Marylinova tvorba

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
gambler

Re: Marylinova tvorba

Příspěvek od gambler »

Nemohol by si mi prosim poslat jednotlive stopy toho s tou kapelou?Ucim sa mixovat...

marylin

Příspěvek od marylin »

Ahoj, no nevím jestli zrovna moje náběry jsou vhodné jako studijní materiál :) Zkus na internetu vyhledat "Nail The Mix" - spousta výborných multitracků ke stažení. Kapely jako MESHUGGAH, PAPA ROACH a spousta dalších... To by ti mohlo dát více. Přesto díky za zájem.

Kelley

Příspěvek od Kelley »

gambler píše:Nemohol by si mi prosim poslat jednotlive stopy toho s tou kapelou?Ucim sa mixovat...
Zkus tohle: http://www.cambridge-mt.com/ms-mtk.htm

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Mě to nepřijde zas tak zlé. Slušná kompozice. Zpěv mi nepřijde špatný, co se týče barvy hlasu. Hlavní problém, který kazí celý dojem z písničky, je intonace. Tady bych asi začal. Existuje celá řada cviků, jak zlepšit intonaci. Hlavně to chce zpívat, věnovat se tomu denně. Frázování by možná taky stálo o to trochu zlepšit. Mě nejvíce pomáhá, když se učím převzaté písničky a učím se zpívat podle jiných zpěváků. Jen tak se podle mého zpěvák může vyvíjet a posunovat techniku. :)

marylin

Příspěvek od marylin »

No chvíli jsem přemýšlel, zda by se měla v deathmetalu řešit intonace :-) Asi máš na mysli písničku v úvodu...Díky za názor, intonace je tam naprd, o tom vím. Se zbytkem jsem i po té době vesměs spokojený a stojím si za tím.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Jo poslechl jsem si jen tu první písničku... s death metalem zkušenost nemám, vydržel jsem ho vždy poslouchat maximálně 3 sekundy, takže netuším nakolik je tam důležitá intonace :D

filip27

Příspěvek od filip27 »

Za mě velký palec nahoru!

marylin

Příspěvek od marylin »

Po delší době přidávám první song z našeho připravovaného alba - kytary, zpěv, náběry, mix, "mastering" jsou moje práce....

vasek

Příspěvek od vasek »

Kopák a snare je nutné přejet samplama, tohle není dobrý. Činely nějak dostat dopředu, ať jsou víc "přítomný". Kytary klidně víc naostřit. Zpěv bych zkusil příště nahrát radši na nějakou dynamiku. Tohle mi zní, jak levnej kondík - čili tenkej zvuk. Pak ten řev/zpěv nemá sílu.

marylin

Příspěvek od marylin »

Ahoj Vašku, moc díky za názor. Popravdě bylo mým záměrem to udělat takové "zkušebnové", trošku surové, špinavější... kopák je sampl, k virblu je lehce přimíchán room sample... Zpěv jsem chtěl mít spíš trošku utopen v kapele. Osobně se mi to tak líbí. Vidíš, i dobré kondenzátorové mikráky mohou někdy znít na zpěvu/řevu nahovno. S tím furt tak nějak laboruju a vždy zvažuju použít dynamiku...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Tie cinely su zvlastne. Velky podiel vysokych frekvenci, ale ziadna sila. Do "skusobnoveho zvuku" to moc nepasuje. Ani nepasuju k zvysku bicej sady...

vasek

Příspěvek od vasek »

No ty komponenty bicí sady totiž zní izolovaně. A to je přesný opak "zkušebnového" zvuku - ten má být kompaktní a "roomy".

marylin

Příspěvek od marylin »

Bicí nahrávány ve zkušebně, roomy jsem nahrával taky, přechody jsem prakticky negatoval... Činely nahrávané na velkomembrány. Zkusím s tím ještě něco frekvenčně udělat a asi i více zkomprimovat. I s tím zpěvem, ten jsem asi hodně ořezal a ztratilo to tu sílu no...

Odpovědět