V APC prepetovke (SurgeArrest PF8VNT3-FR) mam zapojene nasledovne zariadenia: Notebook neuzemnenym adapterom (original 120W adapter robil strasny bordel), Yamaha syntak neuzemnenym adapterom, dva monitory uzemnene (truthy 2030a), PC monitor (uzemnene, odtial ide adapter a odtial napajaci kabel do LED monitoru) a zvukovku (original prilozenym neuzemnenym adapterom). Ked zapojim syntak do zvukovky (nesymetrickymi kablami) je pocut klasicky brum niekde na 60hz a take to elektricke vrcanie nezavisle na hlasitosti syntaku (v cubase ukazuje peak tohto bordelu niekde na -73, no aj tak to pri mixe cas od casu vyskoci). Tento brum je pocut aj vtedy ak vyhodim z elektriny repraky aj PC monitor, pocuvam teda na sluchatkach).
Mam akysi pocit ze to bude suvisiet s nasledovnym: zvukovka prepusta prud na kostru (srobky normalne "kopu" je to len slaby prud, ako keby ste lizali baterku
Zvukovka ma srobik kde sa podla manualu da pripojit zem.
Prosim vas vedeli by ste mi poradit, co to robi, preco a ako sa tychto veci zbavit? Viem ze je mozno pouzit DI-Box pripadne line interactive UPSka, no tie riesenia su za prve drahe a za druhe nemam ziadnu zaruku ze to bude fungovat. Viete mi preto prosim poradit nejaku moznost vyriesenia tohoto problemu alebo ako a cim co otestovat aby som mal jasno?