Pánové, díky všem za názory - opravdu si jich cením - ostatně o tom je i podtitulek mého topic - "co hlava, to jiný názor, co aparát, to jiný zvuk..."
Cyrilovi děkuji za přesunutí do správné kategorie a ještě jednou se omlouvám.
K vašim názorům:
Poklop píše:Ten hall na kopáku je dneska trochu drsný řešení, pochopil bych ho na začátku (jen).
Díky tomu pak neni slyšet úder basy (jestli tam nějaká je).
Ale ta tam ani moc bejt nemůže kvůli hallu na kopáku

Jinak ostatní nástroje jsou myslim celkem oukej

Možná děláš chybku v tom, že posloucháš originál a snažíš se přiblížit. To možná neni dobrá cesta, chce to udělat tak trochu po svym a nebát se ...

Máš pravdu, ten hall na kopáku vznikl proto, že jsem bicí točil z jediné stereo-linky společně s několika dalšími nástroji (1 MIDI modul s pouhým jedním stereo-výstupem) a tu jsem celou halil, takže namísto zamýšleného nahalení několika nástrojů to "odnesl" i kopák...
Vím už dávno, že jsem dělal špatně a měl jsem to točit kontinuálně; nástroj po nástroji.
Píšeš "Ostatní nástroje jsou myslím celkem OK..." No, díky za názor, ale ostatní členové diskuse si to zřejmě nemyslí... snažil jsem se přiblížit ne dnešnímu trendu této skladby (např. zvuk jako z Crazy Frog), ale právě té původní skladbě, o které tu zezačátku na tomto topic někdo psal, že to má ještě na vinylu, s tím, že to trošičku zelektronizuji...
No, asi se nepovedlo.
Mastering se mi nepovedl vůbec, to přiznávám, ale - chyba bude zřejmě opravdu v mixáži, protože mastering už toho na špatné michačce moc nespraví, jak je známo...
Ale díky!
rastis píše:pocuval som verziu 3. mne to nezneje nijak tragicky zle - mozno preto, ze poriadne neviem, co je dnes "in". co mi vadi je vysoko ladeny kopak - necitim ho v zaludku, ale az niekde v krku. ako pisal poklop - ak sa doriesi kopak, malo by to byt OK. aj ked taky "sranda oldschool"

Díky, rastisi!
Ohledně ladění kopáku v té mé ukázce nevím... Dosti možná máš pravdu...
Cyril se k tomu kopáku vyjádřil takhle:
Cyril píše:...Kopak je zoufale oldschoolovej, jak z amigy nebo jeste hur z divadla.
Tak nevím, jestli byly kopáky v divadle vysoko laděné... Nebo ty z Amigy?

Ale spíše to bude celkovým zvukem, nejen tím kopákem.
No a jinak jsem rád, pánové Cyrile a synthe_..., že se opět rozplýváte nad bassem z té ukázky z Youtube

Ale bass to má opravdu slušný a kopák - není také příliš vysoko naladěn???
Ale nic ve zlém, opravdu vám všem děkuji za názory a sypu si popel na hlavu - remix toho Popcornu s tehdy nově pořízenou (a ještě nevěda, jak hrající) aparaturou nebyl z mé strany dobrý nápad.
Přesto jste mi mnozí moc pomohli, díky!