Axoloti HW/SW pre stavbu synth/efektov

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
dendy

Axoloti HW/SW pre stavbu synth/efektov

Příspěvek od dendy »

toto je velmi zaujimavy projekt... hw/sw platforma ma tvorbu syntakov/efektov.. v kompe si clovek cez moduly nakabluje zariadenie ktore potom uploadne do hw modulu ktory uz bezi samostatne..

ide o crowdfunding projekt, za 60€ + 15€ shippomg v pripade ze sa vyzbiea dost dostane suporter 1 hw jednotku..

vyzera to VELMI zaujimavo, svojim sposobom mi to pripada ako dostojna nahrada za nord, ten modularny interfade sa trosku na nord aj podoba a azvukovo to rozhodne nezaostava (na youtube su ukazky modulov)

https://www.indiegogo.com/projects/axol ... for-makers

m4x

Re: Axoloti HW/SW pre stavbu synth/efektov

Příspěvek od m4x »

Já se před lety Modularu G2 zbavil, protože mě moc nebavil, ale tohle vypadá docela cool. Hodně muziky za pár EUR, navíc standalone. Otázkou je, jestli to bude hrát líp než třeba Zebra.

dendy

Příspěvek od dendy »

super je ze to podporuje aj pripajanie roznych knobov a inych control elementov... takze si z toho vies zbaslit normalny velky synt aj s knobmi :-)

k zvuku - tych par ukazok co je na youtube znie rozhodne dobre

tony9

Příspěvek od tony9 »

Vypadá to dobře! Teď sem si prošel jejich web.

lavender

Příspěvek od lavender »

Haj,
dik za tip! pozrel som to, vyzera to ze bude za malo penazi vela muziky;) aj som rozmyslal ze to zjednam a potom som pozrel ten printscreen a luskal ho trocha a uplne ma to znechutilo. ani kusok nejakej prijemnej nostalgie za nordmodularom (patchoval som ho cca 8r). bola to doba, kedy som netvoril ale patchoval, uplne nedobry pocit mam z tej doby - urcite to bola pre mna dobra lekcia, minimalne aby som si ujasnil co chcem ;) a este aby som poznal tie rozne moduly samozrejme, ale tak tvorba je pre mna v niecom inom ako patchovani ;)
proste mi nevyhovuje ked mam vela moznosti :D

dendy

Příspěvek od dendy »

nj s modularmi obecne treba byt velmi opatrny, stale mysliet že je to tiez "len" nastroj a nestratit sa v kablovani.. s trochou sebadiscipliny sa to da a potom je to mocny nastroj... ja som mal pri nordmodulari pravidlo, ze ked som si nakabloval nejaky zaujimavy patch, kym som ho realne nepouzil v nejakom tracku mal som zakazane kablovat dalsi :-)) celkom to fungovalo

hlavne tito technologiu vnimam ako moznost zapojit si koncene VA podla svojich predstav, uploadnut, spravit control surface (nejake knoby), case, a hotovo... nie kablovat stale nove a nove veci.. jednorazovo si konecne spravit (za super cenu) synt svojich snov :-)

m4x

Příspěvek od m4x »

S knoby, displejem a širokou uživatelskou základnou - kupou presetů by to mohlo být zajímavý. I ta exkluzivita oproti všem nordům a virusům by stála za to. Jeden z mála hw virtuálů, který mě zaujal.

charonme

Příspěvek od charonme »

hmm dufal som ze tam bude FPGA procesor (ako tuto )

dendy

Příspěvek od dendy »

tu mas odpoved vo FAQ:

Why not use a real DSP processor?

It is much harder to write efficient code for a DSP, and support in open source compilers is less common.

inak tenrocesor bude mat vykonu dost.. ked i kuknes niktore tie videa n YT tak aj pri pomerne zlozitom ptdhi tam ma hore v CPU metri ze 20% .. takto nepriamo mi pride ze to ma podstatne viac vykonu nez nord modular G2, co bohate staci..

lavender

Příspěvek od lavender »

@dendy: len v norde si mohol patchovat 4 sloty naraz. tuto asi spravis jeden slot a smitec.

dendy

Příspěvek od dendy »

ja viem, ale tak to ze tu to neni rozdele na sloty vnimam skorej ako vyhodu... tie sloty ma obmedzovali... pokial nechces robit multitimbral patche su skorej ostara..

a ked kuknes tento patch - pomerne komplexny a cpu mu tam blika na 22% .. podla mna pri takto zlozitom patchi uz si sa na G2 jke blizil limitu 1 slotu...

m4x

Příspěvek od m4x »

Axoloti vybrali potřebnou částku. Do konce zbývá 15 dnů. https://www.indiegogo.com/projects/axol ... for-makers

lavender

Příspěvek od lavender »

bude sa v tom dat spravit polyfonny patch? normal synth polyfonny, 2osci na hlas... hm? ja som sa tam nedocital ani moc :-/

dendy

Příspěvek od dendy »

lavender : samozrejme ze bude zvladat, tuto od 2 minuty hra polyfonne -

Odpovědět