VST zpěv

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Hammond

Re: VST zpěv

Příspěvek od Hammond »

kuba píše: Dnes.... je vidět, že takové přemýšlení bylo více než senilní. Se zpěvem to bude totéž....
Takze to teda pojde spravit? Super, to som fakt nevedel. Velmi sa na to tesim. 8) A Ty by si si ako zadostucinenie mohol niekedy zajst zasa do filharmonie, aby si pocul, akoze to znie ten senilny orchester 8) .

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Příspěvekod Hammond » dnes, 12:15

kuba píše:
Dnes.... je vidět, že takové přemýšlení bylo více než senilní. Se zpěvem to bude totéž....

Takze to teda pojde spravit? Super, to som fakt nevedel. Velmi sa na to tesim. 8) A Ty by si si ako zadostucinenie mohol niekedy zajst zasa do filharmonie, aby si pocul, akoze to znie ten senilny orchester 8)

Muzika je muzika, počítač je počítač. Bodka. Šmitec.
(akože mám veľmi rád hudobné projekty elektronického charakteru, aby neprišlo k nedorozumeniu) :-)

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

dendy píše:za 25 rokov budeme mat AI ktora prekona cloveka.. potom sa porozpravame o tom co je mozne a nemozne :-)) myslim si ze doba ked hlasova synteza bude na nerozoznanie od ludskeho hlasu (vratane emocii a expresivity) pride najneskour vtedy :-) spolu zo spustou inych veci ktore su teraz "nemozne a nikdy nebudu mozne" :-)))

ludia su nepoucitelni, stale si myslia ze "uz sme na vrchole vyvoja,nic moc nove sa uz neda vymysliet".. to je samozrejme nezmysel, stale sme na uplnom zaciatku... vsetko je otazka casu a technologie... bola doba (a nebola tak davno) ked boli ludia presvedceni ze stroje tazsie ako vzduch nemozu lietat :-))))
Otázkou je, zda-li to bude ekonomicky zajímavý. Nahrání zpěvu je v rozpočtu i budget projektů prakticky nulová položka vč. honoráře zpěváka.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Hammond

Příspěvek od Hammond »

klingac: Neviem, ci si moju poznamku pochopil spravne. Ja sa uz k tejto teme vyjadrovat nebudem. Som rad, ze existuju zive nastroje a zivy spevaci a som rad, ze nikdy nepojdu napodobnit umelo. Ak je tu niekto spokojny s tym, co mu ponukaju VST-cka, ja mu to prajem a som rad ze je rad. Vysvetlit to je obzvlast tazke, ked sa dotycny ani netaji tym, ze vlastne nikdy zivy choral nepocul. To je cosi ako vysvetlovat panicovy, ze medzi umelou Ancou a zivou manzelkou predsalen nejaky ten rozdiel je... ...som uz asi senilny :mrgreen: a pardon za vulgarne prirovnanie.

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

hammond: vst sex :mrgreen:

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Hammond:
Senilný :mrgreen: :palec+:
Chcel som len povedať, že som rád živej poctivej muzike, aj elektronickej muzike, aj samotnej fúzii. Niekedy obzvlášť. :D
Podivuhodný počin je však lízať zmrzlinu cez mikroténový sáček..
Telovýchove a športu zdar.

kuba

Příspěvek od kuba »

I přesto, že nám diskuze na téma "zní to jako pravý nebo ne" drobně usnula, zřejmě proto že stejně už není co dodat.....přesto přídávám další novou muziku a "zpěv" ;)
mír s Váma...

wred

Příspěvek od wred »

Dovolím si malý príspevok - keďže som tiež odchovaný na klasickej škole, navštevoval som operu a filharmóniu, atď atď., som presvedčený, že reálny orchester, zbor, hudobníka, nikdy nič nenahradí. Preto chodíme na koncerty a platíme, aby sme si mohli vypočuť génia naživo, pretože ani najlepšia nahrávka, aj keď bude nasnímaná na neviemkoľko tisíc samplov za sekundu v rozlíšení neviemkoľko trebárs aj stoviek bitov, nebude to isté, ako sedieť na tom správnom mieste v sále Rudolfina a počúvať Českú filharmóniu, ktorá doprevádza Pavla Šporcla...

A žiaden sebelepší sampl, alebo synth, toto nenahradí... Nikdy. A ja som za to rád :)

Osobne používam Composer Cloud - pretože nemám tak geniálnu hlavu, aby som počul, ako presne moja hudba bude znieť, je to veľmi inšpiratívny súbor symfonických nástrojov (a samozrejme je tam aj symfonický zbor a tiež skvelý word builder) a je to skvelá pomôcka pre kompozíciu. A napríklad pre drobnosti, kde nie je rozpočet, čas, alebo inak nie sú možnosti, by som to neváhal použiť do produkcie. Ale až by "šlo do tuhého" a chcelo by sa odo mňa dodať skutočne kvalitný materiál, nie je iná voľba, než sa postaviť pred orchester a oddirigovať to :)

Tak nejak to zneje:

Odpovědět