Prvy kontakt zo Syntaktom

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
dendy

Prvy kontakt zo Syntaktom

Příspěvek od dendy »

jezisko doniesol novu hracku .. prvy rychly test .. velke nadsenie, najpodarenejsi box z celej serie, doslova nabite moznostami.. analog sekcia je skvela ! Rozhodne ak niekto zvazuje aky Elektron box kupit ako prvy na zoznamenie - doporucujem toto.

dendy

Re: Prvy kontakt zo Syntaktom

Příspěvek od dendy »

ano .. ma to 12 stop

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Absolutní bomba! Jak jsi udělal tu basu? Taky mám nově Syntakt, dlouho jsem po něm pošilhával. Je to můj první Elektron a zatim trochu frustrace co se týče sekvenceru, já na to vůbec nejsem zvyklej a moc to nepobíram... je to hodně složitej stroj... ale bomba! Je super jak objevuješ pořád různý skrytý překvápka a sweetspoty

"rychlý test" - haha... no je vidět, že s tim zatraceně dobře umíš

dendy

Příspěvek od dendy »

vcera som zas zbuchal take nieco viac technoidne :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

Cyril píše:
28 pro 2022 11:54
Absolutní bomba! Jak jsi udělal tu basu? Taky mám nově Syntakt, dlouho jsem po něm pošilhával. Je to můj první Elektron a zatim trochu frustrace co se týče sekvenceru, já na to vůbec nejsem zvyklej a moc to nepobíram... je to hodně složitej stroj... ale bomba! Je super jak objevuješ pořád různý skrytý překvápka a sweetspoty

"rychlý test" - haha... no je vidět, že s tim zatraceně dobře umíš
Diky :-))

Basa je jednoducha, ide z analogovej stopy, tu mas screenshoty ako nastavit :-) Zdroj je SY Dual VCO
Přílohy
9C926E68-E5B3-4AFE-8292-EB0A4ADA1346.jpeg
7F216A04-C45D-41E1-8211-2C0FAD8C5BEF.jpeg

dendy

Příspěvek od dendy »

a este AMP obalka takto
Přílohy
093F924B-E08A-4730-A1F7-E88CFB47A0F9.jpeg

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Moc díky, zkusim! Basu se mi zatim moc nedaří nakroutit

dendy

Příspěvek od dendy »

tuto je fajn cheat sheet pre Digitakt - samozrejme veci ohladom samolingu ignoruj ale vacsina zvysnych vseobecnych funkcional je rovnaka aj na Syntakte (Syntwkr, Digitakt aj Digitone ma 90% sekvencer funkcionalit identickych), takze ti to dost pomoze zorientovat sa .. ked sa ti tn sekvencer dostane do krvi a naucis sa par klavesovych skratiek zistis ze je vlastne strasne jednoduchy a hlavne sikovny

https://davemech.live/digitakt-cheat-sheet

dendy

Příspěvek od dendy »

2 nove kusky to serie “Syntrance” :-) Tymto tempom mam za 2 mesiace album :-))

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Já tě obdivuju, že na tom uděláš komplet song... mě zatim ten sekvencer (kromě parameter locks a systému na posun noty vůči mřížce) přijde uplně na hovno... fakt jak se škrábat levou nohou za pravym uchem. Přijde mi to strašně nemotorný, pořád je něco problém, furt řešim, proč něco nejde a nebo jak byla ta složitá klávesová zkratka... Ale jinak Syntaktu hodně přicházim na chuť a umí super zvuky, plus mě fakt baví hrát na ty tlačítka, a to i bez velocity. A integrace do DAW.

dendy

Příspěvek od dendy »

Já tě obdivuju, že na tom uděláš komplet song... mě zatim ten sekvencer (kromě parameter locks a systému na posun noty vůči mřížce) přijde uplně na hovno...
ste skus v esit rezime not drzat stlacene FN a potom sipkami doprava/dolava posuvas celu sekvenciu - to je super tiez

aj sposob kopirovania not, aleb vlastne opirovania cohokolvek aj medzi patternami je najjednoduchsi zo vsetkych grooveboxov co som kedy mal

proste mne ten sekvencer sadol, vsetko mi tam pride intuitine edmoduche :-)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Díky za tip, zkusim! Mě přijde, že rozdíl v pohodlnosti a rychlosti mezi hw a sw je v tomhle tak strašně propastnej (ve prospěch sw), že už mam problém "jít zpátky". Možná, že by to vyřešil nějakej velkej displej a kombinace... něco na způsob takovýhotoho úzkýho displeje, co byl na macboocich nad klávesnicí (kde to byla sračka, samozřejmě), ale tady by tam byla timeline jako v daw a v tom třeba pianoroll, nebo něco takovýho, a bylo by to dotykový / multitouch

dendy

Příspěvek od dendy »

4 kapitola .. zachilu z toho bude aj na mensi set :-)

technostar

Příspěvek od technostar »

Za dva mesiace album na ktory sa za 2 mesiace zabudne.Velmi talentovany fella chce zvrhnut svet to fucking simple.
Naposledy upravil(a) technostar dne 19 úno 2023 18:05, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět