panove HW samplet, hlavne akai a hlavne trida S5/6000 je asi maximum co kdo v HW samplerech dokazal vytvorit a starej akai muze bejt pravem pysnej, hlavne na pevny a rovny prevodniky, jinymi slovy co do nej narves to ti z toho zni, zadny jednicky a nuly, tenkej zvuk a rozsypanej pisecek ve vejskach jako z vetsiny soft sampleru, ale to nechci resit o tom se toho napsalo sestnact tun kecu.. takze k veci, akai ma smysl kdyz chce mit clovek vsechno hezky pohromade, zaklady ze sekvencru + dohravat i z nekolika nastroju naraz, jako to mame mi v kapele. zaroven ma studiovej pevnej a dobrej zvuk plnej v celym spektru a na basech paradne tvrdej takze nehrozi ze by z toho lezly divnoveci jako vetsine noutbukaru z levnych zvukovek.
argument ze to uz je lepsi hrat z PC bych asi moc nerozvadel, je to vec nazoru, ale PC taky neco stoji a pokud se chces vyrovnat bvybave akaie tak je to navic jeste kvalitni zvukovka aspon s 8mi vystupy, to taky neni levna zalezitost + nejakej midi interface aspon 1-2x IO no a hlavne LEGALNI soft protoze co kdyz se nekdo nekdy zepta z ceho ze to hrajes a jestlis to nahodou neukrad ??

takze kdyz to spocitam, co se tyce vahy je to cca to samy (noutbuky sou lehci ale zase o to min spolehlivy a vykonny), cenove je ale PC vyrazne jinde, si vem treba notes za 20t + zvukarnu za 15t + midi IO za 2-3t + cubasi + nakej ten softik cca rekneme placnu za 10t orezany verze a sme na 50ti litrech jen to fikne, navic je toho hafo krabicek co se musi na podiu prepojit a nastavit a ... pak uz jen doufat ze nam to v pulce produkce nespadne
oproti tomu akai je stara mrcha ale clovek prijde, zmackne cudlik, naleje banku do ramky, napichne midisnury a audio od zvukare a trada, zadny srani a v zivote mi to na lajfku nezkolabovalo i kdyz to ma 15 let
doma se s tim dobre dela, vsechno se da predpripravit a ve finale vylejt jako midi co se nalouduje pro kazdou skladbu do akaie a pousti na lajfku z plejlistu.
co dodat, kazdy ma neco, kazdej at si vybere co mu vyhovuje, znam lidi co naskladali a vydali CDcko na kancelarskym noutbuku s vestavenou zvukovkou a na sluchatkach za 300,-

sice je pravda ze to zni jak vybuch v zelezarstvi, ale prej je to "moderni" a dokazuje to fakt ze i takhle to jde