Ukázka poslední tvorby
Re: Ukázka poslední tvorby
ja lubim sarkazmus velmi
Suhlasim s Jammixom mne to vobec nepride zle..Hudba je umenie a ty tou rytmikou vytvaras docela slusnu davku napatia a dramy;)
Zalezi len teda na tom ci tu rytmicku tension vytvaras zamerne a snazis sa o avantgardu alebo chces "zapadnut" do nejakeho" konkretneho mainstream stylu?
Ak ide o druhy pripad tak budes musiet skutocne popracovat na rytmike lebo konkretne Techno co spominas ma urcite pravidla a rytmicka nedokonalost az v takom objeme sa povazuje za "preslap"..Fanuskovia techna budu potom na tvoje veci reagovat podobne jak chalani tu...
Harmonicky je to docela slusne..Len opat pri melodiach aj z hladiska rytmiky existuju v mainstreame (za mainstream povazujem vsetko okrem experimentalnej hudby) urcite pravidla..Ked nastudujes trochu teoriu budes vediet ako noty (harmonicke intervaly ) posobia na posluchaca..A tiez ako zalezi na tom kedy nejaka konkretna nota-interval zaznie,z hladiska celeho kontextu skladby..
Teoria sa ti zide aj pri experimentalnej tvorbe,robit muziku a neovladat noty nie je ziadna frajerina.Limitujes tym sam seba a svoj potencial..
Zalezi len teda na tom ci tu rytmicku tension vytvaras zamerne a snazis sa o avantgardu alebo chces "zapadnut" do nejakeho" konkretneho mainstream stylu?
Ak ide o druhy pripad tak budes musiet skutocne popracovat na rytmike lebo konkretne Techno co spominas ma urcite pravidla a rytmicka nedokonalost az v takom objeme sa povazuje za "preslap"..Fanuskovia techna budu potom na tvoje veci reagovat podobne jak chalani tu...
Harmonicky je to docela slusne..Len opat pri melodiach aj z hladiska rytmiky existuju v mainstreame (za mainstream povazujem vsetko okrem experimentalnej hudby) urcite pravidla..Ked nastudujes trochu teoriu budes vediet ako noty (harmonicke intervaly ) posobia na posluchaca..A tiez ako zalezi na tom kedy nejaka konkretna nota-interval zaznie,z hladiska celeho kontextu skladby..
Teoria sa ti zide aj pri experimentalnej tvorbe,robit muziku a neovladat noty nie je ziadna frajerina.Limitujes tym sam seba a svoj potencial..
Naposledy upravil(a) gambler dne 11 dub 2018 19:31, celkem upraveno 1 x.
Gambler: "Zalezi len na tom ci tu rytmicku tension vytvaras zamerne a snazis sa o avantgardu alebo chces "zapadnut" do nejakeho" konkretneho mainstream stylu?"
Taky nazor, a verim ze timhle se autor jiste do "mainstreamu" zaradit nechce. Muzu rici ze posloucham dost alternativni i avantgardni hudby a pro me to s avantgardou nema co spolecneho (poslouchal jsem i par veci na jeho profilu) a je to kompletne mimo a ale tvuj pohled na vec respektuji.
Taky nazor, a verim ze timhle se autor jiste do "mainstreamu" zaradit nechce. Muzu rici ze posloucham dost alternativni i avantgardni hudby a pro me to s avantgardou nema co spolecneho (poslouchal jsem i par veci na jeho profilu) a je to kompletne mimo a ale tvuj pohled na vec respektuji.
Stan tak ja neviem nepoznam ho,neviem ako to komponoval a s akym zamerom..Avantgarda nema ziadne pravidla,takze nic nie je dost mimo:)
Mozno chce robit pocitove veci s prvkami techna ja neviem..Preto sa ho pytam..
Mozno chce robit pocitove veci s prvkami techna ja neviem..Preto sa ho pytam..
Tak popravdě pojem kvantizace jsem slyšel prvně, samozřejmě vím, že je tam hodně nedokonalostí. Ty beaty nemám ještě tak osvojené jak mají být, na těch musím zamakat, postupně se probírám tutoriály a hudební teorii se chci taky věnovat. Jinak techno jde komplet mimo mě, já bych rád nějaké to elektro, trance, nicméně hodně melodické, nemám rád moc ty moderní uřachtané tracky, kde to zní jen jako by někdo pořád otvíral dveře (dubstep). Jinak správně tu někdo poznal, že jsem použil klávesy, tedy resp. controller, používám hodně Nexus na melodie, má zajímavé éterické pady.
