[color=red]Yamaha A4000[/color]

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
kasoun

[color=red]Yamaha A4000[/color]

Příspěvek od kasoun »

Mám Yamahu A4000 . Zkoušel jsem instalovat SIM , dvě mi nechodily . Po této akci mi sampler nahrává ruchy a bordel . Neví někdo co s tím ? Já osobně přemýšlím o opravně . Zkoušel jsem přenastavovat , ale nic z toho nepomohlo .
Za odpověď moc díky
Jarin :?:

sanscullot

Re: [color=red]Yamaha A4000[/color]

Příspěvek od sanscullot »

sice ti asi neporadim, ale nemohl bys mi napsat jaxi s ni spokojenej? klady/zapory... dik sanscullot@hotmail.com
pac ji mam v umyslu kupovat...

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Nejsem si jist jak je to u A4000, ale A3000 bere jenom SIM formatu JEDEC, a ty nejsou k potkani v kazdym bazaru :(

Magion

Příspěvek od Magion »

kasoun píše:Mám Yamahu A4000 . Zkoušel jsem instalovat SIM , dvě mi nechodily . Po této akci mi sampler nahrává ruchy a bordel . Neví někdo co s tím ? Já osobně přemýšlím o opravně . Zkoušel jsem přenastavovat , ale nic z toho nepomohlo .
Za odpověď moc díky
Jarin :?:
:!: Yamaha je citliva na to, aby byly obě - popřípadě všechny možné 4 SIMky totožné ( mají mít kratší přístupový čas než 70ns). Jakmile je jedna jiného typu, tak to nechodí. S tím bordelem se mi to nestalo, i když jsem při nákupu zkoušel asi 10 SIMek, než mi tam obě pasovaly. Vyzkoušel bych je všechny vyndat, potom nahodit sampler, chvili si s ním pohrát, a? se vzpamatuje a "vyčistí", pak vypnout a dat tam jen ty, co fungují. Nezaručuju výsledek, ale já bych to tak rozhodně vyzkoušel. Jinak já mám A4000 2 roky a jsem spokojenej ( jen mi trochu blbnou knoby - když otáčím nahoru, tak v menu to jede dolu. po chvilce se to umoudří a jede to zase nahoru - trochu vopruz - máš to tak taky?)
Snad jsem ti trochu pomoh

sanscullot

Jo s tema knobama me to taky trochu blbne... ale clovek si zvykne s tim zit... (aby ne s tam nabouchanou nasinou - mamA5000)
...mama lae jeden problem... asito nekde v manualu je, ale kdyz mam MidiRecieveChannel v PROGRAM-F1 nastavenej trabas na prg001 a ten vyvedenej do efektu a ten ven tak kdyz prg002 vyvedu taky do efektu a ten do jinyho vystupu tak to nefacha... :o( co s tim?

nigol

Příspěvek od nigol »

Ja jsem mel podobny problem s Akai S2000. Nabouchal jsem tam nejaky SIMky, ktery asi nebyly podporovany a nekdy to fungovalo dobre, jindy to nahravalo strasny ruchy. Kdyz jsem je vytahl, bylo vsechno v poradku. Takze ono to bude asi opravdu chtit hledat

mrmnk

Příspěvek od mrmnk »

zkus zapatrat nekde na netu bud stranky vyrobce nebo nejaky fun stranky urcite nekde bude seznam nejakejch simmek odzkousenejch co fachaj ....

FFoxX

Yamaha Ax000 a SIMM

Příspěvek od FFoxX »

JEDEC je původní standard SIMM. Nicméně někteří výrobci tento standard nerespektují na 100% a běžné chipsety od Intelu, VIA, SiS, nVidia jsou na to připraveny. Horší je to u specializovaných zařízení, kde výrobce nevěnuje tolik prostředků na ladění chipsetu pro všechny úchylky v SIMMech. Když jsem v roce 98 koupil Yamahu A3k V2, koupil sem taky dva 32 MB EDO SIMMy každý se čtyřmi chipy. A nechodily. Inu zkusil jsem jeden SIMM dát do staré Amigy a chodil, jenže se tvářil jako pouze 8 MB SIMM. Tak jsem vzal z Amigy 32 MB EDO SIMM z roku 97 se šestnácti chipy, dal do Yamahy, a chodil. Ještě jsem tam zkusil dát dva staré 8 MB SIMMy a ty taky nechodily. Jeden SIMM z Amigy ovšem v sampleru nestačil, tak jsem ty dva nové SIMMy vyměnil v práci v poči za podobné staré 32 MB EDO SIMMy se šestnácti chipy, namontoval do Yamahy, třetí vrátil opět do Amigy a všechno včetně počítače začalo chodit jak pomásle. Je to loterie :D

sanscullot

scsi

mate nekdo propojenou yamahu Axk s kompem prez SCSI???
zajimalo by mne jestli jde komunikovat i jinak nez prez SForge a TWE... napr. mit YAMAHU v kompu jako scsi disk a tak tak tahat samply...
diky

Hawkens

Příspěvek od Hawkens »

Ja som mal davnejsie A3000, dokonca este os1, a v PC som mal SCSI disk, spojene to SCSI kablom a ak sa dobre opamatam, Yamaha videla na ten disk a vedela si z neho otvarat WAV subory. A tusim sa to da so SF alebo TWE aj len cez MIDI, az na to ze to je zufalo pomale.

Hawkens

Příspěvek od Hawkens »

Co by ste skor odporucili, A4000/5000 alebo S-5000/6000 ? Ktory ma krajsie efekty a filtre? Mam pocit ze Yamahy su viac chvalene.

A co A4000/5000 Editor, co vsetko sa s nim da robit ? Da sa s nim editorat WAV alebo aspon volat ine editor na editovanie WAV-u ?

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

vacsina nazorov na ktore som narazil preferuje zvuk a filtre s5000/6000. fanu si teraz kupil s5000.. opytaj sa na dogsonacid. (hoci tam ti povedia ze kup si emu :P )
yamaha je vraj moc digitalna a scsi transfer je stale na hovno a akai ma vyborny program na ovladanie z pc cez usb (aj transfet samplov takze nepotrebujes scsi)

Hawkens

Příspěvek od Hawkens »

Kedysi som mal A3000 a ten mal bozsky Enhancer a filtre, vobec sa mi nezdali digitalne, skor naopak... keby tak ta Yamaha mala USB ... Akaie som este nepocul, neviem psudit ...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ak by som sa mal riadit tym co som cital na doa, tak pre dnb su len dva mozne samplery:

1) emu ultra....

dlho dlho nic....

2)akai s5000/s6000
:P

inak bacha s5000 nema v sebe skoro nic(ani to usb) takze treba kupit uz dovybavenu, pretoze tieto upgrady je uz tazko zohnat a su drahe...

pozri si ten ak.sys http://www.soundonsound.com/sos/Nov01/a ... iaksys.asp
a recenziu
http://www.soundonsound.com/sos/jan99/a ... 00.325.htm
Naposledy upravil(a) Solarfall dne 24 srp 2005 15:49, celkem upraveno 1 x.

Hawkens

Příspěvek od Hawkens »

Keby ta S-6000 aspon nebola taka velka krava :( 4HU. A zase 6 efektovych jednotiek u Yamahy + filtre, to nie je malo!

Odpovědět