Access VIRUS TI GOLDFILTER Jediny na svete SOUTEZTE !

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

dist

Příspěvek od bassline » 02 lis 2006 12:55

Neural_I píše:distorze je pomerne trapna...
no, podla mna je toto unahleny zaver :wink: ...skusal si s nou pracovat trosku detailnejsie? Ono totiz dost zavisi akym sposobom pouzijes dist. Virus ti dava moznost pouzit bud globalne distortion na cely patch alebo len saturaciu pre jednotlive filtre. A medzi tym je dost obrovsky rozdiel. Ak mas trebarz zvuk iduci do oboch filtrov sucasne ktore su v paralelnom rezime, tak mozes aplikovat saturaciu trebarz len na prvy filter, druhy nezosaturujes.Napriklad mozes dat prvy filter na LP a nazosaturovany a k tomu primiesas druhy filter napr. v HP rezime a s nejakym typom saturacie. Alebo das prvy filter BP zosaturovany a k tomu primiesas druhy filter LP zosaturovany ale s inym typom saturacie a pod. Alebo pouzijes to iste ale v seriovom zapojeni. Naviac kazda saturacia ma na vyber dost vela typov skreslenia. Od Light distortion az po Sample rate reduction...Cez Waveshaper napriklad dostanes drsne skreslene zvuky ktore su podobne FM, pomocou Bit Reduction a Sample rate reduction zas mozes dostat perfektny spinavy retro zvuk a pod. ...vdaka vsetkym tym parametrom ake filtre a saturacia ponukaju vznika strasne obrovska skala zvukov a moznosti...na to aby si vnikol do tohto sveta a objavil vsetky tie moznosti, si musis jednoduchoo sadnut a hodiny experimentovat...

chupacabra
Příspěvky: 24
Registrován: 28 říj 2006 18:08

Příspěvek od chupacabra » 02 lis 2006 13:51

Neural_I: chlape, když nepoznáš sw synth od hw synth, tak to jsi na tom už dost špatně :)...jestli je vás tu víc, tak se tu spíš naskýtá otázka, jestli má vůbec smysl kupovat nějakýho vajruse za x tisíc, když ani super mega machři a někteří se soškama andělů (no dobře, teda jeden pokud vim) jasně nepoznají soft kterej si nakrade každá smažka...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 02 lis 2006 15:11

chupacabra píše:Neural_I: chlape, když nepoznáš sw synth od hw synth, tak to jsi na tom už dost špatně :)...jestli je vás tu víc, tak se tu spíš naskýtá otázka, jestli má vůbec smysl kupovat nějakýho vajruse za x tisíc, když ani super mega machři a někteří se soškama andělů (no dobře, teda jeden pokud vim) jasně nepoznají soft kterej si nakrade každá smažka...
takhle to nejde brat. Vem v uvahu, ze do Virusu je jenom na netu ke stazeni nekolik tisic nebo spis desitek tisic presetu a kazdopadne par z nich jde k nepoznani napodobit v softu. To ale zdaleka neznamena, ze v softu jde udelat jakykoliv Virus zvuk......zatim!

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 02 lis 2006 15:13

peteness: tak tak

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 02 lis 2006 15:25

peteness: imho o napodobeni tech nejproflaklejsich zvuku se pokousi vetsina programatoru SW syntaku pac si myslej ze kdyz se priblizej vajrusovi uvidej zlaty prase 8)
nekterym se to uz opravdu docela podarilo a kdyz takovy virus-lead zvuk pak clovek slysi v nadupanym elektro-industrialnim kravalu na podkladu jinak perfektniho narezu, lehce se da uverit ze jde opravdu o vajruse, v aranzi to jde poznat spatne, singl zvuk by poznat velmi pravdepodobne byl, takze nemyslim si ze sem totalne hluchy tele co je pro nej vajruse skoda 8)
nicmene aby ho pro me teda nebyla skoda zabejcim a projedu editaci do hloubky co to de, to chce ale tejden dovolenou 8) zatim sem jenom rozkrucoval vicemene tovarni presety tak proto sem byl celkem vytocenej ze to vsechno tak nak zni stejne blbe, uz to neresim, sednu k tomu a nevylezu dokud z toho nedostanu neco zajimavejsiho..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 02 lis 2006 15:42

neural:...Ono ale pokial sa chces seriozne zacat venovat patch designu, tak rataj s tym ze ti nezostane velmi cas na samotne komponovanie...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 02 lis 2006 16:03

bassline: no prave, proto sem doted spis editoval presety, jenze editovat presety na MS2000 nebo ANku je o mnoho ... zajimavejsi nez na vajrusovi a to je to proc sem z nej nejak zklamanej, sahnu do knobu na MSku a je to mazec, na TIcku nejak furt nic moc
no ale zakousnu se a nakej cas tomu dam

chupacabra
Příspěvky: 24
Registrován: 28 říj 2006 18:08

Příspěvek od chupacabra » 02 lis 2006 20:30

peteness: jasně, já to psal krapet ironicky, ale to nic nemění na faktu, že pokud jde udělat pár věcí v sw k nepoznání od viruse, tak to už vypovídá o tom, že jsme v mezníku, kdy sw (z compu) už začíná útočit na top pozice v kvalitě...já ale mám pocit, že jde poznat sw od hw...možná by bylo dobré udělat takový zábavný kvíz (no dobře, ne přímo Geopardy, ale...) s audio ukázkami..."uhodni co to je - hw nebo sw synth?" nebo tak podobně...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 02 lis 2006 23:22

tak nejaky prinos vidim spis ve vymezeni nejake hranice, kdy uz ma smysl investovat do hw a to s ohledem na lidi s nizkym budgetem. .... Lidi, kteri se chteji ubirat podobnym smerem jako Juanita Juarez nebo Rai si vystaci se softem a jestli maji nakou kacku navic, tak vidim smysluplne investovat do TC powercore, nejakeho starsiho Virusu nebo NL2 a eventuelne jeden starsi Roland nebo Boss efektak....tot vse.

