AKAI S5000 live

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

AKAI S5000 live

Příspěvek od rfs » 16 pro 2007 00:13

-chtěl bych zkusit víc využít moji S5000 na live.... zajímá mě jestli jej někdo z vás takto používá a jakým způsobem .....
-Dále rozhodně budu muset upgradovat ,pač mám jenom holej základ (8mb ram,žádný usb nebo hd,žádnej adat :-(...co je lepší?...stačí dokoupit ramku 256mb nebo je nutnej i interní HD ?
díky
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 16 pro 2007 01:05

V budoucnu budu resit stejny problem ohledne upgradu moji S5000, ma jen 64MB. Zajimalo by me taky, jak vyuzivate sve samplery, jestli jste pro to mit vice pameti a shromazdujete samply v pameti, nebo jake vyhody a hlavne nevyhody (nejaka zvetsujici se latence, zhorsujici se stabilita) prinasi skladovani samplu na HD, nebo vyuzivate USB k neustalemu kolovani samplu podle potreby... takze se pripojuji k otazce

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 16 pro 2007 01:45

Na Akai skus Tudyho a Ecsona Waldese
Naposledy upravil(a) demsky dne 17 pro 2007 18:14, celkem upraveno 1 x.

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 16 pro 2007 08:39

jo, todle mě taky zajímá....snad se tu tudy nebo ecson trochu o tomle tématu rozepíšou...
Pierre niko píše:V budoucnu budu resit stejny problem ohledne upgradu moji S5000, ma jen 64MB. Zajimalo by me taky, jak vyuzivate sve samplery, jestli jste pro to mit vice pameti a shromazdujete samply v pameti, nebo jake vyhody a hlavne nevyhody (nejaka zvetsujici se latence, zhorsujici se stabilita) prinasi skladovani samplu na HD, nebo vyuzivate USB k neustalemu kolovani samplu podle potreby... takze se pripojuji k otazce
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 16 pro 2007 11:04

ještě jeden dotaz :nešlo by místo kupování USB do Akaie použít pro přenos dat optical in/out a propojit ho třeba se zvukovkou ?mám RME FW400..
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 17 pro 2007 16:31

hw sampler akai s5000 pouzivame na live, co k tomu rict, pustime zaklad (doma predmichany stereo) do toho hraje klavesak z akaie samply a do toho jeste pres pady busime bici, masinka vsechno hrave zvlada.
jak se to nastavuje se doufam nikdo ptat nebude, je to obecne znamej fakt, zdroj zvuku-midi kanal-snura do akaie-multi-preset s prislusnym midi kanalem-nasmerovani zvuku do vystupu...

imo na live se to tezko obejde bez HDR i kdyz v zasade loudovani z CD napriklad mozny taky je, blbe se v tom ale delaj nejaky upravy, urcite se neda ale nic upravit primo na podiu aniz by se o to nasledne neprislo (pokud sebou nechcete tahat diskety ... brrrr...beha mi mraz po zadech jen kdyz si tu malou placatou a strasne nespolehlivou vec vybavim spolu s tolika strasnejma prihodama kdy se to vsechno po... i kdyz to bylo 3x zazalohovany...)

osobne preferuju postup: domaci priprava po USB, na live z interniho HDR

co se samplu po optice tyce, je to v zasade resitelny, ale prakticky je to blbost, protoze se nepresouvaji data o samplu ale jakoby se prehrava a znovu sampluje zvuk, tj. musi se pak oriznout, pojmenovat a blablabla, proste kravina o tom vubec premyslet... pri dnesnich cenach, kdy se da nadupanej akai koupit mezi 12-20t bych takovyhle veci vubec neresil, kdyz to stalo 150t a platy byly polovicni, tak to bylo trosku o necem jinym.

pro predstavu sem prodal akaie s6000 s 256MB RAM, 10GB HDR a USB kartou za 20t, pomerne nedavno, takze to tak pro predstavu o tom co ma a co nema smysl resit 8)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 17 pro 2007 17:51

Neural_I: super, taky mě zajímalo praktický použití na live.

Jen bych nezatracoval to USB. Pokud používáš SW sequencer z notebooku, tak je podle mě praktičtější (i ekonomičtější) natáhnout vše do RAM AKAIe před vystoupením z notebooku. Můžeš mít pak navíc zálohu na CD.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 17 pro 2007 19:27

Toz to me pak napada, ze je praktictejsi a ekonomictejsi hrat cele predstaveni primo z kompu :)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 17 pro 2007 19:30

Mohl by nekdo poskytnou ukazky zvuku z akaie VS neprocesovany sampl?
Moc by me zajimalo co to dela se zvukem, 12 bit Akaie, a treba i 12 bit rolandy jsou povestne na beaty ktere pak dostavaji neobycejnou hutnost ktera se jinak spatne ziskava.. tak by me zajimalo jestli ma cenu si kvuli hutnym beatum porizovat nejaky ten akai 16 bit, treba S5000 nebo S6000, na netu jsem totiz az na ukazky co se zvukem dokaze 12 bit roland sampler a pak par hiphop alb z 80s nic nenasel :)

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 17 pro 2007 22:05

nevim jestli by to šlo,ale mám takovou představu,že z akaie S5000 by mi šli třeba ve 4 max. 6 stopách základy (jako to teď používám na koncíkách z noťase) a do toho bych měl na masteru rozložený v zonách třeba 2-3 zvuky,který bych hrál něco jako synťák,todle je moje představa..myslíš je by to takhle šlo ?? ......každopádně to ale vidím investici na max. ramku a buď nějakej hd nebo dočasně to usb ,ty diskety souhlas raději
nepoužívat....
Neural_I píše:hw sampler akai s5000 pouzivame na live, co k tomu rict, pustime zaklad (doma predmichany stereo) do toho hraje klavesak z akaie samply a do toho jeste pres pady busime bici, masinka vsechno hrave zvlada.
jak se to nastavuje se doufam nikdo ptat nebude, je to obecne znamej fakt, zdroj zvuku-midi kanal-snura do akaie-multi-preset s prislusnym midi kanalem-nasmerovani zvuku do vystupu...

imo na live se to tezko obejde bez HDR i kdyz v zasade loudovani z CD napriklad mozny taky je, blbe se v tom ale delaj nejaky upravy, urcite se neda ale nic upravit primo na podiu aniz by se o to nasledne neprislo (pokud sebou nechcete tahat diskety ... brrrr...beha mi mraz po zadech jen kdyz si tu malou placatou a strasne nespolehlivou vec vybavim spolu s tolika strasnejma prihodama kdy se to vsechno po... i kdyz to bylo 3x zazalohovany...)

osobne preferuju postup: domaci priprava po USB, na live z interniho HDR

co se samplu po optice tyce, je to v zasade resitelny, ale prakticky je to blbost, protoze se nepresouvaji data o samplu ale jakoby se prehrava a znovu sampluje zvuk, tj. musi se pak oriznout, pojmenovat a blablabla, proste kravina o tom vubec premyslet... pri dnesnich cenach, kdy se da nadupanej akai koupit mezi 12-20t bych takovyhle veci vubec neresil, kdyz to stalo 150t a platy byly polovicni, tak to bylo trosku o necem jinym.

pro predstavu sem prodal akaie s6000 s 256MB RAM, 10GB HDR a USB kartou za 20t, pomerne nedavno, takze to tak pro predstavu o tom co ma a co nema smysl resit 8)
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 17 pro 2007 22:18

