Ukázka poslední tvorby

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Fishbone

Ukázka poslední tvorby

Příspěvek od Fishbone »

Zdravím, jsem tu nově, tak něco o sobě ve stručnosti písnu, zaměřuji se na elektro / trance / ambient a občas i udělám nějaký ten cover na zajímavou skladbu. S produkcí jsem začal asi před třemi roky, ale pořád se ještě učím - tvořím v FL Studiu, které je podle mě hodně intuitivní. Hudba mě baví, už jako dítě jsem měl klávesy, na které jsem hrál nejrůznější filmové motivy podle ucha - noty dodnes neumím. Zde něco z novější tvorby:

biscuit

Re: Ukázka poslední tvorby

Příspěvek od biscuit »

tak jestli je to tva tvorba opravdu posledni, tak musim rict, ze ses rozhodnul spravne...

Fishbone

Příspěvek od Fishbone »

Díky, jsem rád, že se líbí

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bohuzel to moc neni o tom, jestli libi nebo nelibi, ale o tom, ze mas veliky problemy s rytmem a citem pro nej. coz je v dobe sekvenceru a kvantizace neco uplne nepochopitelnyho.

Fishbone

Příspěvek od Fishbone »

Také jsem psal, že se stále učím, hudbu dělám jen když mám čas a chuť. Rozumím, že jste tu někteří mnohem dál, ale určitě jste také hned nebyli ve všem perfektní :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ale to neni o tom, ze by nekdo byl dal. prvni veci, kterou se uci deti jsou doby. noty jsou az na druhym miste. chapes vubec co konkretne ti vytykam, nebo to proste neslysis?

Fishbone

Příspěvek od Fishbone »

Vím, že to není zcela synchronní, ty tracky také nejsou finální a je třeba to ještě hodně doupravit. To je tak, že dostanu myšlenku na nějaký track a chci ji nějakým způsobem promítnout do projektu a neovládám ještě všechny kroky procesu.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jezis marja, vzdyt to co povidas vubec nedava smysl. kdyz neco poustis mezi lidi, melo by to bejt minimalne poslouchatelny ne? a je jedno, jestli jde o nejakou skicu nebo o finalni produkt.
navic kvantizace neni zadnej proces, kterej by te mel nejak casove a intelektualne zamestnavat. je to otazka jednoho nebo nekolika kliknuti + pripadny rucni dotahani not na cas (zamerne nepisu na doby), kdyz nechces bejt uplne podle mrizky.

pranyruju te tolik proto, aby ses chytil trochu za nos a sel vic do sebe, protoze jinak by to poslouchatelny a mozna i zajimavy bylo. kdybych to povazoval za marnost, nenapisu ani slovo ;-)

Stan

Příspěvek od Stan »

Musim dat za pravdu piskotovi ze se to opravdu neda poslouchat a ze mas velke problemy s rytmem. Poslouchal jsi to vubec nez jsi to sem dal? Bud si z nas delas srandu a nebo to neslysis. Pokud to vsak neslysis tak by se ti podle mne vyplatilo popremyslet o jinem konicku.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ked sme my mali 15, tak sme skutocne perfektni neboli... :oops: Ale vtedy sudnost a sebakritika patrila medzi cnosti. Dnes uz je to asi len zabudnuta relikvia. Rychlokvasena internetova inteligencia vladne svetu.
Fishbone píše: Vím, že to není zcela synchronní...
Ne, neni.
Fishbone píše: ...a je třeba to ještě hodně doupravit.
Ano, je.
Fishbone píše: To je tak, že dostanu myšlenku na nějaký track a chci ji nějakým způsobem promítnout do projektu a neovládám ještě všechny kroky procesu.
Preco vzdy, ked niekto chce ukazat svoju "niveau hausse", zacne nadmieru uzivat cudzie slova... :roll:

jammix

Příspěvek od jammix »

mam pocit že to solo je hrane ručne na klavesach a pokial chceš zachovať muzikalny prejav je hrozne ťažke to nejak kvantizovať automaticky , ja tam moc nevidim problem s tym že by nemal rytmus ale skor klaves s "nepohodlnou" dynamikou .
inak zvuky su take jednoduchučke nezaujmave , to treba vyšperkovať podla smeru 8)

Stan

Příspěvek od Stan »

Jammix poslouchal jsi vubec tu druhou skladbu? Ja si ji poslechl 2x jen z toho duvodu ze jsem se snazil najit nejaky zamer v rozhozenosti skladby, nejaky off sync ktery se pak sejde a zadny krome toho ze je to dost mimo a vubec to nesedi dohromady jsem nenasel. Kazdy vnima hudbu a jeji prubeh jinak a tak to treba slysis uplne stejne jako Fishbone.

dendy

Příspěvek od dendy »

mne to znie ako keby cez seba hrali 2 ludia, pricom ani jeden nepocuje ani netusi v akom tempe hra ten druhy, dohodli si len toninu .. tak kazdy hra po svojom.. vysledok rytmicky gulas ..

dendy

Příspěvek od dendy »

mne to znie ako keby cez seba hrali 2 ludia, pricom ani jeden nepocuje ani netusi v akom tempe hra ten druhy, dohodli si len toninu .. tak kazdy hra po svojom.. vysledok rytmicky gulas ..
biscuit píše:tak jestli je to tva tvorba opravdu posledni, tak musim rict, ze ses rozhodnul spravne...
Fishbone píše:
10 dub 2018 18:07
Díky, jsem rád, že se líbí
Toto ked som cital skoro som spadol pod stol :-D :-D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

za to se omlouvam, to bylo mysleno jen lehce sarkasticky. proste bylo nahrano, tak jsem tloukl. zaroven jsem si rikal, ze se aspon ukaze, jestli ma cenu fishbonovi zkouset pomahat. myslim, ze ukazal, ze ma rozum, a ze ma cenu mu venovat nejakou snahu ;-)
mozna by pomohlo si vzit palicky a zkusit si trochu tukat rytmy, nebo tancovat. nevim, cim dalsim se da ten cit pro rytmus lip cvicit.

Odpovědět