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 03 lis 2006 09:56

Zustava ovsem otazkou, do jake miry ma vubec cenu srovnavat softsynthy (VSTi) s VA synthy, kdyz jsou oba z principu TO SAME, protoze v obou pripadech je to software bezici na nejake forme DSP (i kdyz VA ma samozrejme vzdy optimalizovany DSP) a kvalita zvuk softsynthu VSTi je navic vzdy uzce spjata s pouzitou zvukovkou/DSP :!:. Takze kdyz opravdu ferove srovnavat, tak bych se IMHO spis priklanel ke srovnani SW (VSTi+VA) versus HW (analog). Budiz prikladem napr. VSTi Pro53 ci krabicovy Creamware Pro-12 versus zivy Prophet 5 ;-) :twisted:
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

Příspěvek od FFoxX » 03 lis 2006 10:00

chupacabra: To už tady bylo, a skoro nikdo nepoznal :-)

Otázka SW/HW je spíš otázkou centralizace/decentralizace software a výpočetního výkonu než otázkou kvality zvuku, na tu má vliv spíš celkovej výkon zařízení v DSP aplikacích a je jedno jestli to je CPU anebo DSP čip a z toho plynoucí míra oversamplingu a antialiasingu v DSP algoritmech.

Jinak já furt nemůžu přijít na to co je to ten virus zvuk :-) Asi jsem hluchej :-)

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 03 lis 2006 10:24

FFoxX píše:.....Jinak já furt nemůžu přijít na to co je to ten virus zvuk :-) Asi jsem hluchej :-)
Poradim ti: vem si jakykoli VSTi synth, poves na nej hafo efektu a spust arpeggiator - a mas to nasup! :twisted:
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2006 10:44

pridej zvuk kterej vydava list papiru kterymu foukas na hranu a je to 8)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2006 10:56

jinak vcera sem sedel (jenom) asi hodinu u TIcka ve snaze najit a rozkroutit v presetech nejakej zvuk kterej by se nejak vyrazne vymykal, no po prolezeni asi peti bank sem jeden nasel co znel trochu tvrde az FMkovite, vyhazel sem z nej vsechny efekty a nechal sem ho suchej a zacal sem zkouset co teda se z toho da kdyz se na to jde nejak jinak, saturace, blabla, distorze, phaser atd., za hodinu sem nenasel zpusob jak z toho dostat peklo ala korg MS2000 nebo waldorf mQ apod., ktery jdou behem chvile rozkroutit k nepoznani, v zasade i na ANku udelam z jakyhokoliv zvuku uplne jinej zvuk behem par fterin, tak tady sem s tim mel fakt problem, kdyz vezmu ze 90% presetovejch zvuku sou v zasade na jedno brdo, mam s tim furt este problem, snad se k tomu jeste dostanu o vikendu a nejak na to prijdu, ale i ta nejtvrdsi distorze se saturaci znela trapne a jaksi furt moc normalne, zmena nebyla temer slyset, sumovej generator me taky zvukove vubec nebavi, sum na MSku je SUM, na TIcku je to neco co tam tak nak lehce je ale spis neni, no netusim co delam blbe, nechcete sem fakt nekdo hodit nakou ukazku nekomercniho zvuku vajruse ? jo jeste sem zapomnel rict, ze me vubec neberou nejaky leady nebo nedejboze trancovy zvuky nebo papirovy basovky nebo jeden z tech dvou pouzitelnejch proflaklejch kopaku, ani simulace hamondek nebo elektropian apod., jde mi o to, aby zvuk byl tvarnej a menil se z prilemny teply plochy najednou v chladnej bordel s hafem distorze a prebuzeni, aby se zas pak hezky vratil zpatky.
no virus mi zatim daval jenom fungujici arpegia ktery to pravda umej rozjet, ale kdyz si chci zablbnout a dostat ze syntaku klidne az industrialni peklo, pak saknu po korgovi MS2000 nebo i blbym ANku nebo waldorfovi stokrat radsi nez po TIcku, nevim, mozna to jde a myslim ze neni duvod aby to na tom TIcku taky neslo, tak proc to ale sakra vsechno zni tak nejak stejne ? ... sem v depresi 8)

a proc sem na to prisel az ted ze me vajrus nebavi kdyz ho pouzivam uz X let ? zmena stylu z retro EBM na neco pekelnejsiho, holt uz mi sladky arpegia nic nerikaj a to co potrebuju ted uz nejak na vajrusovi nakroutit neumim, nebo to mozna ani nejde, tak to asi mozna bude ta odpoved na otazku jakej mam duvod premyslet o prodeji...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2006 11:04

nicmene rikam si ze snad nepropadnu panice a jestli na to prijdu jeste budu rad ze mam syntak s tak pevnym zvukem a takovejma moznostma, jeste me napadlo koupit k tomu shermann filterbank
http://www.sherman.be/

coz by mohlo naplnit po okraj moje touhy po peklozvuku, povazoval bych to potom za hodne zabijacky kombo a v zasade bych si s tou kombinaci pravdepodobne vystacil 8)

Odpovědět