ART DTI zapojenie
Re: ART DTI zapojenie
Skusil som to teda zapojit cez cinche, je to ovela lepsie, zvuk ide, len brum, sum, je rovnaky ako bez DTI, je iny, ale rovnako intenzivny, dakujem za rady, vyrobok vratim. Vedeli by ste mi poradit nieco podobne? Napr.: https://www.muziker.sk/palmer-pan-04 https://www.muziker.sk/palmer-pli-03 https://www.muziker.sk/radial-stagebug-sb-5-laptop-di alebo je to vsetko rovnake a problem sa neodstrani? Dakujem.
a ked to zapojis bez DTI a notebook ide na baterku , tak to nebrumi ?
Velmi zaujimave je, ze bez ohladu, ci je DTI zapojeny, ze este pred tak tyzdnom pri chode na notebooku baterku nic nebrumelo a zrazu je brum rovnaky aj ked je notebook pripojeny na spolocnu zastrcku aj ked ide len na baterku, vobec tomu nerozumiem... pritom som nic nemenil, vsetky efekty (5ks) su pomerne kvalitne, skusal som ich zapojit po jednom alebo len gitaru bez efektov, brum je rovnaky stale s DTI bud zvuk nejde vobec (TRS) alebo ide (TS, RCA), ale brum je minimalne rovnaky ako bez DTI. Pri tom cinchovom zapojeni, ktore bolo zatial najlepsie, bol brum trosicku mensi, ale zas konstantny v tom zmysle, ze aj ked som mal chytene struny pretrvaval, bez DTI, ked chytim struny (alebo cokolvek kovove na gotare, alebo notebooku), brum temer zmizne.
Mein Gott
zatienit snimače medenou alebo hlinikovou foliou uzemnit ku kobyke a nie kupovať DI
No a ked som s tymto napadom obehal miestnych gitarerov, kazdy sa mi vysmial, ze foliovat je blbost, ze to aj tak nepomoze a znici to zvuk, neviem, ci boli dohodnuti, ale kazdy dal rovnaku odpoved.
nechce sa mi veriť , aj niektorí vyrobcovia zatienujú , čiastočne vodivou farbou tie šachtičky , kryty alu- foliou .
ja mam svoju basu aj dve elektricke gitary zatienene , hlavne na base ked som išiel priamo do instrument vstupu to bolo znatelne a otravne .
ale kto chce kam
ja mam svoju basu aj dve elektricke gitary zatienene , hlavne na base ked som išiel priamo do instrument vstupu to bolo znatelne a otravne .
ale kto chce kam
Viem, tiez som bol prekvapeny, ale doslova ma odbili, ze je to blbost, ze keby to bolo take jednoduche, vyrobcovia to uz davno robia a gitary chodia z fabriky uz bez brumove, ja mam usa fender, zatial som to nepozeral, tak neviem, ci je to dnu nastriekane alebo nie. Takze zatienenie pomohlo?
pomohlo , určite , gitara z HSS snimačmi mala počutelny ruch pri zapojeni dvoch singlov a samostatny singel bol ešte vačši bordel, Teraz ked prepnem na singel samostatne je to take čiste tiche ako na humbuckri . basa detto .
dalšiu mam LP HH snimače ale aj tak som ju zatienil .
treba si davať pozor aby sa kontakt na snimači nedotkol toho zatienia byva tam malo miesta a ked tam natlačiš snimač tak sa kable ohnu a odhalenou častou sa može spojit s foliou.
Ak by to bolo zatienene farbou , može byť taka grafitova čierna farba v tych šachtach. možno stači ked otvoriš kryt na potaky (pardon strat to ma inak ) a neni tam niečo tmave namazane tak zrejme zatienenie farbou nemaš , da sa to skontrolovať multimetrom ,. ja som to mal na ibaneze ale bolo to take slabe menej vodive tak som ju zatienil .
dalšiu mam LP HH snimače ale aj tak som ju zatienil .
treba si davať pozor aby sa kontakt na snimači nedotkol toho zatienia byva tam malo miesta a ked tam natlačiš snimač tak sa kable ohnu a odhalenou častou sa može spojit s foliou.
