B2030A - vypinat alebo nevypinat ??

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

B2030A - vypinat alebo nevypinat ??

Příspěvek od dendy » 25 zář 2006 10:14

Som stastnym majitelom novucickych truthov 2030A ... mam len malu dilemu.. mam ich nechat furt zapnute alebo ich mam zapinat/vypinat (ten spinac co je vzadu) ?? ide mi jednak o spotrebu - kolko to zere ked nehraju a jednak ci ich viac setrim neustalym zapinanim vypinanim alebo tym ked ich proste necham furt ON a vypnem ich maximalne ked pojdem na dovolenku alebo tak..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 zář 2006 10:18

no, kondy v zdroji maju radsej, ked su stale zapnute... zerie to, pocitam okolo 15W kazda
polovodicom by to malo byt jedno. ja zosik ani mix ani nic ine nevypinam, ale ja som stary nihilista (a zhorete si viem opravit)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 zář 2006 10:38

hm 30W .. no to neni malo ked to bude zapnute v kuse... za mesiac to par korun na meraci natoci :)

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 25 zář 2006 11:28

dendy ja mam eventy zapnute v jednej predlzovacke s vypinacom... a zapnem/vypnem ich takto oba naraz, ked ich potrebujem.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 zář 2006 11:36

Venti píše:dendy ja mam eventy zapnute v jednej predlzovacke s vypinacom... a zapnem/vypnem ich takto oba naraz, ked ich potrebujem.
yo asi to aj ja tak poriesim - to poriesi aj problem aj s micromodularom ktory nema ziadny on/off switch takze furt musim vytahovat kabel z adaptera :)

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 25 zář 2006 12:07

dendy tak tak.. ja som poriesil aj central station, ktora tiez nema vypinac.. monitory mam takto druhyrok zapojene a zatial ten vypinac v tescopredlzovacke drzi :)

dk
Příspěvky: 64
Registrován: 25 říj 2005 19:34

Příspěvek od dk » 25 zář 2006 13:51

Tiez to tak riesim, problem je, ze pri zapnuti (ale i vypnuti) to riadne BUCHNE (pouzil som jemnejsi vyraz).
S jednym tuknitim zapinam monitory, zvukovu(MAudio OminStudio), Rolanda CS55 (strasne huci zdroj aj ked je vypnuty)...


Tie monitory maju automaticke zapnutie/vypnutie po(>5minut necinnosti), ale vecer ked robim hudbu, tak mi vzdy vypnu, lebo sa tam neda nastavit prah citlivosti v DBA na tu necinnost... kua...


Nemalo by to s tym suvisiet, ale odisiel mi vyskac po 1/2 roku... (Behringer 3021A). Mozno niekto poradi, ci v tom zapinani je risk.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 25 zář 2006 14:35

no koukam, ze neni nad to, kdyz si zapnete zesilovac, po chvilce cvakne relatko a az potom jde stava do repraku ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 zář 2006 14:36

biscuit píše:no koukam, ze neni nad to, kdyz si zapnete zesilovac, po chvilce cvakne relatko a az potom jde stava do repraku ;)
to ti zasa ide zvuk cez mrzke kontakty v relatku... to ja radsej jeby v bedniach

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 25 zář 2006 16:26

ja bedny vzdycky vypinam, kdyz koncim s hranim. na startu jim vzdycky dam 5-10minut na zahrati nez do nich pustim nejakou hudbu a po session je vzdy vypnu. jsem myslel, ze proto tam ten prepinac on/off je,. a ne aby to zustavalo furt zapnuty.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 25 zář 2006 16:29

Zapnem PC, zapnem bedne, ked idem spat, vypnem PC a vypnem aj bedne.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 zář 2006 16:39

hm a je lepsie vypinat ich vypinacom vzadu alebo ich mat pichnute do predlzovacky s vypinacom ? koli prudovym narazom, je otazka ci ochranny obvod (ak to daky ma) sa nejak nezapina prave tym vypinacom vzadu a ked uz je zapnuty a vypne/zapne sa privod elektriny externe tak ci to ten ochranny obvod neobide.. to skorej otazka na kexika..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 zář 2006 17:35

ten vypinac vzadu je taka kocabka ako na pc zdroji? ak ano, tak to odpaja fazu od trafa a to je uplne identicke s vytiahnutim zo zasuvky

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 25 zář 2006 18:45

Musim se podelit o jednu zkusenost s Truthy - nekolik mesicu jsem je zapinal/vypinal vypinacem. No, jednou jsem na to zapomnel a vypnul jsem celyho psa. Kdyz jsem ho priste zapnul (Truthy byly zapnuty), ozvala se rana (jako vzdycky pri zapinani Truthu ;), jen ted to byla vetsi pecka) a od ty doby mi jedna bedna slabe bzuci. Jestli ty vypinace funguji stejne jako vypnuti psa, pak to byla obrovska nahoda...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 zář 2006 18:57

kermitak: lenze co este si zapol okrem truthov? lm3886 maju popless protection, oni samy pecku nehodia... tipujem mix?

Odpovědět