Peeter Angelo - osobitá elektronická hudba

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
biscuit

Re: Peeter Angelo - osobitá elektronická hudba

Příspěvek od biscuit »

pa: úplně nesouhlasím s tvojí teorií o samodomo všem, že to je ta správná cesta. stejně se tomu, aby sis to sám smíchal nevyhneš, klidně si to i cvičně zmastruj, aspoň pak máš porovnání - ale prostě každej nemůže umět všechno.

taky si myslím, že jsi mimo cenové relace a možná bys byl příjemně překvapenej, že to není tak drahá legrace. spousta lidí dokáže kvalitně pomoct za rozumnej peníz. a hlavně si nemyslím, že ten rozdíl bude marginální. naopak.

ale ať už to uděláš jakkoliv, věnuj se hodně poslouchání referenčních nahrávek a analyzuj. neposlouchej moc nahlas. zkoušej vnímat i dynamiku a prostor nástrojů ve frekvenčním spektru i jejich hlasitostní poměry v mixu a i to, jak se chovají v různých pasážích tracků. v tom máš podle mě největší nedostatky.

tony9

Příspěvek od tony9 »

peeterangelo píše:
14 srp 2019 18:58
Ano, zpěv je můj. Celé to bylo složeno a nahráno u mě v obýváku :)
Fajn věc.

TMIT

Příspěvek od TMIT »

Hodně se mi libí ten poslední odkaz z Youtube a dokažu si představit, že by mohl udělat hodně parády. Akorát ten zvuk no. Nesouhlasím s ostatními, že je to problém jen v mixu. Začal bych asi u výběru jiných zvuků, syntu atd. Některé zvuky mi přijdou, a teď se omlouvám za ten výraz, jako z "hrací skřínky pro děti do 8 let". Na druhou stranu, kéž bych dokázal napsat takový song ;)

peeterangelo
Vybavení

Příspěvek od peeterangelo »

Díky. Jsem si vědom že některé zvuky jsou trochu nekonvenční... :)

Doufám, že s další písničkou jsem se zase trochu zlepšil :D Původně tvořeno do dvouhodinové výzvy 2HAC. Z dema které jsem během 2 hodin udělal jsem to po skončení soutěže "vyleštil" do aktuální podoby:

TrojakEW

Příspěvek od TrojakEW »

Vzdy som mal rad experimnet, ked sa niekto snazi skombinovat rozne zanre alebo synteticke a akusticke nastroje. Vytvara to zaujimavy kontrast. Mix sa sice tvari dobre co sa tyka tonal balancu ale mne neako nesedi stage. Nie ze by tu nebolo ziadny, ale stale je dost plochy a vacsina nastrojov je koncetrovana v strede. Niekedy sa zda ze nastroj putuje z jednej strany na druhu a v jendnom pripade je dokonca cely cas na dvoch miestach aj ked je zrejme, ze ide len o jeden nastroj (haas alebo podobobny efekt?).

peeterangelo
Vybavení

Příspěvek od peeterangelo »

Díky! To, že to mám často téměř mono, je jedna z věcí na kterou se chci dál zaměřit :palec+:

Ten efekt co popisuješ může způsobovat víc věcí, které tam používám. Melodiku mám zdvojenou syntezátorem a sebou samotnou, je to od sebe mírně prostorově oddělené (pan), u vokálů je to podobně. Hodně rád používám efekty jako chorus (Acorn Digital Multiply je parádní a unikátní chorus VST zdarma :)), phaser a flanger, takže nějaký pohyb v prostoru to všechno dohromady dělat bude :)

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Akože dá sa, ale točí sa tam dokolečka stále len jedna linka (basa), žiadna zmena, nič zásadné sa tam nedeje. Zvuk OK, po producentskej stránke tiež. Počuť, že hudbu robiť vieš, ale konkrétne táto skladba je z hľadiska kompozície celkom nuda.

Odpovědět