B2030A - vypinat alebo nevypinat ??

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 25 zář 2006 20:06

Ne-e, ja vsechno vypinam, zapomnel jsem jenom na ty bedny. Jediny co me napada je pocitac, i kdyz si myslim ze zustal vypnutej (ale jistej si nejsem)

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 10:01

Příspěvek od p:0 » 25 dub 2007 12:23

Zdravim všechny.

Omlouvám se, že tady oprašuju starší téma, ale zakládat nový thread se mi nechce. No... jak sem se dočetl, tak bouchnutí při zapnutí monitorů b2030a tady má asi skoro každý. Chtěl sem se zeptat, jestli se to nedá nějakým způsobem zmírnit a jestli tato rána nemůže poškodit monitory. Když byly b2030a přímo zapojené na zvukovku Audiophile 2496, kde jsem měl na master volume -17,5dB, tak ta rána byla menší. Teď Behringery vedu přes mix pultík SoundCraft Compact4. Při zapínání postupuju takto: nejdříve zapnu počítač, kde nastavim mute na master volume. Potom zapojim mixpult a všechny knoby v master sekci dám na nulu. Jako poslední nastartuju levý a pravý monitor. Při zapnutí jsou ty rány silnější, než když byly Behringery zapojené rovnou na zvukovku... no... jen zopakuju svoji otázku... Dá se nějakým způsobem zmírnit lupanec a jestli tato rána nemůže poškodit monitory?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12764
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2007 12:31

no ono to nema az tak vela spolocne s tym co mas do nich pichnute.. ten lupanec je (dufam ze sa namylim, ze Kexik?) zapricineny nabehom zdroja v truthoch.. pokial viem existuje nieco nejaka "predlzovacka - nieco ako predpetova ochrana" alebo take nieco, co zamedzuje prudovym narazom tym ze o mar ms oneskori nabeh napajania pri zaciatku odbere prudu .. teda mari sa mi ze som o niecom takom pocul..

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 10:01

Příspěvek od p:0 » 25 dub 2007 12:46

Aha... no to mě vůbec nenapadlo, že to je elektřinou :oops: Dík dendy... Takže se to dá vyřešit tou prodlužovačkou co má přepěťovou ochranu?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 dub 2007 12:59

da sa to vyriesit jedine pomerne narocnou upravou truthov (napriklad oneskorovaci obvod, ktory pouzival pavel dudek a bol publikovany v AR), ktora by si vyzadovala vrazit medzi repra a zosik dvojpaketove vykonove relatko (vnutri krabice). myslim ale ze sajba by repra poskodit nemala, to je na starosti vyrobcu. predlzka ti nepomoze vobec, to je uplne ina vec...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 25 dub 2007 13:09

p:0: prepetova ochrana na prodluzovacce ti imho vubec nepomuze, to prepeti nevznika na siti, ale uvnitr v zesilovaci. Teda prepeti - je to ruseni, ktere vznika pri zapnuti a je zesilene zesilovacem. U slusnejsich kousku se to dela tak, ze se reproduktor pripoji relatkem az po urcite dobe po startu.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 25 dub 2007 14:20

Ad proudový náraz - může se něco poškodit, když se zapíná více spotřebičů naráz? Já mám jeden centrální vypínač pro všechny syntetizéry, kontrolery, mix a převodníky (cca 30 věcí), druhej pro bedny + preamp.
Zatím se mi nic nestalo (za 15 let), ale čistě teoreticky - je to nějak rizikový?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 dub 2007 14:44

bodyia : tiez zapiname cele studio jednym klucikom .. a ziaden problem ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12764
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2007 14:58

jediny kto by to mal teoreticky odniest je poistka :-) takze ak je dostatocne nadimenzovana tak pohoda :)

ale ma napadlo.. ved pri zapnuti spotrebica hadze transformator spatny naraz aj spat do siete .. takze teoreticky by sa aj MOHLO nieco poskodit, nie ??

samozrejme najvacsim nepriatelom teorie je prax haha

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 dub 2007 15:17

dendy : ked mas oddelovaci trafak , tak to dalej nejde ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 24 zář 2007 09:02

kexik píše:ten vypinac vzadu je taka kocabka ako na pc zdroji? ak ano, tak to odpaja fazu od trafa a to je uplne identicke s vytiahnutim zo zasuvky
No praveze pri truthoch to tak neni. Tie vypinace sice sluzia na vyputie/zapnutie, ale pre celkove odstavenie od stavy ich treba vytiahnut aj zo zasuvky - aspon tak to pisu v navode. A taktiez ich pri dlhsich prestavkach odporucaju vypnut.

Odpovědět