Peeter Angelo - osobitá elektronická hudba

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
peeterangelo
Vybavení

Peeter Angelo - osobitá elektronická hudba

Příspěvek od peeterangelo »

Ahoj :)

už to bude nějakých pár let co jsem se začal zajímat o hudbu a dělat vlastní pokusy. Minulý rok jsem se do toho pustil s větší vervou a v prosinci jsem dal ven svoje první EP Dancing with Dee, které si můžete poslechnout níže na soundcloudu nebo spotify (mělo by to ale být na většině streamovacích platforem). Označil bych to multižánrovou psychedelickou experimentální elektroniku.

Sice již uplynul půlrok od vydání ale rád bych si poslechl/přečetl co si o tom myslíte. Teď dělám na LP které by mělo být více kohezivní a propracovanější, ikdyž s rozdílným soundem (jelikož rád dělám nové věci).

(je potřeba rozkliknout abyste se dostali jednoduše na další tracky, jinak hrajou v sekvenci... trochu nešťastný widget) https://open.spotify.com/artist/1YnzGor ... 1huS0edIgg

gambler

Re: Peeter Angelo - osobitá elektronická hudba

Příspěvek od gambler »

Mne sa to paci,hlavne ta melodia basy je super..Obcas by som ju vypustil nech nehra cely cas aby sa clovek na nu zaroven mohol tesit a tym padom by v tom tracku nastala aj nejaka zmena..Zmena mi v tom tracku chyba asi najviac,stacilo by mi ako vravim obcas vypustit nejake nastroje + zmena rytmu pricom harmonicky by to kludne islo stale to iste..Po harmonickej stranke je to paradne,paci sa mi to..
Inak docela hodne mi to pripomina tuto vec..

peeterangelo
Vybavení

Děkuju za poslechnutí a komentář, těší mě že se ti to líbí! Těch tracků mám víc, akorát widget ukazuje jenom první :)

Souhlasím, aranže/kompozice je věc kterou se pořád učím, dříve jsem hodně dělal jenom loopy, myslím že v projektech na kterých teď pracuji už to bude podstatně lepší :)

peeterangelo
Vybavení

Před měsícem (vlastně skoro přesně) jsem vydal singl z připravovaného alba. Je to, řekněme, "normálnější" než moje první EP ale u mísení žánrů zůstávám. Tentokrát by to šlo zařadit jako disco s prvky proto-house a funku. Je to zatím asi kompozičně nejkomplexnější věc, co jsem dělal. Většina instrumentace je virtuální/syntetická, jsou tam nahrané perkuse, melodica, vlastní vokály.

Děkuju za jakékoliv komentáře/kritiku. Poslechnout si písničku a zhlédnout vizuál můžete níže :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

hele, co to znamená vydal? jako, že ti to vydal nějakej label, nebo žes to prostě uvolnil oficiálně a pseudokomerčně do internetového éteru? vím, že slovíčkařím, ale v prvním případě by se hodilo uvést label, ve druhém pak to prezentovat tak, aby každej hned pochopil, že sis to "vydal" sám (na čemž samo o sobě není nic špatnýho).

proč do toho reju je jednoduchý. hraje to totiž dost strašidelně a já bych chtěl vidět někoho, kdo by tohle releasnul. a co je na tom nejhorší? že ta hudba je moc fajn. sice si dovedu představit tu aranž ještě trochu vybroušenější, ale to hlavně kvůli tomu, aby šla naproti tomu zvuku a taky trochu tý pasáži s melodikou, kde by možná bylo prima, kdyby to trochu změnilo náladu, protože to není typickej nástroj pro tenhle styl a ta pasáž byla o špetku delší a víc oddělená (jen můj náhled na to ;-) ). sakra, proč nenecháš udělat zvuk někoho, kdo ho umí? je to hrozná škoda, protože by to mohla bejt opravdu příjemná věc, která je nevtíravě chytlavá (to je samo o sobě umění). ta funky vlna je tam opravdu parádně trefená a má to skoro až jamiroquaiskou kvalitu (myslím skladbu jako takovou).

jo a vokál, ve srovnání se zvukem, super (normálně bych řekl bez výhrad, ale ten zvuk je fakt pruda)!

peeterangelo
Vybavení

Vydal = sám za sebe, na streamovací služby skrze online distributora. Celý projekt je moje one man show.

