Acid Punk píše:a nebyly by nejake samply jak to zni z Mpc60?rfs píše:no můj názor,kterej je jenom moji zkušenosti z koncertů potvrzenej a nemusí platit na druhý je ten ,že obecně čím jednodušší zařízení tím lepší....asi rok sem hrál jen ze stařičkýho akaie mpc60 (mimochodem ten má ten 12bit...zvuk:-) ),víc jak 40 koncíků všude možně a naprosto spolehlivej (i ty diskety celkem fachaly)...pak sem začal bádat po nějaký alternativě a nakonec sem šel do toho noťase - nerozumim kompům a nechci se v nich hrabat ,tak sem šel do apple a zatim vše fachá ok,ale taky se stávalo i na koncíkách ,že se to kousne,nebo ,že se to prostě nechová tak jak by mělo a viděl sem taky pár koncíků kdy ty noťasy zkolabovali.........každopádně pokud chceš opravdu stabilní a spolehlivej stroj na určenej na koncerty a ne na komponování doma,tak dobrej a spolehlivej noťas se zvukárnu je sice hodně praktickej,ale ne ekonomičtější ..ta spolehlivost je taky hodně relativní.....
Acid Punk píše:Toz to me pak napada, ze je praktictejsi a ekonomictejsi hrat cele predstaveni primo z kompu
AKAI S5000 live
no já už sem ho prodal (koupil sem novej mpc1000...ten je skvělej
),a nic moc nemám,ale pusť si desku DJ Shadowa entroducing ta je celá dělaná na tomdle stroji....ano vlastně skoro všechny zásadní hiphopový desky z konce 80.let...
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII
panove HW samplet, hlavne akai a hlavne trida S5/6000 je asi maximum co kdo v HW samplerech dokazal vytvorit a starej akai muze bejt pravem pysnej, hlavne na pevny a rovny prevodniky, jinymi slovy co do nej narves to ti z toho zni, zadny jednicky a nuly, tenkej zvuk a rozsypanej pisecek ve vejskach jako z vetsiny soft sampleru, ale to nechci resit o tom se toho napsalo sestnact tun kecu.. takze k veci, akai ma smysl kdyz chce mit clovek vsechno hezky pohromade, zaklady ze sekvencru + dohravat i z nekolika nastroju naraz, jako to mame mi v kapele. zaroven ma studiovej pevnej a dobrej zvuk plnej v celym spektru a na basech paradne tvrdej takze nehrozi ze by z toho lezly divnoveci jako vetsine noutbukaru z levnych zvukovek.
argument ze to uz je lepsi hrat z PC bych asi moc nerozvadel, je to vec nazoru, ale PC taky neco stoji a pokud se chces vyrovnat bvybave akaie tak je to navic jeste kvalitni zvukovka aspon s 8mi vystupy, to taky neni levna zalezitost + nejakej midi interface aspon 1-2x IO no a hlavne LEGALNI soft protoze co kdyz se nekdo nekdy zepta z ceho ze to hrajes a jestlis to nahodou neukrad ??
takze kdyz to spocitam, co se tyce vahy je to cca to samy (noutbuky sou lehci ale zase o to min spolehlivy a vykonny), cenove je ale PC vyrazne jinde, si vem treba notes za 20t + zvukarnu za 15t + midi IO za 2-3t + cubasi + nakej ten softik cca rekneme placnu za 10t orezany verze a sme na 50ti litrech jen to fikne, navic je toho hafo krabicek co se musi na podiu prepojit a nastavit a ... pak uz jen doufat ze nam to v pulce produkce nespadne
oproti tomu akai je stara mrcha ale clovek prijde, zmackne cudlik, naleje banku do ramky, napichne midisnury a audio od zvukare a trada, zadny srani a v zivote mi to na lajfku nezkolabovalo i kdyz to ma 15 let
doma se s tim dobre dela, vsechno se da predpripravit a ve finale vylejt jako midi co se nalouduje pro kazdou skladbu do akaie a pousti na lajfku z plejlistu.
