Orbis - Deep and Dark
Orbis - Deep and Dark
Dávám novější verzi skladby Sound:
http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/Orbis.music/Sound.mp3
děkuju za commenty
http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/Orbis.music/Sound.mp3
děkuju za commenty
Naposledy upravil(a) orbis dne 09 lis 2008 11:59, celkem upraveno 4 x.
Ne, jackies ma pravdu. Poslouchal jsem to znovu a je to strasny. Mel jsem predtim vcera dlouhou sichtu, tak jsem byl asi mimo.
Vložil jsem místo toho novější verzi skladby Sound.

Naposledy upravil(a) orbis dne 09 lis 2008 11:25, celkem upraveno 4 x.
Ano, na omáčku si nepotrpím.
Na mojí obranu to ale nepíšu pro nějaké ukojení mého ega nebo z podobných důvodů.
Věřím, že po každém takovém "jedovatém" příspěvku o trochu více pootevřu tvůrci oči a on začne přemýšlet více o muzice a o skladbě (skladbě v tom pravém slova smyslu).
Možná jsem tě také už trochu ovlivnil a ani o tom nevíš
Na mojí obranu to ale nepíšu pro nějaké ukojení mého ega nebo z podobných důvodů.
Věřím, že po každém takovém "jedovatém" příspěvku o trochu více pootevřu tvůrci oči a on začne přemýšlet více o muzice a o skladbě (skladbě v tom pravém slova smyslu).
Možná jsem tě také už trochu ovlivnil a ani o tom nevíš

jackies: Ten tvůj přístup chápu a znám, je to tvoje věc jak píšeš, alespoň, že něco napíšeš
Jestli ten přístup volíš záměrně abys protistranu rozhodil a zkusil tím dosáhnout psychologického efektu vyčitek a přehodnocování o celé skladbě, je to určitě dost specifický přístup, ale proč ne. Někdy se ti to daří dost ostře, tak si myslim, že se v tom stejně vyžíváš 

Já "skladbou" nemyslím konkrétní písničku, kus, nebo chcete-li track atd ...
To mě nepochopil asi ani Jindy2 v mých jiných příspěvcích.
Vždy mluvím o skladbě jako "oboru".
Snažím se tu o otevření očí, a aby to bylo na prvním místě v tvorbě muziky.
Zapomeňte co slyšíte okolo sebe za hrůzy z rádia, neřiďte se jimi jako nějakým standardem.
Dělejte MUZIKU jakou v sobě cítíte. Dělejte ji poctivě, přemýšlejte u ní,
dělejte jí zajímavou a složitou.
Promiň ORBISi, že ti zaneřádím topik, ale mám nějakou "ukecanou".
Hodím sem můj "MANIFEST", který jsem asi před 2 lety napsal na mé NEmuzikantské fórum jak vidím situaci s muzikou já.
Když tak požádej o smáznutí.
Zapomeňte co slyšíte okolo sebe za hrůzy z rádia, neřiďte se jimi jako nějakým standardem.
Hodím sem můj "MANIFEST", který jsem asi před 2 lety napsal na mé NEmuzikantské fórum jak vidím situaci s muzikou já.
VÝZVA :
Bude to asi smutná mluva týkající se hudby a její " konzumace ".
Je mi smutno.
Je mi smutno z toho, jak média a hudební vydavatelstí (a nebojím se to říct) ku*ví vkus a pohled na hudbu mladým lidem
kvůli jejich finančním ziskům.
Je mi smutno z toho jak se ti mladí lidé nechají jimi manipulovat a diktovat si co se jim musí líbit.
ANO, slyšíte dobře MUSÍ líbit.
Dnešní mladá generace je totiž už jen vychovávána televizí a rádiem a její hudební vkus už je tak pokřiven v samém zárodku.
Oni za to ani nemůžou, protože se to do nich cpe ze všech stran a oni si nemohou ani vlastně vybrat.
Prostě, tady to máš a tohle je pro tebe to pravé a to nejlepší !
Budu tu mluvit k těm 50% procentům takto "postižených lidí".
Dalších 20% připadá na TY odvážné se svým názorem a zbylých 30% patří muzikantům a těm, co opravdu hudbě rozumějí.
