Canare 110 Ohm XLS AES redukce na 75 Ohm BNC (nebo RCA)

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 27 dub 2007 22:53

kexik: no RME tvrdi, ze ty jejich karty jsou schopny PRY papat oboji. Dodava i kabel, ktery ma primo XLR konektory misto cinch, a nevypada, ze by v nem nejake traficko bylo...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 28 dub 2007 01:14

EMU taky zere oboji resp. ma v ovladacich prepinani jestli posila AESEBU nebo SPDIF (podle me to bude prave jestli to posila na 2V nebo a 5V) ... ale oboji je na CINCH takze na AESEBU je potreba presne takovejhle kabel jak pises.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 28 dub 2007 08:38

primo Dan Lavry tvrdi, ze do 6 stop kabelu neni mit potreba zadne trafo pri spdif aes /ebu
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 dub 2007 12:06

Kermitak píše:kexik: no RME tvrdi, ze ty jejich karty jsou schopny PRY papat oboji. Dodava i kabel, ktery ma primo XLR konektory misto cinch, a nevypada, ze by v nem nejake traficko bylo...
ja rozumiem, to varovanie som napisal preto, aby si toto riesenie neosvojil nejaky dalsi clovek bez premyslania a overenia. na jeho hardveri to z principu nemusi fungovat (i ked najskor asi bude)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 dub 2007 12:11

safa píše:EMU taky zere oboji resp. ma v ovladacich prepinani jestli posila AESEBU nebo SPDIF (podle me to bude prave jestli to posila na 2V nebo a 5V) ... ale oboji je na CINCH takze na AESEBU je potreba presne takovejhle kabel jak pises.
aesebu ma troska inu hlavicku, cize lisi sa v datach... neni tam myslim copyright bit a podobne sprostosti... to napatie sa imho neprepina, prijimaci chip je 5V cmos, takze logicka 1 je pre neho vsetko od 1.xxV do 5V... takze zozere pohodlne oboje. ako hovorim, pokial sa pouzije crystal chip. este existuje nejaky philips a mozno nejake korejske zazraky, neviem. a tam som si nie isty ci ich 5V nepolozi. navyse ak nie su aesebu kompatibilne, pravdepodobne ani zrazit napatie nepomoze

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 kvě 2007 15:28

Tak ted nevim, Safa pise pouzit S/PDIF kabel, v manualu RME je zas pouzit symetrickej AES/EBU kabel, stineni pripajet na XLR na pin 1 a na druhy strane nechat byt. Je to dulezity, nebo je jedno, jakou variantu pouziju ? (klikam si kabel v konfiguratoru a nevim jestli zvolit S/PDIF nebo AES/EBU)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 01 kvě 2007 22:14

Ja bych rek ze je to v tehle dylkach jedno ... ale Carloff si durazne vyzadal SPDIF Gotham ... a urcite jak ho znam to nemel ze svy hlavy :-D
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 kvě 2007 23:08

Hmm, tak ja zkusim SPDIF :)

Odpovědět