akai mpc 1000 - JJ OS2

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
bluem

akai mpc 1000 - JJ OS2

Příspěvek od bluem »

zdravim,
mam JJ OS 1 a chcel som sa spytat, ci uz niekto mate JJ OS 2. ako to funguje, oplati sa to za tych 39 dolarov? ake mate skusenosti?

mONOGRAm

jj os

Příspěvek od mONOGRAm »

ja mam 4.87 - iba pismena chvaly - stabilita, siroke moznosti.. parada! urcite do toho chod!

mONOGRAm

JJ OS2

Příspěvek od mONOGRAm »

ospravedlnujem sa, az teraz som si vsimol na jeho zajte, ze jenius vydava po os1 /ktory mam ozaj vo verzii 4.87 a plati, co som o nom napisal 8O)/ novy os2 /s ktorym skusenosti nemam/.

bluem

Příspěvek od bluem »

to je ok - ja som to tak aj pochopil, ze mas verziu 1. tu mam aj ja a tiez spokojnost maximalna - uplne iny nastroj je to ako ked som ho priniesol domov:) no ale ten generator obalok - to budem mat:) este ho necham typka, nech muchy vychyta a potom to zjednam:)

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

tak ako, OS2 zakupeny, testnuty?

smog

Příspěvek od smog »

Vymenil jsem MPC 2000XL za 1000ku. Ma to naprosto perfektni a logicke ovladani, o rychlosti ani nemluve, parada.. Chci se zeptat na jednu vec: Jak se chova MPC s JJ OS , je to ovladani pak uplne jiny, nebo jenom doplneny o nejaky funkce??? diky...

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

http://www7a.biglobe.ne.jp/~mpc1000/ - manual na stiahnutie. mam vyssiespominany 4.87 /chapany ako OS1/. stroj je stabilny s mnozstvom
vychytavok. 30 dolcov je myslim zmyselna investicia 8)

Venti

Příspěvek od Venti »

smog, praca s JJ OS je neporovnatelna s originalnym Akai OS. Pre mna bol najdolezitejsi sliceing. Kde v akai OS je mono, v JJ OS stereo.
Myslim si ze aj ukladanie a loadovanie dat je spravene logickejsie a "pocitacovejsie"
Celkove ovladanie je spravene prehladnejsie... v spomenutom manuale mas screenshoty, kde vidis tie rozdiely.

bluem

Příspěvek od bluem »

napr. krokovy sekvencer - o tom sa ti v zakladnom softe moze iba zdat, v JJOS je spraveny. dokonca v JJOS2 je uz aj loop, ktory sa da live editovat...

smog

Příspěvek od smog »

1000ku jsem docela zvladnul, ma mnohem promakanejsi ovladani, nez 2000xl, urcite zakoupim JJ OS, mam ale na Vas jeden dotaz, jediny, co jsem nejak nepochopil je usb pripojeni, v PC sice mam neco jako USB zarizeni MPC 1000, vubec ho ale nemuzu najit a uz vubec natahnout sampl. Poradi mi nekdo kde soudruh udelal chybu ? :( diky

peteness

Příspěvek od peteness »

smog: mas zasunutou kartu?

smog

Příspěvek od smog »

peteness : Diky moc, kartu jsem zasunutou nemel, myslel jsem si, ze pri spojeni s USB se mi to uklada do pameti a ne na kartu. Po zasunuti karty se v Pc objevila slozka MPC 1000 do ktere jsem nakopiroval samply, MPC ale zamrzlo v tomhle stavu: Status - CONNECTED Please do not remove the USB connection until the drive icon is removed on PC. Zalozky_ LOAD SAVE UTILIT a USB jsou vsechny neaktivni... Neda se jit ani do hlavniho okna..

peteness

Příspěvek od peteness »

smog: tahle hlaska by mela zmizet kdyz odpojis USB kabel nebo kdyz das odebrat hardware (systray ikona).........jojo, taky zatim resim tyhle zacatecnicke problemy :).........ale jak to tak sleduju, tak ten novy JJ OS2 je mazec. Docela se mi libi INST program. Tzn. moznost multisamplingu a globalni nastaveni filtru aspol. To je teda hukot. Na mpc-forums uz maji thread, kde sdileji instrumentalni programy, treba rhodesy............zacina to byt plnohodnotny sampler.

smog

Příspěvek od smog »

peteness : diky moc, bylo to tak, ja jsem akorat myslel, ze se to uklada do pameti jako u starsich typu MPC a ne na CF.. Koukam na JJ OS a bude to urcite velikej posun, mate nekdo zkusenosti s JJ OS2? Kdyz uz kupovat tak asi tuhle verzi...

bluem

Příspěvek od bluem »

smog píše:Koukam na JJ OS a bude to urcite velikej posun, mate nekdo zkusenosti s JJ OS2? Kdyz uz kupovat tak asi tuhle verzi...
skusenosti sice nemam, ale myslim, ze sa tam pise, ze na to, aby si spustil jjos2, tak musis mat aj jjos1. ze to bezi naraz... alebo nie?

Odpovědět