Brum Roland Sh09 - počítač

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Návštěvník

Brum Roland Sh09 - počítač

Příspěvek od Návštěvník »

Mám problém. Jakmile připojím Sh09 přes počítač (soundblaster live) objeví se mi výstupu nepříjemný brum.
Pokud je zapojena pouze na sluchátka, či přímo do zesilovače, tak nic.

Protože ale potřebuju samplovat, je počítač pro mě dost důležitý.. Díky za každou radu.

PS:Nejsem si jistej, ale mám pocit , že to má co dělat s uzeměním..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Presne tak .. Vznika ti tam zemiaca slucka .. Mas dve moznosti .. Odzemnit pocitac (to by som nerobil) alebo odzemnit ten Roland .. Jednoducho to mozes otestovat tak : Kup si predlzovacku z takymi tymi 3mi zasuvkami .. rozober to a daj prec zem .. A zapoj do toho Rolanda .. Malo by to pomoct ..

ECSON WALDES
Profesionál

Re: Brum Roland Sh09 - počítač

Příspěvek od ECSON WALDES »

Mas ukazkovej problem se zemi, rek bych ze mas v mistnosti ve stene dve zasuvky a SH-09 mas v jiny zasuvce /ktera je na jinym okruhu/ nez pocitac, pek se perou zeme a prosakuje ti do audia 50Hz a jeji harmonicky. Komplet vse musis mit z jedny 220 zasuvky ne ze tri ruznych na protejsich stenach.... /Mam taky SH-09, nebudes ji prodavat nebo nechces za neco vymenit. WALDES

Liquid Sound
Profesionál

Nebo...

Příspěvek od Liquid Sound »

Nebo pouzij DI Box, protoze odpojenim zeme se taky vyresit nic nemusi. DI Box je vlastne krabicka se specialnim trafem který je vinutý 1:1. Pak je moznost esli mas dobre vyrobeny redukce, do toho debilniho 3,5 mm jacku. Aj tam muze bejt chyba. 8)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Brumet to bude aj z jednej zasuvky .. zemiaca slucka .. pristroje su spojene aj napatovou zemou aj signalovou .. pomoze jeden z nich odzemnit .. Samozrejme lepsi by bol DIBOX ale to uz je drahsie riesenie ..

aesix

Příspěvek od aesix »

mne tiez brumeli monitory a ked som ix zapojil do jednej zasuvky, brumenie sa znizilo o takych 80 percent.. aspon sa to uz da ako tak pouzivat..
Dell XPS 1530, Ableton Live 8.0.3, Yamaha HS80M, Korg Electribe ESX, Novation K Synth, Yamaha E403, Evolution UC-33e, Behringer FCA202, Behringer Eurorack MX 802A, ESI M4U

nunu

Příspěvek od nunu »

No rekl bych ze to dotycny od roku 2002 ze ktereho je dotaz uz vyresil :lol:

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Chyba muze byt v tom sound blasteru live, mas to pichle rovnou do karty nebo pouzivas AD prevodnik?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

acide prosimte, pis az vystrizlivis. nebo si fakt myslis, ze ten dotycnej ma jeste po sesti letech soundblaster live? a taky myslis, ze to jeste nevyresil? :lol:

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Jo mas recht. Trosku jsme vcera oslavovali :)
Naposledy upravil(a) Acid Punk dne 21 čer 2008 21:53, celkem upraveno 1 x.
Peace
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

c9000

Příspěvek od c9000 »

Acid Punk píše:Biscuite ja to bral od zacatku jako recesi, ten clovek uz pravdepodobne ani nezije, jestli si nechal poradit a prestrihl drat... neni div ze se 6 let neozval.
no musím říct že člověk se na tomhle foru docela pobaví ! :D :D :D :D :D

dano

Příspěvek od dano »

tak jo :-)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Acid Punk píše:Biscuite ja to bral od zacatku jako recesi, ten clovek uz pravdepodobne ani nezije, jestli si nechal poradit a prestrihl drat... neni div ze se 6 let neozval.
to je dobre :D

kexik

Příspěvek od kexik »

hosi, ja niekedy zasnem. na jednej strane tu kazdy kvartal blijete a nadavate aky je ezone hnoj a zaklinate sa ze sem uz nepachnete, a pritom sa kludne budete vybavovat nad 6 rokov starou temou, ktoru sme tu odvtedy s obmenami (vy)riesili asi 100x, a dalej ju zivit. to si fakt radsej mozeme rozpravat muzikantske vtipy, ked ide len o to aby bola sranda.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

No a uz je to tady :)) cekal jsem ze se vzhledem k popularite tohoto tematu nekdo ozve a nekdo jako AP bude peskovan za dementni prispevky... takze jsem radeji svou odpoved o par minut drive pred kexikem zmenil... prave v cas! :)
Peace
Obrázek

Odpovědět