Dovolím si malý príspevok - keďže som tiež odchovaný na klasickej škole, navštevoval som operu a filharmóniu, atď atď., som presvedčený, že reálny orchester, zbor, hudobníka, nikdy nič nenahradí. Preto chodíme na koncerty a platíme, aby sme si mohli vypočuť génia naživo, pretože ani najlepšia nahrávka, aj keď bude nasnímaná na neviemkoľko tisíc samplov za sekundu v rozlíšení neviemkoľko trebárs aj stoviek bitov, nebude to isté, ako sedieť na tom správnom mieste v sále Rudolfina a počúvať Českú filharmóniu, ktorá doprevádza Pavla Šporcla...
A žiaden sebelepší sampl, alebo synth, toto nenahradí... Nikdy. A ja som za to rád
Osobne používam Composer Cloud - pretože nemám tak geniálnu hlavu, aby som počul, ako presne moja hudba bude znieť, je to veľmi inšpiratívny súbor symfonických nástrojov (a samozrejme je tam aj symfonický zbor a tiež skvelý word builder) a je to skvelá pomôcka pre kompozíciu. A napríklad pre drobnosti, kde nie je rozpočet, čas, alebo inak nie sú možnosti, by som to neváhal použiť do produkcie. Ale až by "šlo do tuhého" a chcelo by sa odo mňa dodať skutočne kvalitný materiál, nie je iná voľba, než sa postaviť pred orchester a oddirigovať to
Tak nejak to zneje: