Diky vsem za podnety a pozitivni konstruktivni ohlasy v pratelskem tonu, velmi to ocenuji. Ja tohle delal s velmi stejnymi postupy jako moje predesle, zde velice spatne prijate skladby. Nyni jsem ale konecne po padu disku dokazal nahodit vsechny sve nastroje v cele s Ivory a vsadil na elektroakustickou koncepci jako u moji posledni docela dobre skladby Lost And Found.
V tomto novem reggae jsem se snazil vylepsit zvuk, RMS a dynamiku, coz mi zde dost lidi driv kritizovalo. A take jsem navazal na muj stary track
Spirit Of Kingston, taktez reggae, ale tehdy o dost zvukove horsi, spinavejsi s vetsi davkou komprese. Na druhou stranu ta stara skladba mela o dost delsi melodickou linku, proste bohuzel jsem Jamaica Riddim pojal take jako zvukove cviceni, abych se nekam jinam posunul a tak se zameroval na mix a tak.
Nastroje jsou takove, jake jsou, take bych je rad ruzne vymenil, neni to podle mych predstav. Ale varim z ceho muzu, pokud nenajdu presne nastroj co chci, proste pouziju neco, co mi tam sedi alespon nejak. Stejne to neni uplne nejake reggae, chtel jsem to mene vyrazne a v melodii melancholictejsi, coz u reggae co jsem slysel nebyva. A take, pokud by tam byl vokal, nemohl by ho zpivat rastaman, tak to neni koncipovane, ma to mit mene zivocisnou polohu, neni to prirozene reggae jako od rastamanu, uz vubec ne jako od Marleyho. Nehraju si na to, ze bych udelal prave reggae, takze jsem udelal neco jineho podle sebe, z dostupnych veci, ale na druhou stranu jsem chtel, aby to melo zakladni znaky reggae hudby, protoze jsem to tam chtel zaradit.
________
Wohma: Jo, hajtka obcas mozna moc reze, je to velocity, jeste jsou tam urcite detaily, ale nechal jsem je tam, aby vynikly mirnejsi zmeny v patternech bicich. Ale mozna je to na skodu.
mirinko: Velmi dobre podnety, zauvazuji nad tim. Ale kytary mi moc nejdou, takze bych to tim asi akorat zkazil a beztak to neni zadny mega projekt, abych si do toho neco nahraval.
dendy: V pohode, vystihnul jsi muj zamer bezvadne, nesnazil jsem se o nejakou revolucni mega reggae skladbu, takze je to proste jen pohodicka, co neurazi. Ze to piano mozna v jedne dvou notach presne neladi s basou je mozne, ja to vim. Ale je to slozitejsi, refren ma dve varianty, ktere jedou pres sebe a jedna (zjednodusena) jede v base a druha, o trochu jina, je v tom solovem piane. Ty varianty by nemely jet najednou, jenze to by tam musel byt vokal, aby jednu z variant refrenu prebral a z te druhe udelal mezihru. Na to je to pripravene, ale zatim to jede takto pres sebe a jsou tam urcite mensi chyby, to zatim neovlivnim, pokud to hodne radikalne nerozvinu, coz zatim neplanuji.
tomy45: Moc dekuji. No to stereo jsem trochu zkousel dat vetsi, me nejak u mych skladeb prislo mala a ani tady se mi nezda prilis siroke, ale nevim. Ty nastroje jsou trochu dirty, z tech bicích to nelze dostat pryc, takze nakonec roztazeni sterea nezni tak, jak bych chtrl, protoze zaklad v nastrojich na to neni moc delany. Je to tezke, hledam intenzivne hlavne kvalitni akusticke bici, ktere budou mit dostatecnou cistotu.
Cyril: To ja bych klidne lidem k veceri hral rad, me by to nevadilo

Jinak se divim, ze se ti libi zvuk bicich. Myslim, ze i ty jsi posledni dobou v mych vecech kritizoval prave tyhle AD bici. No je fakt, ze tentokrat jsem je vybiral trosku pecliveji, ale i tak s nimi sam spokojen uplne nejsem, neprijdou mi zcela ciste a verne.
jackies&pytkin: Ja si predstavuji, ze clovek u tehle skladby sedi na gauci, v ruce treba pivo, jointa a nudi se, mozna maximalne pokyvuje hlavou do rytmu. Vic jsem si od tohoto ani nesliboval, jen podmaz k atmosfere pohody, mozna nudy (to je relativni). Delal jsem to take pro sebe, protoze instrumentalni reggae nemam kde stahnout a mam ho rad, takze jsem si ho vyrobil.
All: Jinak, dalsi tvorbu v pohodobem stylu bych rad udelal podle jedne skladby, ktera se mi dost libi, ale asi realizuji neco podobneho za delsi dobu. No kazdopadne uz to asi nebude reggae.