Moje nový album

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Džirka

Moje nový album

Příspěvek od Džirka »

Přátelé, mám spousty nových songů. Vydal jsem nový album "Partner In time" a rád bych ho s vámi sdílel. :D Stáhnout si ho můžete zde: https://jirkamucha.wixsite.com/jirkamucha

Posílám i skromnější ukázku. Klipy k hitovkám zatím chystám :)

matucha

Re: Moje nový album

Příspěvek od matucha »

Pekny a dotazeny (poslech jsem Other Side).

Neda mi nez malicko neokomentovat zvuk, prislo mi skoda, ze bici nemaj vetsi vahu/stouch. Nezni to vubec blbe, ale vetsi tloustka a fyzickej pocit z kopaku a snaru by to posunulo o neco vejs.

markuc

Příspěvek od markuc »

Moc pěkný. Jsi velkej talent.

Mně bicí nevaděj, v rámci stylu zněj přesně tak, jak se to dělá a mám pocit, že tahle muzika na nich úplně nestojí, tohle prostě není úplně bigbít.
Palec nahoru a klobouk až na zem !

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Pekny! Co se tyce zvuku, tak souhlasim s Matousem.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Díky moc za komenty.. já myslím, že s těmi bubny to není úplně blbá připomínka, když to tak poslouchám. Oni jsou možný obě možnosti. Nechat to jako jemnou folkovou věc s bubny, které na sebe neupozorňují anebo to udělat moderně.. ale když tak o tom přemýšlím, možná by se mi líbila i ta verze s výrazným kopákem..

Oni jsou tam dvoje bubny a dvě basy. Ve slokách jsou perkuse s podladěným kopákem s hodně hlubokými frekvencemi. Tam jsem trochu bojoval s tím, že kdykoliv jsem to zesílil, tak to na basových reprácích příliš dunělo. Navíc je k tomu ještě kontrabas.. V refrénech se ale potom kontrabas mění v baskytaru a nastupují normální bicí.

Protože je teď ve světě virusománie a o moje album je prakticky nulový zájem i od lidí, kteří mě ještě před dvěma týdny psali, že se nemůžou na album dočkat. Tak přemýšlím, že bych udělal k této písni nadupanější mix a vydal album znovu, až se vrátí lidi trošku k normálu. (CD jsem ještě nevydal) Budou dvě verze alba. Před apokalypsou a po apokalypse.

matucha

Příspěvek od matucha »

Hahhaha ;). Postapokalypticka verze ;).

Doporucuju si k tomu mixu pridat par referenci a chvili si s tim hrat. Ja osobne bych si pri mixu tyhle veci asi dal jako reference neco z poslednich radiohead a treba nejakou tame impalu. Radiohead budou proti tomu hodne temny a tame impala hodne zkreslena (a nahlas), ale vpodstate bych do toho chtel dostat neco z obojiho. Jo a mozna i beatles "serzanta pepre", protoze by me zajimalo kde si proti tomu stojim.

Samozrejme tak daleko jit nemusis a proste jenom zvednes fundamenty u kopaku a snaru... a porovnas. V tomhle mi pomaha si naimportovat posledni mix nad vsechny stopy a prepinat mezi tim co mam a co byl zatim nejlepsi mix.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Jo reference využívám neustále. Používám na to výbornej software ADPTR Metric, bez něj si už neumím představit život. Každopádně díky za feedback. Album je už uzavřený, mnoho lidí ho už poslouchá, tak uvidím, zda vydám postapokalyptickou verzi nebo to prostě nechám takhle :D

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Za mě je Other Side perfektní, nic bych neměnil. Chtěl bych to vidět naživo z celou kapelou.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Jinak dnes fungl nový videoklip. Zde ho zveřejňuji ještě před premiérou. Tentokrát zas z jinýho soudku, takový trochu americký slaďák, lehce ovlivněný japonskou hudební scénou, hlavně Yoko Kanno :D Proto jsem si pozval na zpěv hosta, skvělýho americkýho zpěváka Steve Conte z New York Dolls, který mimo jiné s Yoko Kanno natočil několik kultovních písní k japonským anime seriálům (Ghost In The Shell, Cowboy Bepop, Wolf's Rain)
!!EDIT: Video hodím až večer :)
Naposledy upravil(a) Džirka dne 23 bře 2020 13:05, celkem upraveno 1 x.