Ak by to bolo zatienene farbou , može byť taka grafitova čierna farba v tych šachtach. možno stači ked otvoriš kryt na potaky (pardon strat to ma inak ) a neni tam niečo tmave namazane tak zrejme zatienenie farbou nemaš , da sa to skontrolovať multimetrom ,. ja som to mal na ibaneze ale bolo to take slabe menej vodive tak som ju zatienil .
AD. ja som použil medenu samolepiacu pásku s vodivym lepidlom , , to nepoškodiš nič môžeš vratit do povodneho stavu , ,
https://www.gme.sk/cu-paska100-dps
potrebuješ dve možno tri ks
https://www.gme.sk/cu-paska100-dps
potrebuješ dve možno tri ks
Tak sa dostavame k jadru problemu .. ten brum vznika dakde v krabickach/snimacoch atd... neni to zemna slucka .. Ked tam mas DTI , tak sa to odzemni .. Cize ked chytis struny , ktore akoby prizemnis , tak s DTI sa nic nestane , lebo zem neprechadza dalej .. bez DTI to prestane brumiet ..
Dakujem velmi pekne za odpovede, ja to teda len skusim zhrnut, uz bez dti: ked je gitara zapojena do zvukovky len sama bez efektov a zaroven ide notebook len na baterku, je brum uplne minimalny (ked sa dotknem kovu na notase, alebo gitare, zmizne uplne}, ked pridam do retazca efekt, brum sa zvysi, ale nie je to nic extremne hrozne. Akonahle vsak zapnem notebook do predlzovacky, brum je na dost velkej intenzite. Efekty zapojene po jednom brumia pomerne malo, az na jeden, ked su spolu akoby sa brum scital. Zaver je teda: nekupovat DI BOX, ale odtienit gitaru foliou (teda moj prvy napad s ktorym som neuspel u gitarerov).
zatienit gitaru pomože zmiernit ruchy ktore naberaju snimače z prostredia , ten ruch može byť iný pri otočení sa alebo premiestneni sa do inej miestnosti .
iná vec je s tym ruchom po zapojeni notebooku na adapter ,. tu chcem zdoraznit že gitara patri prioritne do gitaroveho zosilnovača . ale pokial maš problemy v sieti a zle uzemnenie v sieti , može vznikat ruch roznym sposobom, a v tomto pripade by som notebookovy adapter skusil zapojit na inu zasuvku .
DI box neni zla vec ale vačšinou na domace prostredie neni riešenie.
v tomto videu chlapik trošku približi rozdiely medzi adaptermi na gitarove hračky .
iná vec je s tym ruchom po zapojeni notebooku na adapter ,. tu chcem zdoraznit že gitara patri prioritne do gitaroveho zosilnovača . ale pokial maš problemy v sieti a zle uzemnenie v sieti , može vznikat ruch roznym sposobom, a v tomto pripade by som notebookovy adapter skusil zapojit na inu zasuvku .
DI box neni zla vec ale vačšinou na domace prostredie neni riešenie.
v tomto videu chlapik trošku približi rozdiely medzi adaptermi na gitarove hračky .
Zdravím,
měl bych dotaz vztahující se k původnímu dotazu (zapojení ART DTI)... mám toto zapojení: mix (Balanced outup) -> XLR-XLR kabel do vedlejší místnosti -> klávesové kombo (unbalanced input). Jelikož obě zařízení nejsou zapojená do jedné zasávky, projeví se zde vliv zamní smyčky. Toto jsem chtěl eliminovat použitím této krabičky. Ale "vrčení" přetrvává. Přívodní XLR kabel mám zapojen do XLR vstupu a výstup je veden TR jack.
Podle mě, to mám zapojené dobře a měl by to fungovat. Uniká mi něco?
Díky za odpověď.
měl bych dotaz vztahující se k původnímu dotazu (zapojení ART DTI)... mám toto zapojení: mix (Balanced outup) -> XLR-XLR kabel do vedlejší místnosti -> klávesové kombo (unbalanced input). Jelikož obě zařízení nejsou zapojená do jedné zasávky, projeví se zde vliv zamní smyčky. Toto jsem chtěl eliminovat použitím této krabičky. Ale "vrčení" přetrvává. Přívodní XLR kabel mám zapojen do XLR vstupu a výstup je veden TR jack.
Podle mě, to mám zapojené dobře a měl by to fungovat. Uniká mi něco?
Díky za odpověď.