek osobně vnímám spíš v určité kostrbatosti či neohrabanosti hry (ale nic nějak zásadního), ale že by to neladilo mi ani nijak nepřijde (možná je to blbě vystavěný ve stupnici). Samotnej zvuk je určitě subjektivní, chtěl sem něco špinavýho a použil sem krabici, která za moc nestojí, ale prostě sem jí tam chtěl mít, protože už jí asi nikdy nepoužiju (krom toho se mi to docela líbí nebo sem si na to asi zvyknul), ideálně by to mělo znít podobně jako závěrečný sólo v Dani California od RHCP. Prostě ňákej FUZZ. Čímž se dostávám k odpovědi směřované rastisovi případně kexikovi... Nemám žádný kytarový vzor, líbí se mi třeba ten Frusciante (a nemám rád kytaristy jako Vai a Satriani) a líbí se i jeho domácí nahrávky, který zvukově stojej za prd, kde jsou i chyby, a o kterých by jste třeba při izolovaném poslechu řekli, že jsou kokotinami nebo mu doporučili, aby už nehrál na kytaru, ale něco z toho leze... Zkrátka, každý hledáme něco jiného, ale děkuju.

Provotsky: dík moc, ta Národní třida je jasná a pak ta zatáčka taky (jestli to sou ty sady nevim), tam to bylo občas krutý... Půl roku jsem tou 22-kou jezdil obden, když sem se vracel do kasáren a většinou kvalitně zhulenej :)

Co se týče samotné skladby, tak jsem ji malinko poupravil, jen poměrově a ještě chci trochu pročistit basy až budu mít více času. Zatim. L.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jsem asi divnej, ale mne se ta kytara docela libi. jasne, ze to zni hodne "hobby" zahrany, ale jelikoz v nasi zemi se tenhle styl "lajdak" poji od nepameti s androsem, tam je mi to nejak prijemny. jako fakt je, ze nekdy je kytarista tak zhulenej, ze se zapomene skoro o pul doby, ale co uz :-) posloucham jen na notasu, ale i tak bych rek, ze virbl trci na takovouhle hudbu o spetku vic, nez by mel...

rastis

Příspěvek od rastis »

delay píše:... Nemám žádný kytarový vzor, líbí se mi třeba ten Frusciante (a nemám rád kytaristy jako Vai a Satriani) a líbí se i jeho domácí nahrávky, který zvukově stojej za prd, kde jsou i chyby, a o kterých by jste třeba při izolovaném poslechu řekli, že jsou kokotinami nebo mu doporučili, aby už nehrál na kytaru, ale něco z toho leze... Zkrátka, každý hledáme něco jiného, ale děkuju...
frusciante sice hra vselijako kostrbato a rozladene, ale zato ma pravacku jak nikto iny a jeho hra v kapele slape jak hovado. okrem toho je aj vyrazny autor. aj ked priznavam, ze jeho gitarovanie ma moc pocuvat nebavi...

to je ale jedno - zahral si to jak si vedel. ak je to od srdiecka a tak je to asi uplne OK, vsak o nic nejde :wink:

delay

Příspěvek od delay »

biscuit píše:ja jsem asi divnej, ale mne se ta kytara docela libi. jasne, ze to zni hodne "hobby" zahrany, ale jelikoz v nasi zemi se tenhle styl "lajdak" poji od nepameti s androsem, tam je mi to nejak prijemny. jako fakt je, ze nekdy je kytarista tak zhulenej, ze se zapomene skoro o pul doby, ale co uz :-) posloucham jen na notasu, ale i tak bych rek, ze virbl trci na takovouhle hudbu o spetku vic, nez by mel...
No, NB nemam, zkusil jsem si to hodit do mobilu, abych zhruba slyšel podobně jako ty, a v tom případě bych měl možná podobnej názor, ale obávám se, že kdyby jsi slyšel kopák a basy od basy :) tak se ten celkovej dojem asi zlepší, pač tady hrozně trčí vyšší středy. Každopádně máš třeba pravdu, protože v tuhle chvíli už tu věc nevnímám moc kriticky a potřebuju si od toho odpočnout, takže třeba za pár dní to zužitkuju.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Mne tam furt mierne prekaza ten hlasity clap, inak tip top pre mna. ;)

Odpovědět