Ty si nechám možná na příští,radostnější pořad.
Jak se to vlastně dělá ?
Jednoduše!
Příklad :
Chlapík pracující pro gramofonovou firmu prozkoumá hudební trh.
Řekne si aha !! Tady chybí něco jako dva 10letí kluci co umí zpívat a ještě jsou oba slepí !
Sežene dva (možná) slepé kluky, nechá pro ně složit od svých lidí nějaký paskvil.
Je totiž jedno co to je za hrůzu protože o muziku tu vůbec nejde.
Nechá je to nazpívat nebo namluvit protože dnes je studiová technika tak na výši že to opravdu stačí jen namluvit.
Ještě v horším případě to za ně odzpívá někdo jiný.
No a hurá !! Zamoří se tímhle balastem všechny rádia a televize.
Rádia a televize to samozřejmě rádi odvysílají třeba 100x za den, protože světe div se!!
Dostávají za to peníze !!
Dnes to není tak že radia nakupují hudbu aby jí mohli poustět ale naopak.
Jde o to, že si to cédéčko nebo lístek na koncert pak koupí mnohem více lidí!
Takhle to jde půl roku než se prodej sníží.
Chlápek zkusí ještě něco vytřískat vypuštěním nějaké fámy o těch chudáčcích slepých chlapcích a pak je zahodí.
A jedeme nanovo! Prozkoumá znovu hudební trh a zjistí, že na něm není ještě zpívající žába !
Zadá grafickému studiu výrobu žáby a dál už víte.
Jde jim jen o to, prodat NĚČEHO co nejvíc, nejde o hudbu protože kvalitní muzika
se prodává hůře, ne-li špatně, jednoduše proto, že tam neúčinkují cvičené opice nacpané do skafandrů !
A jednotlivci té cílové skupiny posluchačů si řeknou, hele, už máš ty slepý kluky ? to je paráda viď ?
Nebo : viděl jsi tu zpívající žábu ? To je hustý !!
A to stačí na to, aby sis to šel koupit, sehnat atd.. protože vždyť to přeci poslouchají všichni !!
A řekneš si - Já jsem asi nákej divnej že to ještě nemám a nic o tom nevím.
Teď vás ale všechny prosím, snažně vás prosím
sedněte si na 5 minut, zavřete oči a opravdu se pozorně zamyslete v absolutním tichu nad tím, jestli se vám to,
co posloucháte nebo to, o čem říkáte že je dobré, jestli se vám to OPRAVDU líbí.
Zamyslete se jestli vůbec rozumíte textům, jací a jak (jestli vůbec) v té skladbě hrají muzikanti.
Rozpoznávejte jejich výkony. Soustřeďte se na harmonii a melodii. Je-li tam vůbec nějaká.
Položte si otázku. Jsem už zkažený? Umím ještě rozeznat kvalitu hudby od útoku na psychiku a mojí peněženku ?
Mnozí z vás si teď myslí, ten jackies spadl asi z marsu nebo co,co nám to tady vykládá vždyť nejlepší je stejně DJ něco.
Vás takových je mi upřímě líto a myslím to opravdu jako soucit, protože o něco podstatného přicházíte.
Pořád mluvím k těm 50% postižených a pořád mluvím a HUDBĚ !
Přál bych si, aby jste si uvědomili rozdíl mezi HUDBOU a "hudbou".
Naučte se rozeznat její KVALITU.
Vyřaďte prosím vás z vašeho playlistu všechny dříve zmiňované extrémy (zpívající žáby, slepé chlapce, různé Verony,
dj kteří mrví svými rímejky opravdu dobré kousky a vyřaďte všechny podobné zhovadilosti.
Hudba je o emocích.
Při poslechu muziky se vám musí postavit chlupy na rukách a musíte cítit mražení po těle.
Měli by jste si z ní něco odnést.
Neměli by jste tu melodii nikdy zapomenout.
Měli by jste být po poslechu takové hudby vydechnout a říct, to byla taková pecka, že jsem se málem z toho posral.
Vím,a jsem rád že mě někteří chápou, a přesně ví co jsem měl v této výzvě na mysli.
