ART DTI zapojenie

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
A___Z
Příspěvky: 20
Registrován: 28 říj 2018 19:00

ART DTI zapojenie

Příspěvek od A___Z »

Dobrý deň, rád by som sa opýtal na zapojenie ART DTI ( https://www.muziker.sk/art-dti ) moja cesta je: gitara - efekty - zvuková karta - notebook - Logic. Pri zapojení gitarový efekt výstup - TRS kábel - ART DTI - TRS kábel - zvukovka - notebook, nejde žiadny zvuk. Poradí prosím niekto, ako to spojazdniť?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od Pytkin »

NAco tam to DTI davas ? Brumi to bez neho ?

Su vsetky kable TRS ? alebo iba TS ? Ale ono by to malo ist aj s TS .. Tam sa len minus uzemni ..

A___Z
Příspěvky: 20
Registrován: 28 říj 2018 19:00

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od A___Z »

Chcem eliminovať brum, ktorý vzniká pri zapojení, notebook aj efekty sú zapojené v jednej zástrčke, keď noťas odpojím od nabíjačky, tak sa brum zmierni, uvažoval som nad gitarovým noise gate, ale toto mi prišlo šikovnejšie riešenie. Posledný kábel, ktorým sa končí efektový reťazec je trs, aj tri káble pred ním...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od Pytkin »

hmm .. Je to divne .. vstup na zvukovke je balanced ? posledny vystup pred DTIckom je co ? balanced / unbalanced ?

A___Z
Příspěvky: 20
Registrován: 28 říj 2018 19:00

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od A___Z »

Posledné zariadenie je MXR reverb z ktorého idem TRS káblom do zvukovky Audient id4. Medzi to som teda dal ART DTI, z ktorého som do zvukovky šiel tiež TRS káblom. Nerobilo to absolútne nič, až na to, daw ukazovalo max. úroveň hlasitosti. Pri zapojení s "normálnymi" gitarovými káblami (TS) zvuk síce šiel, ale s nezneiteľným brumom, oveľa vačším, ako bez DTI. Všetky komponenty, vrátene káblov, jackov, efektov sú kvalitné. DTIčkom som chcel eliminovať brum, ktorý vzniká pri tomto zapojení a nahrávaní, pri odpojení nabíjačky z notebooku sa brum síce zmierni, ale len veľmi málo (nerieši to problém).

jammix
Příspěvky: 549
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od jammix »

ten art DTI má jackové vstupy balanced TRS , ak vystupna samica na MXR neuzemni minusovu vetvu , čo zrejme nie , je to volny kablik neuzemnený ktory tam prinesie ruch.
je možne že ruch samotny sposobuje nejaká neumravnená krabička ,

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od Pytkin »

ID4 by mala mat symetricke vstupy .. cize tam kabel TRS .. a z toho MXR skus TS kabel ..

A___Z
Příspěvky: 20
Registrován: 28 říj 2018 19:00

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od A___Z »

No "funguje" to jednie pri TS pripojeni, nepotlaci to brum vobec, ale aspon ide zvuk a brum je rovnaky, ak nie vacsi. Pri pouziti TRS to nejde vobec, iba to huci, asi som nepochopil tento vyrobok...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od Pytkin »

no ked das TRS kabel a chyba tam R , tak je logicke , ze to nemoze fungovat .. kabel musi byt vzdy adekvatny k danemu vyrobku .. fungovat by to mohlo , keby si si spravil kabel TS-> TRS ale zapojil by si to na T a R .. prose aby tam nesla zem .. tym by sa to malo cele odzemnit ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od Pytkin »

Resp ked sa divam na schemu .. skus pouzit TS-> CINCH kabel .. to by malo spravit to iste ..

Obrázek

A___Z
Příspěvky: 20
Registrován: 28 říj 2018 19:00

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od A___Z »

Velka vdaka, vyskusam, problem je, ze ked vidim tu schemu, je to priblizne rovnake ako ked sa pozeram na hieroglyfy, cize nieco podobne (koli tomu stereu) asi nie: https://kytary.sk/reloop-220108/HN161934/ vsak?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od Pytkin »

nie na stereo potrebujes 2 kable .. ten MXR ma 2 jacky vystupne ne ?

jammix
Příspěvky: 549
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od jammix »

DI box nevyrieši problem ruchov ak sa ti už nachadzaju v signale , ani ten kondenzator s rezistorom čo je za transformatorom , to je len na nejaku stabilizaciu symetrie vystupu alebo aby si mal po nejakych rokoch dovod kupit novy :)

ked som hovoril o neumravnenej krabičke tak som myslel nejaky problem ktory sa občads vyskytuje , že niektora krabička horšie reaguje na určity druh adapteru alebo može byť že sama prenaša ruch do signalu ,
vyskyujú sa pripady že aj znamy vyrobca použil nejaky sajrajt na plošak alebo na uchytenie sučiastok ktory sa po čase stal vodivy a vznikala tam proste oscilacia alebo nejake ine problemy , . Ja mam napriklad Marshall supervibe ktory aj ked je true bypass a je vypnutý, začne po čase vyrabat ruch . Možno aj preto sa dostal mimo vyrobu a nahradil ho vibratrem.
niekolko krat som ho otvoril a hladal problem ked som ho zložil chvilu fungoval a potom znova ruchy . fakt nevim čo s nim.

A___Z
Příspěvky: 20
Registrován: 28 říj 2018 19:00

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od A___Z »

MXR Reverb ma len jeden vstup a vystup, vnutri je switch, ktory prepina mono a stereo (ja mam na stereu).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ART DTI zapojenie

Příspěvek od Pytkin »

aha .. tak potom potrebujes presne ten kabel , co si nalinkoval :)

Odpovědět