Díky za chválu a kritiku hudební části. :)

Moc bych ocenil kdybys, když ten zvuk nazýváš "prudou" a že "hraje dost strašidelně", blíže rozvedl co ti vadí, protože z tohohle nepoznám na co bych se měl zaměřit. ;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

zkrátím to, protože se mi nechce analyzovat celej track.
první věc jsou jednoznačně poměry. poslechni začátek - plocha, přijde pomalu rytmickej vršek, pak akordy nějakýho epiana, pak do toho ustrašeně basa (a ono to celý zní ustrašeně), syntáček, pak přijde přechodovej pattern - hraje tam toho mrtě, ale nic z toho nezní. a pak do toho bouchne ten refrén s vokálem a hned jak přijde sloka, tak to spadne do žumpy zase - ohromnej propad, pak zas refrén nahoru, pak melodika - dole v díře... a to při těch pasážích refrénu, kde to zdánlivě šlape, je tam toho slyšet hodně z toho uťáplýho, jak to hraje furt uťáple.
píšu to možná trochu chaoticky, ale za mě prostě celý přemíchat, aby to znělo konzistentně a zároveň plně a s co nejmíň kompromisama a zvukovejma ošklivostma.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

+1 - potesilo, ale zmixovane je to dost nahrubo.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Jestli chceš, můžu ti to za nějaký "no-commercial" peníz pořádně smíchat a zmasterovat.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Ten vokál má príliš silný "presence", hlavne v refréne, podľa mňa mu chýba trochu hĺbky (reverb), resp. frekvenčne je mimo celého mixu. Po hudobnej stránke veľmi podarená vec, talent máš. Byť tebou investoval by som pár eur a dal to zmixovať niekomu, škoda by bolo toho.

peeterangelo
Vybavení

biscuit: Beru na vědomí, připadá mi to každopádně stále dost hyperbolické. Díky.

MDudas: Jsem rád že potěšilo :) Snažím se na sobě stále pracovat. Doufám tedy, že příště to bude zase o něco lepší.

Oxyygen: Děkuju za nabídku, vidím však dlouhodobě hodnotu v tom se to praxí pořádně naučit sám.

IvanB: Moc si vážím toho, že to vidíš jako hudebně povedené. Nemyslím si ale, že kvalitní mix mě bude stát "pár eur" a aktuálně mi nedává smysl investovat několik tisíc (korun) do jedné písničky aby zněla marginálně lépe. :)

Koneckonců, dělám to, protože mě to baví, všechny části kreativního procesu si (většinou :D) užívám a kdybych jednu část takhle předal do rukou někomu jinému, měl bych pocit, že se o to ochuzuju. Věřím, že se to časem musí zlepšit, třeba jednou natolik, že to i zdejšímu osazenstvu bude připadat OK. :)

IvanB

Příspěvek od IvanB »

jasné, chápem ťa, presne tak nejak pristupujem k hudbe aj ja ;) len toto by malo možno šancu, že si to niekto z branže aj všimne (ale skôr asi nie, a to z iných dôvodov ako song samotný...)

P.S. by ma ešte zaujímalo na čom si to mixoval

peeterangelo
Vybavení

Nojo, s hudební branží je to složitý... Proto se to snažím dělat po svém, najít si své publikum a věřím, že jestli to budu dostatečně prezentovat a bude to dost dobrý, s posluchači se časem najdu :)

Monitoruju na Presonus Eris E5 a zpětně kontroluju ještě na pár consumer-grade sluchátkách a reproduktorech.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Peeterangelo: a ten zpěv je tvůj?

peeterangelo
Vybavení

Ano, zpěv je můj. Celé to bylo složeno a nahráno u mě v obýváku :)

Odpovědět