za mě tomy45 to ve svém prvním příspěvku vystihl úplně přesně, souhlasím. Divnost snaru je podtržená tím, jak je dry a vepředu.
Jinak mi (to už je asi spíš subjektivní záležitost) není jasný, proč to harmonicky pořád stojí na místě. Já jsem potenciální cílovka takovýho hudebního stylu, ale požaduju v tomto směru vývoj.
Signature Sound
Re: Signature Sound
VASEK: Díky za tvůj pohled. Virbl mám rád vepředu, ale je fakt, že nějakej prostor by snesl a lehce stáhnout by se asi taky dal. Mix není moje silná stránka. Co se týče nerozvinutí harmonie, tam je to relevantní výtka. Celý je to daný tím, že jsem programátor a lenoch
Takže udělám motívek, ten trochu alternatuju, ale nějaká zásadnější harmonická změna už bolí a vyžaduje pohrát si s tím na klaviatuře víc. Celý jsem to dělal jen na Akai MPK Mini, kterej má pouze 2 oktávy. Důvod prostý, klaviatura na něm nevydává zvuky, když děti vedle v pokojíku spí. Ale souhlas, to bych zkusil to víc rozvinout harmonicky. Nicméně jak jsem psal, tohle je taková druhá "odvrácená" strana jinak víc jak pětiminutovýho tracku. A tam už je myslim víc harmonických změn na tu stopáž. Viz.
Takže udělám motívek, ten trochu alternatuju, ale nějaká zásadnější harmonická změna už bolí a vyžaduje pohrát si s tím na klaviatuře víc. Celý jsem to dělal jen na Akai MPK Mini, kterej má pouze 2 oktávy. Důvod prostý, klaviatura na něm nevydává zvuky, když děti vedle v pokojíku spí. Ale souhlas, to bych zkusil to víc rozvinout harmonicky. Nicméně jak jsem psal, tohle je taková druhá "odvrácená" strana jinak víc jak pětiminutovýho tracku. A tam už je myslim víc harmonických změn na tu stopáž. Viz.
-
Druha vrstva ghost noticek pro snare a mas vymalovano. Nejlepsi kousek co sem od tebe zatim slysel.
Tak to mám radost, že se to alespoň nějak líbí Ghost notes na virbl good idea. Zatím jsou jen v tý druhý části do nějaký míry, ale je fakt že první polovina má ten beat takovej sušší a hodně minimal.
Mně se ten song líbí, teď jsem si ho poslechl celý. Má náladu.
Zvuk podle mne ok.
Samozřejmě vždycky se jde posunovat kupředu kompozičně, zvukařsky, sound desingem atd.
Celkový můj dojem je, že ta skladba je ok.
Zvuk podle mne ok.
Samozřejmě vždycky se jde posunovat kupředu kompozičně, zvukařsky, sound desingem atd.
Celkový můj dojem je, že ta skladba je ok.
Takhle je to určitě hudebně zajímavější. Zkusil bych ten snare udělat úplně naopak - čili matnej a hodně vzadu. Bylo by to takový vyčilovaný, takhle tam moc rachotí a nekoreluje to se zbytkem "kapely".
TONY: Díky, určitě to je ještě hodně kam posouvat.
VASEK: Za pokus nic nedám, večer prubnu nějakej méně průraznej snare, třeba bez struníku jako to měly za krále klacka Portishead. Uvidíme, každopádně díky za tipy.
VASEK: Za pokus nic nedám, večer prubnu nějakej méně průraznej snare, třeba bez struníku jako to měly za krále klacka Portishead. Uvidíme, každopádně díky za tipy.
-
Problem toho snaru je ze je rovnej(rytmicky i dynamicky) a zbytek vseho mas hezky dynamicky a groovy.
GEOMYSTERY: Ach soooo, on úplně rovnej neni - pohledem do mřížky, ale asi je fakt, že tak zní. Taky můžu zkusit víc rozhoupat.