Ja mam naopak trocha ine skusenosti, a ked to uz sa naclo, hadam sa dendy nenaserie za OT. Ale ako ho poznam bude taky sikovny, ze zalozi novy topic

))
Upozornujem na zaciatku, ze pisem svoje dojmy, postrehy, skusenosti. Takze ziadny flame...
Poslednou dobou, najma rozmachom Soundcloud, vnimam, pozorujem zaujimavu vec... SoundCloud spolu s Beatport, Minno, Bandcamp a este par "labelmi" ci kvazi virtualnymi obchodmi s muzikou sa zmenili na uz takmer iba na komunitu producentov, beatmakerov, remixerov atd. Na Soundcloude a Beatport je povedzme 500 000 userov z toho 450 000 je tychto producentov. A ich snaha (plynuca aj z filozofie soundcloudu - komentovat, favoritovat, downloadovat tracky inych uputa na teba pozornost) sa vykristalizovala do takej podoby, ze tracky na SC, Beatporte, Minno si z 80% kupuju medzi sebou samotny producenti, dj a len to percento 20% su posluchaci. Toto je zaujimave zistenie. Viedol som niekolko debat, ci uz cez Skype, mailom, atd. a ono to tak vazne funguje
Celkom iny je vsak iTunes. Nechcem ho nejak zvyhodnovat, ci zvelicovat, len pre to, ze som vlastnikom nakusnutych jablk doma, ale pre to, ze ti co kupuju na iTunes muziku, resp. ten pomer posluchac vs. producent je opacny ako u vyssie spomenutych virtualnych obchodov/labelov. Asi je dost pravdepobne a pravdive tvrdenie, ze aplikaciu Soundcloud do mobilu, laptopu, kompu si nestahuje take mnozstvo "beznych" posluchacov ako prave producentov... lebo "je to iba na kupovanie muziky a jej prehravanie, ci sledovanie stavu vlastneho konta na SC", kdezto iTunes ako taky je multifukcnejsi. Narveme si tracky do iPhonov, iPadov, iPodov atd. Ked som si pozeral statistiky svojho konta v iTunes store, 90% kupenych ci vypocutych mojich trackov bolo z iTunes store!!! Bez toho, aby ich predtym nasli odkazom na SC, kde svoje tracky najma uploadujem.
Preto, moja reakcia na dendyho a longsleeperove slova je taka, ze srat na labely... Azda najzaujimavejsia a najefektivnejsia cesta je, sledovat v akom klube kde a co hraju, nukat sa DJom, alebo sami nieco skusit. Facebook, zaplatit si reklamu, 1 klik 0.15 eura, no a? Chces, aby o tebe vedeli, musis trocha investovat... Je to cesta kostrbata, ale je...
V mojom topicu, kde mam moj track pisal C9000 o tom, ze na SC najdes tucet takych skladieb. Nechcem sa nadhodnocovat, ale je to omyl. Ako pisal longsleeper, ja som stravil normalne jeden vikend (2 dni) a kym som naozaj nasiel nieco co malo hlavu a patu, tak som po preklikani a vypocuti viac nez 300 trekov, nasiel 2 ktore sa mi pacili, v ramci stylu. Nie tak, ze pacili, ze som sa do nich zamiloval, ale ze sa dali vobec pocuvat a nebol to taky trek ako 100 pred nim, ze som ho pomaly ani nerozoznal.
Treba si verit, rozumne, s pokorou a busit do toho. A nevzdavat to!