dano

Příspěvek od dano »

príjemná vec :palec+:

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Jirka, celé dobré :palec+: Zvuk aj hudba, aj keď už neviem tento žáner doceniť ako kedysi, ale myslím, že ešte stále viem oceniť kvalitu v danom žánri. Len možno by stálo za to pouvažovať, či by nebolo lepšie zamieriť sa vyslovene na domácu cieľovku - začať spievať po česky, koncerovať a postupne vytvárať fanbase. Myslím, že toto by pre teba mohla byť cesta ako sa presadiť. A možno potom by si na to namotal aj nejaké domáce vydavateľstvo... S tou angličtinou u novovznikajúcich hudobných telies to je všeobecne už podľa mňa stávka na zlú kartu, proste je to už prežitok, neosloví to vo veľkom ani domácich a ani externých poslucháčov.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Ivane chápu. Na albu mám písně ve všech jazycích. Dokonce se tam objeví na chvilku i slovenština i čeština. Před pár lety jsem udělal dokonce i album s důrazem na češtinu a to byl docela průšvih.. dokonce těch pár mých českých fanoušků mi to hodilo na hlavu, ať se s tím jdu vycpat a už česky nezpívám.. Dokonce na tomto albu bylo několik písniček, co jsem otextoval do češtiny, ale totálně to zabilo melodii, že jsem to musel přetextovat do jinýho jazyka. Miluji slovanský jazyky, možná, kdybych byl slovák, tak zpívám jen slovensky :D Prostě čeština do mojí hudby prostě nesedí.. zkoušel jsem to... musel bych změnit žánr..

A potom to má ještě druhý rozměr a to ten, že pro mě je prioritně důležitý můj pocit z hudby. Kdybych miloval zpívání v italštině, tak budu zpívat italsky, i kdyby mě to mělo připravit o všechny fanoušky. Páč mě prioritně jde o to, dělat to, co mě baví a česky mě to prostě nebaví. A jestli budu mít, nebo nebudu mít úspěch, je pro mě až bonus. V tom žebříčku priorit je můj pocit z hudby důležitější než úspěch. :)

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Tak potom je všetko OK ;) Držím palce, a nech to má čo najpozitívnejší ohlas.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Džirka píše:
23 bře 2020 13:23
Ivane chápu. Na albu mám písně ve všech jazycích. Dokonce se tam objeví na chvilku i slovenština i čeština. Před pár lety jsem udělal dokonce i album s důrazem na češtinu a to byl docela průšvih.. dokonce těch pár mých českých fanoušků mi to hodilo na hlavu, ať se s tím jdu vycpat a už česky nezpívám.. Dokonce na nynějším albu mělo být několik písniček, co jsem otextoval do češtiny, ale totálně to zabilo melodii, že jsem to musel přetextovat do jinýho jazyka. Miluji slovanský jazyky, možná, kdybych byl slovák, tak zpívám jen slovensky :D Prostě čeština do mojí hudby prostě nesedí.. zkoušel jsem to... musel bych změnit žánr..

A potom to má ještě druhý rozměr a to ten, že pro mě je prioritně důležitý můj pocit z hudby. Kdybych miloval zpívání v italštině, tak budu zpívat italsky, i kdyby mě to mělo připravit o všechny fanoušky. Páč mě prioritně jde o to, dělat to, co mě baví a česky mě to prostě nebaví. A jestli budu mít, nebo nebudu mít úspěch, je pro mě až bonus. V tom žebříčku priorit je můj pocit z hudby důležitější než úspěch. :)

Odpovědět