Ableton a LCD touchscreen

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Ableton a LCD touchscreen

Příspěvek od Hena » 09 pro 2008 16:39

Zdravim všechny.
Dostala se mi do hlavy myšlenka,jestli by nešel ableton ovládat LCD touchscreen,třeba na přepínání patternu,nebo ovládání efektů.
Jde to vůbec?
Dík za odpovědi. :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2008 16:43

v principe touch screen simuluje klikanie mysov .. cize by to malo ist .. ak budu ale ovladacie prvky moc blizko pri sebe , tak mozes stlacit naraz viac tlacitok .. ableton nepoznam ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 pro 2008 16:50

Hena: Myslim si, že zrovna přepínání patterů je dost nepohodlné a nedá se to ani zvětšit.. takže docela nevhodná kombinace.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 09 pro 2008 17:45

hlavne to chce multituchscreen... aby jsi mohl/a ovladat vice parametru najednou (vice prstama nez jednim)... nevim jak je to tet ale ty multituchsreeny jsou za desnou cenu...
jinak je nejakou dobu v prodeji uz toto http://www.jazzmutant.com/ cena ale obrovska...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 09 pro 2008 18:50

Hmmm ked chce nahradu za mys predsa nepotrebuje multitouch...mysou tiez klikas naraz len na jeden prvok....a co sa tyka ovladania viacerych prvkov naraz tak pri mnozstve ovl. prvkov a ich smiesnej velkosti a relativne malej vzdialenosti pri sucasnych DAW......si to ani neviem v praxi predstavit. Jo a jazzmutant je sice multitouch ale nezobrazuje nativne obrazovky z DAW ale svoje vlastne.....lebo je to kontroler......skusal som to s Cubase vo frankfurte.....ovladanie EQ bolo super.....ale screen to malo iny nez ten v Cubase....ovladanie viacerych sabli naraz pri mixazi je podla mna pomocou touchscreenu dost peklo....ale to uz sme tu riesili...

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 09 pro 2008 20:13

ekeaze píše:hlavne to chce multituchscreen... aby jsi mohl/a ovladat vice parametru najednou (vice prstama nez jednim)... nevim jak je to tet ale ty multituchsreeny jsou za desnou cenu...
jinak je nejakou dobu v prodeji uz toto http://www.jazzmutant.com/ cena ale obrovska...
jj o mutantovi už jsem četl,super hračka pro movitější :lol:
nevlastnil jsi náhodou kaoss pad 3?

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 09 pro 2008 20:16

TOM-Thak píše:Hena: Myslim si, že zrovna přepínání patterů je dost nepohodlné a nedá se to ani zvětšit.. takže docela nevhodná kombinace.
a jak řešíš přepínání těch paternu ty?pořád na nic nemůžu přijít,jak vhodně na to.Jestli případně používáš midi kontroler nebo midi keyboard tak bys mi mohl poradit,protože mě nenapadá jak to namapovat,tak aby to splnilo účel.

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 09 pro 2008 20:18

Pytkin píše:v principe touch screen simuluje klikanie mysov .. cize by to malo ist .. ak budu ale ovladacie prvky moc blizko pri sebe , tak mozes stlacit naraz viac tlacitok .. ableton nepoznam ..
jj,to už mně taky napadla ta citlivost proto bych to někde chtěl nejdřív vyzkoušet než bych si případně něco pořídil.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 pro 2008 20:37

Hena: Resim to mysi hehe :) ale ted jsem videl typa na akci, co jsem hral a ten to prepinal pomoci pad kontroleru. Jenze problem je, ze albeton nema nic jako presouvani po radkach neco jako funkci spustit dalsi.. nebo aspon o tom nevim.. takze co pattern to jeden pad nebo tlacitko na namapovani. Takze pokdu mas treba 8padu tak na dve stopy 4 patterny se daji prepinat ale pak to tam stejne musis ladovat.. me ten touchpad na applu prijde nejrychlejsi reseni.. a kontroler mam jen na efekty a vst.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 09 pro 2008 21:52

TOM-Thak píše:Hena: Resim to mysi hehe :) ale ted jsem videl typa na akci, co jsem hral a ten to prepinal pomoci pad kontroleru. Jenze problem je, ze albeton nema nic jako presouvani po radkach neco jako funkci spustit dalsi.. nebo aspon o tom nevim.. takze co pattern to jeden pad nebo tlacitko na namapovani. Takze pokdu mas treba 8padu tak na dve stopy 4 patterny se daji prepinat ale pak to tam stejne musis ladovat.. me ten touchpad na applu prijde nejrychlejsi reseni.. a kontroler mam jen na efekty a vst.
pokavad chces spoustet cely radky - paterny, tak to se da preci lehce namapovat na 3 tlacitka , nebo pady... mas posouvani nahoru , dolu a spousteni paternu ... kdyz das to spousteni, tak se automaticky presune na dalsi radek...
ja to mam takhle namapovany na kontroleru a uplne mi to staci... pokavad se chtej , ale spostet jen clipy zvlast, tak to bohuzel jen mysi , nebo mit nejaky kontroler s hodne tlacitkama..

Hena: Koss Pad 3 mam .. dobra hracka na live...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 pro 2008 21:59

ekeaze: No ja jsem myslel, ze ma nejake konkretni klipy a chce je spoustet ruzne tzn. treba preskakovat apod. samo na hrani live by to asi stacilo jako z prehravacu.

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 10 pro 2008 16:30

no pravě,že jsem měl na mysli ty clipy a asi si to nastavim jak říkáš ty ekeaze,protože sahání po myši mi moc nevyhovuje.

Ekeaze:Taky přemýšlim že si kaoss pad3 pořídim,už jsem o něm slyšel nějaký reference a jak říkáš ty,na live si ho každý vychvaluje!!
nemáš nějakej kousek setu nebo tracku,kde si s ním hraješ?bych rád něco od tebe poslechl.

a co se týká toho monitoru,tak si asi nepořídim
1. jste mi to trochenc vymluvili
2. dokud to nebudu mít u někoho vyzkoušené,tak to riskovat nebudu

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 11 pro 2008 07:15

Neznám sice důvod, proč chceš ukázky zrovna po Ondrovi, ale myslím, že YouTube ti v tomhle případě poslouží daleko lépe... A máš to s obrazem.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 11 pro 2008 08:11

Hena: ja stejne nemam nic aktualniho nahrany... nejlepci ten youtube...

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 11 pro 2008 13:58

delay píše:Neznám sice důvod, proč chceš ukázky zrovna po Ondrovi, ale myslím, že YouTube ti v tomhle případě poslouží daleko lépe... A máš to s obrazem.
ehmmmmmmmmm....... důvod?co třeba zvědavost?youtube mám sjetej křížem krážem!!

ekeaze: nevadí,že nic nemáš vim co to dokáže jen jsem byl zvědavej jak s tím řádíš :)
třeba budu mít štěstí a pochlubí se DELAY :D

Odpovědět