Acid Punk: 16bit sampler? To jakoze jenom to do nej naladovat a poustet z nej a vyuzit zvuku prevodniku? To se obavam, ze je hodne drahej nesmysl... jeste ty vintage samplery bych veril ze trosku neco mozna pridaj, ale jak jsem zatim pochopil, hw samplery maj smysl, kdyz chces v nich samply hodne upravovat. Jako "prehravace" mi prijdou dost ulitly- neprakticky a silene drahy. Jen muj nazor.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 17 pro 2007 22:21

no můj názor,kterej je jenom moji zkušenosti z koncertů potvrzenej a nemusí platit na druhý je ten ,že obecně čím jednodušší zařízení tím lepší....asi rok sem hrál jen ze stařičkýho akaie mpc60 (mimochodem ten má ten 12bit...zvuk:-) ),víc jak 40 koncíků všude možně a naprosto spolehlivej (i ty diskety celkem fachaly)...pak sem začal bádat po nějaký alternativě a nakonec sem šel do toho noťase - nerozumim kompům a nechci se v nich hrabat ,tak sem šel do apple a zatim vše fachá ok,ale taky se stávalo i na koncíkách ,že se to kousne,nebo ,že se to prostě nechová tak jak by mělo a viděl sem taky pár koncíků kdy ty noťasy zkolabovali.........každopádně pokud chceš opravdu stabilní a spolehlivej stroj na určenej na koncerty a ne na komponování doma,tak dobrej a spolehlivej noťas se zvukárnu je sice hodně praktickej,ale ne ekonomičtější ..ta spolehlivost je taky hodně relativní.....
Acid Punk píše:Toz to me pak napada, ze je praktictejsi a ekonomictejsi hrat cele predstaveni primo z kompu :)
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 17 pro 2007 22:33

rfs: no ta spolehlivost, tak tomu rozumim, to jo. Omlouvam se, muj nazor se tykal spis prace ve studiu (odpovidal jsem Acid Punkovi)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 17 pro 2007 22:33

rfs píše:no můj názor,kterej je jenom moji zkušenosti z koncertů potvrzenej a nemusí platit na druhý je ten ,že obecně čím jednodušší zařízení tím lepší....asi rok sem hrál jen ze stařičkýho akaie mpc60 (mimochodem ten má ten 12bit...zvuk:-) ),víc jak 40 koncíků všude možně a naprosto spolehlivej (i ty diskety celkem fachaly)...pak sem začal bádat po nějaký alternativě a nakonec sem šel do toho noťase - nerozumim kompům a nechci se v nich hrabat ,tak sem šel do apple a zatim vše fachá ok,ale taky se stávalo i na koncíkách ,že se to kousne,nebo ,že se to prostě nechová tak jak by mělo a viděl sem taky pár koncíků kdy ty noťasy zkolabovali.........každopádně pokud chceš opravdu stabilní a spolehlivej stroj na určenej na koncerty a ne na komponování doma,tak dobrej a spolehlivej noťas se zvukárnu je sice hodně praktickej,ale ne ekonomičtější ..ta spolehlivost je taky hodně relativní.....
Acid Punk píše:Toz to me pak napada, ze je praktictejsi a ekonomictejsi hrat cele predstaveni primo z kompu :)
a nebyly by nejake samply jak to zni z Mpc60? :)

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 17 pro 2007 22:34

myslim,že 12bit. zvuk akaie...je už dávno překonanej možnostma co nabízí software...a pokud jde o využití live,tak v našim klubech a jejich P.A. podmínkách (pokud nehraješ třeba v akropoli apod..)jeho kvality rozhodně nevyzněj a mnohem hutnějšího zvuku a čitelnějšího dosáhneš v nějakym softu s dobrou zvukovkou.....důvod proč akai (pro mě) je stabilita , možnosti práce se zvukem a dnešní cena - sháněl sem sampler - radši sem šel do akaie než ,abych za tu cenu koupil cedéčko se softem.....

.
Acid Punk píše:Mohl by nekdo poskytnou ukazky zvuku z akaie VS neprocesovany sampl?
Moc by me zajimalo co to dela se zvukem, 12 bit Akaie, a treba i 12 bit rolandy jsou povestne na beaty ktere pak dostavaji neobycejnou hutnost ktera se jinak spatne ziskava.. tak by me zajimalo jestli ma cenu si kvuli hutnym beatum porizovat nejaky ten akai 16 bit, treba S5000 nebo S6000, na netu jsem totiz az na ukazky co se zvukem dokaze 12 bit roland sampler a pak par hiphop alb z 80s nic nenasel :)
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

Odpovědět