Brum syntaku a prebijanie elektriny

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Palio-boss » 27 črc 2012 23:15

Zdravim. Uz to asi vyzera ze si tie problemy vymyslam, no mam trocha kuriozny problem s brumom a prebijanim elektriny na kostru zvukovky, tak by som vas poprosil o radu. skusim to nejak zrozumitelne napisat, takze najprv zacnem zapojenim:
V APC prepetovke (SurgeArrest PF8VNT3-FR) mam zapojene nasledovne zariadenia: Notebook neuzemnenym adapterom (original 120W adapter robil strasny bordel), Yamaha syntak neuzemnenym adapterom, dva monitory uzemnene (truthy 2030a), PC monitor (uzemnene, odtial ide adapter a odtial napajaci kabel do LED monitoru) a zvukovku (original prilozenym neuzemnenym adapterom). Ked zapojim syntak do zvukovky (nesymetrickymi kablami) je pocut klasicky brum niekde na 60hz a take to elektricke vrcanie nezavisle na hlasitosti syntaku (v cubase ukazuje peak tohto bordelu niekde na -73, no aj tak to pri mixe cas od casu vyskoci). Tento brum je pocut aj vtedy ak vyhodim z elektriny repraky aj PC monitor, pocuvam teda na sluchatkach).
Mam akysi pocit ze to bude suvisiet s nasledovnym: zvukovka prepusta prud na kostru (srobky normalne "kopu" je to len slaby prud, ako keby ste lizali baterku :D ) no iba za urcitych okolnosti. Pri zapajani som zapojil do siete syntak a bedne (vypnute samozrejme) a siel som zapajat kable. Zvukovka nemala zapojene ani USB ani adapter. Najprv som zapojil syntak, vsetko v poriadku, a ked som siel zapojit bedne (symetrickymi Jack>XLR kablami) som si vsimol, ze zo srobov na zvukovke a kovovych casti prerazal slaby prud. Ked som bedne zapojil vsetko bolo v poriadku a teraz neprepusta nic, dokonca ani ked bedne vytiahnem zo zasuvky (zvukovka je napojena USB a adapterom).
Zvukovka ma srobik kde sa podla manualu da pripojit zem.
Prosim vas vedeli by ste mi poradit, co to robi, preco a ako sa tychto veci zbavit? Viem ze je mozno pouzit DI-Box pripadne line interactive UPSka, no tie riesenia su za prve drahe a za druhe nemam ziadnu zaruku ze to bude fungovat. Viete mi preto prosim poradit nejaku moznost vyriesenia tohoto problemu alebo ako a cim co otestovat aby som mal jasno?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Pytkin » 27 črc 2012 23:43

to su problemy so zemov .. to ti ziadna UPS nevyriesi .. a uz vobec nie LA .. ale podla tvojho popisu mas uzemnene len truthy .. takze by to nemalo brumiet .. skusal si dat prec tu prepetovku ?

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Palio-boss » 29 črc 2012 19:53

Takze prepetovka neprepetovka furt to iste. Ak vyhodim zo zvukovky bedne (ktore aj tak niesu zapojene v zasuvke), trocha sa to zlepsi, no stale je tam nejaky bordel. ten sa vyriesi az ked vytiahnem syntak zo steny (potom je to len cisty sum preampov). Naviac ak vyhodim tie symetricke kable bedni, zvukovka zacne kopat :D
Vadaskou som meral zasuvky, no vyzera ze vsetko je na svojom mieste (faza vlavo, nulak vpravo, zem hore). Povedal by som ze ta zvukovka ma problem s nesymetrickymi kablami. Viete prosim niekto poradit co s tym, alebo co este pomerat a poskusat aby som bol blizsie rieseniu?

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Palio-boss » 16 led 2013 01:40

Mam tu este velice zaujimavy jav, ktory si akosi logicky neviem vysvetlit.
Zapnem do zasuvky VXT6, zvukovku, MOX6 (syntak), a cuduj sa svete, ono to bzuci. bzukot prestane ked vyhodim klavesy z elektriky. Aby bolo jasne, MOX ani zvukovka niesu uzemnene, takze to brum zemiacej slucky nieje. Ma prosim niekto nejake logicke vysvetlenie?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2013 07:27

Zvukovka neni spojena s pocitacom?

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Palio-boss » 16 led 2013 09:51

Je cez USB, ak ale aj USB odpojim a necham zvukovku bezat standalone, robi to to iste

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od W.Cable » 16 led 2013 10:46

Asi spatna elektrika, mozna by stalo za uvahu tohle nebo neco podobneho:
http://www.apc.com/products/resource/in ... _watts=200

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Palio-boss » 16 led 2013 12:45

Na stranke pisu audiable noise 45db. Nie je to trocha hlucne? Ci ten hluk je len pri vypadku prudu a napajani z baterie?

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od W.Cable » 16 led 2013 13:09

Muzes zkusit i jine vyrobce, ja to uvedl jako priklad. Hledej line interactive ups s pasivnim chlazenim, a pokud by si chtel zalozni zdroj porizovat, nezapomen si spocitat odber zarizeni ve studiu.
Mam od APC Smart UPS(aktivni chlazeni), ktery ma take hlucnost 45dB, od mista poslechu je vzdaleny 2,5-3m a neni slyset. Vetrak se toci permanentne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2013 13:35

W.Cable píše:Asi spatna elektrika, mozna by stalo za uvahu tohle nebo neco podobneho:
http://www.apc.com/products/resource/in ... _watts=200
ta UPS neni online .. takze nepomoze .. leda teda , ze by bezal vzdy z baterky :)

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od W.Cable » 16 led 2013 14:35

Ja mel vzdy za to, ze slusna line interactive upska dokaze filtrovat sit. Online by jinak byla jasnou volbou, ale taky se necha radne zaplatit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2013 14:53

line interactive UPS dava na vystup to iste , co je na vstupe .. cize nijak nefiltuje siet .. len pri podpati a prepati , vie to jemne upravit .. cim setri baterku .. offline hned nabieha na baterku ..

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Palio-boss » 16 led 2013 17:20

A ako teda odlisim tu online od ostatnych? Taketo nieco som pri ziadnej nevidel napisane. Este vyslo mi z toho ze ta ups ide stale na baterku cim v podstate generuje stavu co si berie zo zasuvky. Nieje to potom dost nakladne ako cenou tak zivotnostou baterie?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2013 17:36

online ups robi z 240V v sieti trebars 14V jednosmernych .. z toho nabija baterku .. a zase naspat to prevadza na 230V (resp. kolko si nastavis) .. z baterky to ide len v pripade vypadku vstupu .. ale vzdy to ide IN -> male jednosmerne vycistene napatie -> OUT..

a pri online UPS je to vzdy napisane , ze je ONLINE .. trebars : http://dtwsbs.dtw.sk/catalog/zdroje-ups/ups-on-line

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Brum syntaku a prebijanie elektriny

Příspěvek od Palio-boss » 17 led 2013 15:34

dik za odkaz.
http://dtwsbs.dtw.sk/catalog/zdroje-ups ... o-sep-1000
toto asi jediny co by vyhovoval (v popise je chyba, datasheet hovori o 800W)
Ale pride mi to dost penazi za huciacu skrinu. Tie peniaze radsej dam elektrikarovi nech to spravi poriadne. Byvam v rodinnom dome. Pred 2 rokmi sa prerabala elektrika, natahovalo sa 3kablove vedenie namiesto 2 (to kde je spojeny nulak so zemou alebo tak nejak, teraz su kable zvlast). Co by bolo treba spravit asi priblizne na to aby to taky bordel nerobilo?

Odpovědět