- synth_synth_synth_synth
jackies píše:Já "skladbou" nemyslím konkrétní písničku, kus, nebo chcete-li track atd ...
VÝZVA :
Bude to asi smutná mluva týkající se hudby a její " konzumace ".
Je mi smutno.
Je mi smutno z toho, jak média a hudební vydavatelstí (a nebojím se to říct) ku*ví vkus a pohled na hudbu mladým lidem
kvůli jejich finančním ziskům.
Je mi smutno z toho jak se ti mladí lidé nechají jimi manipulovat a diktovat si co se jim musí líbit.
ANO, slyšíte dobře MUSÍ líbit.
Dnešní mladá generace je totiž už jen vychovávána televizí a rádiem a její hudební vkus už je tak pokřiven v samém zárodku.
Oni za to ani nemůžou, protože se to do nich cpe ze všech stran a oni si nemohou ani vlastně vybrat.
Prostě, tady to máš a tohle je pro tebe to pravé a to nejlepší !
Budu tu mluvit k těm 50% procentům takto "postižených lidí".
Dalších 20% připadá na TY odvážné se svým názorem a zbylých 30% patří muzikantům a těm, co opravdu hudbě rozumějí.
Ty si nechám možná na příští,radostnější pořad.
Jak se to vlastně dělá ?
Jednoduše!
Příklad :
Chlapík pracující pro gramofonovou firmu prozkoumá hudební trh.
Řekne si aha !! Tady chybí něco jako dva 10letí kluci co umí zpívat a ještě jsou oba slepí !
Sežene dva (možná) slepé kluky, nechá pro ně složit od svých lidí nějaký paskvil.
Je totiž jedno co to je za hrůzu protože o muziku tu vůbec nejde.
Nechá je to nazpívat nebo namluvit protože dnes je studiová technika tak na výši že to opravdu stačí jen namluvit.
Ještě v horším případě to za ně odzpívá někdo jiný.
No a hurá !! Zamoří se tímhle balastem všechny rádia a televize.
Rádia a televize to samozřejmě rádi odvysílají třeba 100x za den, protože světe div se!!
Dostávají za to peníze !!
Dnes to není tak že radia nakupují hudbu aby jí mohli poustět ale naopak.
Jde o to, že si to cédéčko nebo lístek na koncert pak koupí mnohem více lidí!
Takhle to jde půl roku než se prodej sníží.
Chlápek zkusí ještě něco vytřískat vypuštěním nějaké fámy o těch chudáčcích slepých chlapcích a pak je zahodí.
A jedeme nanovo! Prozkoumá znovu hudební trh a zjistí, že na něm není ještě zpívající žába !
Zadá grafickému studiu výrobu žáby a dál už víte.
Jde jim jen o to, prodat NĚČEHO co nejvíc, nejde o hudbu protože kvalitní muzika
se prodává hůře, ne-li špatně, jednoduše proto, že tam neúčinkují cvičené opice nacpané do skafandrů !
A jednotlivci té cílové skupiny posluchačů si řeknou, hele, už máš ty slepý kluky ? to je paráda viď ?
Nebo : viděl jsi tu zpívající žábu ? To je hustý !!
A to stačí na to, aby sis to šel koupit, sehnat atd.. protože vždyť to přeci poslouchají všichni !!
A řekneš si - Já jsem asi nákej divnej že to ještě nemám a nic o tom nevím.
Teď vás ale všechny prosím, snažně vás prosím
sedněte si na 5 minut, zavřete oči a opravdu se pozorně zamyslete v absolutním tichu nad tím, jestli se vám to,
co posloucháte nebo to, o čem říkáte že je dobré, jestli se vám to OPRAVDU líbí.
Zamyslete se jestli vůbec rozumíte textům, jací a jak (jestli vůbec) v té skladbě hrají muzikanti.
Rozpoznávejte jejich výkony. Soustřeďte se na harmonii a melodii. Je-li tam vůbec nějaká.
Položte si otázku. Jsem už zkažený? Umím ještě rozeznat kvalitu hudby od útoku na psychiku a mojí peněženku ?
Mnozí z vás si teď myslí, ten jackies spadl asi z marsu nebo co,co nám to tady vykládá vždyť nejlepší je stejně DJ něco.
