Uhucana synteticka basa

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
biscuit

Re: Uhucana synteticka basa

Příspěvek od biscuit »

ja nevim nic konkretniho, to bych to rekl neboj ;-) jen si nemyslim, ze to je uplne v tom, co tady uz kluci naznacuji v ty praci "vic do hloubky". podle me ta chyby bude nejaka "banalnejsi".

gambler

Příspěvek od gambler »

Neviem no..Ale pamatam sa ked som sa ucil hrat poker tak som mal nabiflenu teoriu,napozerane coachingove videa a sice som vdaka tomu neprehraval no na druhu stranu ani nevyhraval,cize break even.Az som si zaplatil coacha a ten mi nasiel chyby v uplne inych veciach ako bezne ludia robili.Preto lebo predtym ako som si vobec prvy krat zahral som sa vrhol na teoriu,detaily a nie az tak podstatne veci namiesto toho aby som mal zmaknute zaklady..No a tak som pre stromy nevidel les ci jak sa to hovori:)
Myslim ze aj teraz mi unika nejaka zakladna podstatna vec.Teda aspon dufam ze na priemerny amatersky mix nebudem potrebovat vediet sialenosti ako si mi ty napriklad poslal v tych linkoch:D Verim ze jedna hodinova prakticka session s niekym co to vie by mi pomohla viac ako 200 stran teorie ktoru by som musel precitat 20 krat aby som jej vobec porozumel,nie to ju este aplikovat do praxe..

gambler

Příspěvek od gambler »

Biscuit-tak mi to nedalo spat:)A pozeral som co je to vlastne ten punch co este na zaciatku spominas.Nasiel som jedno vysvetlenie ze su to frekvencie od 150-300Hz a ze su to vlastne tony co rezonuju s ludskym hrudnikom?Cize to chapem tak ze su to frekvencie podobne ako ked rozprava chlap s hrubym hlasom?:)Este som nasiel tento clanok co si myslim ze docela vykresluje problem co mam aj ja? http://www.audio-issues.com/music-mixin ... harmonics/ a teda sa asi budem musiet naucit tie frekvencne harmonie jak ste mi viaceri radili:)
No a vyskusal som len tak od brucha boostnut frekvencie na base okolo tych 200-300Hz (lebo myslim ze tiez pouzivam taku sub basu jak ten typek v clanku) a teraz uz sa mi ta basa celkom paci:)Teraz sice nastali ine problemy lebo jej tam je zasa az moc a neviem jak ju opracovat,ale to je mozno tym ze som neboostol len tie harmonie co treba a je to len tak od ucha?

Tu je mala ukazka,basa znie konecne dobre podla mna len je jej az moc,co vy na to?

Stan

Příspěvek od Stan »

jeste jen takovy maly trik. Zacni komponovat skladby od nenizziho tonu na base a tim je E ci pro EDM dost popularnim key Fis. Zjednodusene receno bude pro tebe snazzsi frekvencne usadit bass a sub do mixu.

gambler

Příspěvek od gambler »

Preco sa to lahsie usadza do mixu ak je to od E alebo Fis?A este dalsia vec co mi vadi na mojich mixoch su ostre neprijemne tony.Napriklad ked mam nejaky pluck zvuk tak mi to uplne reze do usi.Ja sice chcem aby bol vyrazny a zretelny no nie tak ostry..Rovnako tak aj snare,clap,perkusie,crash ale aj top kick.Chcem to vsetko pekne zretelne pocut len chcem odstranit tu ostrost.Chcem aby to bolo vsetko vyhladenejsie a nie take surove?To docielim jak?Co sposobuje tu ostrost?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pracujes u zvuku s obalkou?

gambler

Příspěvek od gambler »

Nechapem?:)

Stan

Příspěvek od Stan »

Na prvni otazku je to hlavne o frekvencich ale take o skladbe akordu kdy napriklad nizke tony u obracenych akordu se nedostavaji do pasma kde je budes muset oriznout a tim ztrati svuj charakter. To je takovy stripek ktery ti muze pomoci jiz pri planovani arrange. Na druhou otazku se ptas jak pracovat s EQ a tohle se ale musis naucit sam, taky by jsi si mel nastudovat neco z teorie zvuku, nezapomen ze frekvence se navzajem ovlivnuji tedy scitaji a odcitaji nekde jsem uz tady takovy maly rozbor psal. Velmi zjednodusene receno pouzivanim EQ na jednom nastroji delas misto pro frekvence nastroju jinych, dosahujes vyvazeneho frekvencniho spektra pri citelnosti nastroju. Zase je to komplexni tema o kerem by jsi si mel neco nastudovat nez pokladat takto globalni otazky. Mix neni sranda jak si vetsina posluchacu mysli a neda se to naucit za tyden nebo za rok.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

obalka neboli envelope.

gambler

Příspěvek od gambler »

Stan-diky moc budem to pouzivat.
Biscuit-parada,nepouzival som ale uz budem:)Funguje to paradne,akurat na par zvukoch mi to nepomohlo lebo tym stratili to cim boli pre mna zaujimave..Ale na niektorých to zas funguje skvelo.
Inak este raz vdaka vsetkym za rady a trpezlivost,vsetko co som sa tu naucil som zacal aplikovat a neskutocne mi to pomohlo. :D

Zacal som robit na novej pesnicke (zatial mam len zakladny loop) a taky super zvuk som este v zivote nemal:D

Stan

Příspěvek od Stan »

Takze kdy uz se nekam posunujes tak dalsi stripek se tyka spise kompozice nez upravy zvuku a mixu. Nevim jak jsi na tom s hudebni teorii ale nauc se pro rozvijeni napadu pouzivat "circle of fifths" (nevim jak se to nazyva cesky) Je toho dost na YT a neni to zadna veda.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

myslim, ze se tomu rika kvintovy kruh :-) ale jen nespadnout do klise... ale jednoznacne je potreba dostat pryc tu statickou polohu a rozhybat to. dostane to novej rozmer ;-)

Stan

Příspěvek od Stan »

jo presne kvinotvy kruh, me se to nechtelo hledat na webu :)

gambler

Příspěvek od gambler »

:D chalani vy ste cisty sialenci!:)Presne taketo nieco som potreboval!:)A ked mam akordy v circle of fifth tak musi byt aj melodia v tom,myslim vsteky tony?Ci to nie je "povinne"? A diky moc!!:)Co som sa ja nasnoril po takejto nejakej finte a nikdy som nenasiel nic poriadne..:)
Hned som to aj vyskusal na akordoch co som tu pred chvilou poslal a myslim ze to hodne vylepsilo.. :lol:

Stan

Příspěvek od Stan »

NIc neni povinny, CoF ti pouze napovi nejvhodnejsi klice kam melodii posunout. Prechod na akordy vytvorene techo neblizzich klicich(stupnicich) zni nejpirozeneji. To ale neznamena ze se toho musis drzet, to jsou jen doporuceni ale do zacatku to muzes vyuzivat, ale jak psal Biscuit bacha na klise. Nauc se princip intervalu pro moll a dur stupnice a skladbu akordu. Jak uz budes mit akordy v pianorollu pak muzes zkusit pro variaci bud obracene akordy nebo postupne premistovat ruzne noty z akordu o oktavu dolu nebo nahoru (napr. nevyssi ton o oktavu dolu a obracene) Kombinace techchto metod ti muze pomoci i se 4 zakladnimi akordy vytvorit jejich rozdilne variace a tim zmeny v nalade skladby ci zpestreni hraneho motivu.

Odpovědět