Vyser sa na etericke pady a pusti si metronom
Je take jedno cvicenie, ze - lavou rukou na stol 1-2-1-2 ... a pravou 1234 1234. Celkom to pomaha ...
fishbone: kazdej normalni clovek nahrava pomoci nejakyho nastroje midi do pocitace. nahravame to v midi proto, abychom mohli sve hracske nedokonalosti doladit - a ze ty mas teda, zejmena ve smyslu casovych uletu, co napravovat. a absolutne to nesouvisi s hudebnim stylem. kdybys takhle zahral v ramci jakehokoliv hudebniho telesa, kapelnik nebo dirigent te rozstepej na atomy...
Jo problem je ze tych nedokonalosti je tam prilis .. v "Delta Proxima" ako zacnes hrat na ten cinkavy zvuk do toho arpeggia tak mi nomrlane fyzicky bolo neprijemne tie hrozne nepresnosti co tam su.. normalne sprav co ti povedal dedko, pusti si metronom a hraj podla neho ..Fishbone píše:Tak popravdě pojem kvantizace jsem slyšel prvně, samozřejmě vím, že je tam hodně nedokonalost
Tak do tohoto by som ho vyslovene netlacil ak to tak neciti, respektive z nejakeho dovodu sa mu nechce s tym uz potom srat a doladovat to mysou .. ono vobec nemusis veci dodatocne kvantizovat v DAW (popravde ja to tiez uz skoro vobec nerobim, vsetky melodie hram z ruky a rovno idem do WAV, k vacsine skladieb co som za poslednych par rokov porobil ani nemam skoro ziadne noty len wavka ) - takze da sa rozhodne aj takto pristupovat k tvorbe )..biscuit píše: kazdej normalni clovek nahrava pomoci nejakyho nastroje midi do pocitace. nahravame to v midi proto, abychom mohli sve hracske nedokonalosti doladit
len proste bud musis mat vnutorny metronom alebo si musis dopomoct HW metronomom )
hudba je rytmus a zmes frekvencii. ci sa ti to paci alebo nie.
dendy: pisu "mohli" zahrajes kus partu a jeden tuk ti tam ujede, budes to kvuli tomu nahravat znovu? nebo to budes strihat nebo stretchovat? ale samozrejme je to o workflow kazdyho cloveka i o zameru...
jo a taky bych chtel pripomenout, pro ty, kteri to nevedi, ze kvantizace nemusi znamenat jen hrube posazeni na mrizku. podle moznosti daw se da nastavit ruzne. muze posouvat noty k mrizce jen "procentualne", ale muze mit i charakter podle rytmicky mapy, ktera nemusi bejt "casove homogenni" (treba vykopirovani groovu z jiny stopy). taky je mozny naopak "humanizovat" strojove kvantizovanej part a to i ve smyslu jinejch parametru nez jen casu not (velocity atd.). doladeni timmingu je proste dulezita vec, nejen z pohledu celkovy estetiky skladby, ale treba i z pohledu zvuku a mikrovztahu mezi jednotlivejma dilcima zvukama - pro nekoho mozna zbytecny piplani, pro nekoho nezbytnost to neopomenout.
jo a taky bych chtel pripomenout, pro ty, kteri to nevedi, ze kvantizace nemusi znamenat jen hrube posazeni na mrizku. podle moznosti daw se da nastavit ruzne. muze posouvat noty k mrizce jen "procentualne", ale muze mit i charakter podle rytmicky mapy, ktera nemusi bejt "casove homogenni" (treba vykopirovani groovu z jiny stopy). taky je mozny naopak "humanizovat" strojove kvantizovanej part a to i ve smyslu jinejch parametru nez jen casu not (velocity atd.). doladeni timmingu je proste dulezita vec, nejen z pohledu celkovy estetiky skladby, ale treba i z pohledu zvuku a mikrovztahu mezi jednotlivejma dilcima zvukama - pro nekoho mozna zbytecny piplani, pro nekoho nezbytnost to neopomenout.
Zkus to teda budto dokvantizovat a nebo nahrat ve stejnych aranzich znovu , bliz k taktu? Krom rytmiky mi to prijde v pohode.
Tady je ukázka mé poslední tvorby, tedy pokusu o syntezátorový artrock , všechny polyfonní zvuky Roland XP30, monofonní včetně bass na Prophet 6 (modul AS-1) a bicí CR78 Cyclone Analogic:
Příjemný poslech