Vás takových je mi upřímě líto a myslím to opravdu jako soucit, protože o něco podstatného přicházíte.
Pořád mluvím k těm 50% postižených a pořád mluvím a HUDBĚ !
Přál bych si, aby jste si uvědomili rozdíl mezi HUDBOU a "hudbou".
Naučte se rozeznat její KVALITU.
Vyřaďte prosím vás z vašeho playlistu všechny dříve zmiňované extrémy (zpívající žáby, slepé chlapce, různé Verony,
dj kteří mrví svými rímejky opravdu dobré kousky a vyřaďte všechny podobné zhovadilosti.
Hudba je o emocích.
Při poslechu muziky se vám musí postavit chlupy na rukách a musíte cítit mražení po těle.
Měli by jste si z ní něco odnést.
Neměli by jste tu melodii nikdy zapomenout.
Měli by jste být po poslechu takové hudby vydechnout a říct, to byla taková pecka, že jsem se málem z toho posral.
Vím,a jsem rád že mě někteří chápou, a přesně ví co jsem měl v této výzvě na mysli.
A ještě nám nadiktuj playlist dobré muziky – pokud se někomu libí Verona,,Scooter- DJ A-Z ,Lupo,Jindy2,Matucha,Jirka P,Ivo, aj. tak je to pouze jeho věc a ty nemáš právo nikoho urážet a určovat mu co je špatné a co je dobré – a to že se ti vždy nepostaví je taky pouze tvoje věc/ty chlupy jsem měl na mysl/ Mimochodem názor na ten trak by měl být trochu konstruktivnější - tlachy typu – hrozný ,kolikrát si to za sebou nakopíroval si nech někam do hospody s kamarádama kde brečíte jak je svět plnej brakové muziky - můžeš nám i nadiktovat jaké si máme kupovat auta, mobily ….….. protože trh je plný šmejdů
Jackies: nevadí. v pohodě, žes to sem dal. S tímhle naprosto souhlasím a jsem si toho vědom už dlouho. Taky proto nekoukam na televizi a neposloucham radio. jsem ten divnej.) co se toho mého výtvoru týče, ano spíš jsem se soustředil na to, jak to řešit zvuově než kompozičně a jaké pocity to dokáže člověku navodit. A nakonec i sám jsem teď schopnej posoudit, že ten zvuk není stále ono. Čekal jsem spíš rady jako: těm snares bych ubral kolem 2kHz na hlasitosti a tak:) ale asi to je o tom naučit se používat ty své vlastní uši, a abych navázal na Tvůj manifest, své vlastní srdce. Až si myslím, že by to skoro mělo vypadat tak, že se tu budou dávat jen zvukově a kompozičně dotažené skladby, jen aby ostatní věděli, co se děje na domácí scéně;) ale to je samozřejmě nemožné, protože spousta lidí, včetně mě, potřebuje nakopnout, aby to, na co mají, začli konečně v plném nasazení používat.
c9000: díky za upřímnost, pohrát si s tím bude třeba;)
tak snad se do budoucna polepším..
diky
c9000: díky za upřímnost, pohrát si s tím bude třeba;)
tak snad se do budoucna polepším..

diky
orbis: JE to malo pestre. viac rozvinut, chcelo by to viac a lepsich vokalov ako jeden hnusny sampel. a porzpracovat viac aj bicie. zas tak daleko od housoveho standardu to nie je (ten sice lezi hodne nizko ale co narobis
), aby sa tu museli vypisovat kadejake manifesty. v klube s drinkom v ruke clovek nejaky velky art rozhodne nedoceni

ja tedy nevim, ale na tento konkretni styl muzky je to celkem fajn myslim... atmosferu to ma , telo to rozhejbe taky, kdyz se to pak jeste trosku rozvine, tak to bude super...
House placky (respektive tracky) jsou da se rict na jedno brdo (to neni mysleno zle)... proste je to muzka na michani... tohe se michat bude dobre myslim... proste zaklad dobrej
House placky (respektive tracky) jsou da se rict na jedno brdo (to neni mysleno zle)... proste je to muzka na michani... tohe se michat bude dobre myslim... proste zaklad dobrej