Tomy .45 - Bloody Good Cry

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Amorph
Moderátor

Re: Tomy .45 - Bloody Good Cry

Příspěvek od Amorph »

ja bohuzel tentokrat taky souhlasim s Pytkinem. Pro me ubijejici dva akordy a nefunkcni beat bez napadu. A dodal bych, ze pokouset se dneska delat to same co Moby pred dvaceti lety nemusi byt nutne spatny napad, ale zkratka to si radsi pustim toho mobyho... Nic ve zlem:)

Vlastne jeste jedna vec. Kdyz je tam na konci ziva eketricka kytara, tak proc ten hlavni kytarovej beglajt je z jednoho akordu preladovanej? Kdyby vzal nekdo do ruky jakoukoliv kytaru a podmaznul to cely v kuse na prvni dobrou, tak by to tomu imho hodne pomohlo, protoze by to tam vneslo zivot. Takhle to vyrazne pomaha tomu dojmu sablony.

delay

Příspěvek od delay »

Poslední odstavec co psal Amorph - absolutní souhlas... To jsem původně chtěl napsat taky, ale řikal jsem si, že takový ty retuning věci jsou Tomyho charakteristický elementy, nicméně 2 akordy není málo, dá se s tím dělat, ale je to o aranžích, zvuku a nápadech...

dendy

Příspěvek od dendy »

tomy ten zvuk od 0:20, to je ako robene ?? strasne dobre ...

jo, vcera som nechcel robit este ukvapene uzavery, ale dnes z odstupom ked som si to znovu pustil - pre mna osobne tvoj najlepsi track co si kedy spravil... naposledy ma takto chytil moby - perfect life :-) mohol by si mi spravit nejaku specialnu dlhsiu verziu pre mna :) aspon 8 minutovu :)

a paci a aj Zare :)) kyve sa do stran a pyta sa stale dokola 'Cso to ?'

delay

Příspěvek od delay »

Si myslím, že Tomy je hlavně velkej sympaťák, a tak nějak to dost protýká i do jeho hudby, nevim proč, ale mě vždycky naskočí úsměv a to se týká i jeho tvrdších tracků, je to podle mě důležitej "fan / sale" element a myslím, že kdyby k sobě našel někoho šikovnýho s akustickou kytarou nejlépe kombinovanou se zpěvem, či přímo písničkáře, tak by mohlo vzniknout zajímavé duo s vyhlídkou živých koncertů, tak bych to osobně viděl já ;)

dendy

Příspěvek od dendy »

delay: suhlasim.. tomy ma obecne obrovsky potencial naozaj sa presadit v sirsom meradle .. len by to chcelo viac investovat do proma ... lebo byt dobry dnes samo o sebe bohuzial nestaci..

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Jelikož je Moby moje srdcovka, tak tohle se mi zákonitě po p..i libí :D
U Mobyho se mi ve skladbách líbilo i to, že tam udělal po menší gradaci malou pauzu/tichou pasáž a pak se začal motiv opakovat třeba s jedním nástrojem a hned po té se zase začali nástroje vrstvit.
Jinak si to umím představit do filmu na závěrečné titulky. Asi to mám podvědomě spojené s tím Mobym (James Bond, Bourne).

tony9

Příspěvek od tony9 »

Tomy , jak jsem psal na FB, za mě palec nahoru.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

stahnul jsem si i wavko (diky za tu moznost) a musim teda rict, ze zvuk ma mezery. hlavne bych si primlouval za snahu o citelnejsi stredy, vic oddeleny. to mi ted trosicku zkazilo dojem z pisnicky. zaroven, kdyz jsem to poslouchal pozorneji a hlasiteji nez rano, tak se mi zjezily chlupy (ne v pozitivnim smyslu) z ty preladeny kytary - ta zni na zacatku opravdu hodne hnusne artefaktozne. souhlasim, ze kdyby to nekdo nahral, tak jak zminuje amorph, ze by to tomu dalo jinej rozmer. jak je taky zminenej nefunkcni beat - pro me je "nefunkcni" hlavne tim, ze nema zvukove stavu, jako bych si tam pral slyset.

ale i tak, porad je palec nahoru ;-)

jackies

Příspěvek od jackies »

delay píše:2 akordy není málo, dá se s tím dělat, ale je to o aranžích, zvuku a nápadech...
Znáš nějakou dobrou čistě a celou jenom na 2 akordy ? Dej tipa.
Zajímá mě to.
Za mě tahle :

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

mne sa tiež páči ten moby v tom, takže živú gitaru by som si rozmyslel.. zvukovo mi to akosi nesedí a tiež by som uvítal viac zmien, najviac ma irituje ten statický snare a vokál dokola..

delay

Příspěvek od delay »

jackies: Určitě jo, ale nevim, jestli si na ně vzpomenu hned teď :)

Beatles - Don't Let Me Down, Nirvana - Something In The Way, Velvet Underground - Heroin (u Velevetů toho bude víc :)

dendy

Příspěvek od dendy »

omg, ten seether - to je presne taky ten typ nezazivnej tuctovej hudby akej su tony a tony, jeden song ako druhy ..neuveritelna nuda ktoru nevyrzim pocivat dlshie ako pol minuty :-) aspon teda pre moje usi a mozog :- ) hold kazdy ma rad ine

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ten sheer je imho fajn. Ukazkove remeslne zvladnuty i kdyz pravda trochu moc mainstreamovy, ale pro me nenudici.
delay: Nirvana - Something In The Way - jo dobrej tip.

obecne jo, dva akordy muzou stacit na celej song, ale musi tomu pak odpovidat aranz a dynamika cele te skladby.

vasek

Příspěvek od vasek »

Paperback Writer od Bítlů je taky dobrej :)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

a hlavne nejakej serizoni zpev... 2 akordy bez zpevu, (jeste ktery se meni na prvni dobu) to je ulet
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Odpovědět