co dodat, kazdy ma neco, kazdej at si vybere co mu vyhovuje, znam lidi co naskladali a vydali CDcko na kancelarskym noutbuku s vestavenou zvukovkou a na sluchatkach za 300,-
sice je pravda ze to zni jak vybuch v zelezarstvi, ale prej je to "moderni" a dokazuje to fakt ze i takhle to jde 
argument ze to uz je lepsi hrat z PC bych asi moc nerozvadel, je to vec nazoru, ale PC taky neco stoji a pokud se chces vyrovnat bvybave akaie tak je to navic jeste kvalitni zvukovka aspon s 8mi vystupy, to taky neni levna zalezitost + nejakej midi interface aspon 1-2x IO no a hlavne LEGALNI soft protoze co kdyz se nekdo nekdy zepta z ceho ze to hrajes a jestlis to nahodou neukrad ??
oproti tomu akai je stara mrcha ale clovek prijde, zmackne cudlik, naleje banku do ramky, napichne midisnury a audio od zvukare a trada, zadny srani a v zivote mi to na lajfku nezkolabovalo i kdyz to ma 15 let
doma se s tim dobre dela, vsechno se da predpripravit a ve finale vylejt jako midi co se nalouduje pro kazdou skladbu do akaie a pousti na lajfku z plejlistu.
co dodat, kazdy ma neco, kazdej at si vybere co mu vyhovuje, znam lidi co naskladali a vydali CDcko na kancelarskym noutbuku s vestavenou zvukovkou a na sluchatkach za 300,-
.... hral sem takhle s akaiem s2000 (a to je uz hodne stara mrcha) kdysi asi pred 12ti lety s bandou metalaku, z akaie mi jely komplet zaklady bici + industrialni intra a ruzny prasozvuky, dobouchaval sem elektronicky skopky na pady a jeste hral obcas na klavesy plochy, vsechno to zvladal nastroj, kterej dneska budto dostanete za odvoz, nebo koupite maximalne za 2 litry... a nikdy bych ho za PC na podiu nemenil
paráda!!!to jsou slova,která mi mluví z duše....díky díky
Neural_I píše:panove HW samplet, hlavne akai a hlavne trida S5/6000 je asi maximum co kdo v HW samplerech dokazal vytvorit a starej akai muze bejt pravem pysnej, hlavne na pevny a rovny prevodniky, jinymi slovy co do nej narves to ti z toho zni, zadny jednicky a nuly, tenkej zvuk a rozsypanej pisecek ve vejskach jako z vetsiny soft sampleru, ale to nechci resit o tom se toho napsalo sestnact tun kecu.. takze k veci, akai ma smysl kdyz chce mit clovek vsechno hezky pohromade, zaklady ze sekvencru + dohravat i z nekolika nastroju naraz, jako to mame mi v kapele. zaroven ma studiovej pevnej a dobrej zvuk plnej v celym spektru a na basech paradne tvrdej takze nehrozi ze by z toho lezly divnoveci jako vetsine noutbukaru z levnych zvukovek.
argument ze to uz je lepsi hrat z PC bych asi moc nerozvadel, je to vec nazoru, ale PC taky neco stoji a pokud se chces vyrovnat bvybave akaie tak je to navic jeste kvalitni zvukovka aspon s 8mi vystupy, to taky neni levna zalezitost + nejakej midi interface aspon 1-2x IO no a hlavne LEGALNI soft protoze co kdyz se nekdo nekdy zepta z ceho ze to hrajes a jestlis to nahodou neukrad ??takze kdyz to spocitam, co se tyce vahy je to cca to samy (noutbuky sou lehci ale zase o to min spolehlivy a vykonny), cenove je ale PC vyrazne jinde, si vem treba notes za 20t + zvukarnu za 15t + midi IO za 2-3t + cubasi + nakej ten softik cca rekneme placnu za 10t orezany verze a sme na 50ti litrech jen to fikne, navic je toho hafo krabicek co se musi na podiu prepojit a nastavit a ... pak uz jen doufat ze nam to v pulce produkce nespadne
![]()
oproti tomu akai je stara mrcha ale clovek prijde, zmackne cudlik, naleje banku do ramky, napichne midisnury a audio od zvukare a trada, zadny srani a v zivote mi to na lajfku nezkolabovalo i kdyz to ma 15 let![]()
co dodat, kazdy ma neco, kazdej at si vybere co mu vyhovuje, znam lidi co naskladali a vydali CDcko na kancelarskym noutbuku s vestavenou zvukovkou a na sluchatkach za 300,-sice je pravda ze to zni jak vybuch v zelezarstvi, ale prej je to "moderni" a dokazuje to fakt ze i takhle to jde
www.myspace.com/riverforsale